...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1599 / 47 / 0
Jakom byście polecili terapie zajęciową dla tych, którzy odstawiają używki oczywiście oprócz sprzątania i czegoś co powoduje wysiłek.
  • 3197 / 385 / 0
Chodzi ci o terapie zajęciową w jakimś ośrodku czy tak na własną rękę? Generalnie najlepiej robić to co się lubi, co daje satysfakcję i w jakiś sposób rozwija. Sam wiesz chyba najlepiej co cię kręci. Ja wyremontowałem sobie pokój jak rzucałem bo to zajmuje sporo czasu ale i daje potem dużą satysfakcję bo codziennie oglądasz owoc swojej pracy.
  • 1599 / 47 / 0
Ja jestem programistą tylko nie mogę się skupić na tym co robię.
  • 3197 / 385 / 0
To wybierz jakieś prostsze nie wymagające skupienia zajęcie. Chyba jest coś co lubisz robić poza programowaniem?
  • 233 / 2 / 0
jako instruktor terapii zajęciowej:) mogę napisać Ci co zaleciłby Ci terapeuta - chociaż bardziej byłabym za tym co radzi BLU - rób to co lubisz, co sprawia Ci przyjemność. Na warsztatach terapii mógłbyś zająć się tkactwem, makramą, robieniem mandali - są to rzeczy które wyciszają a jednocześnie uczą koncentracji:) Dobra też jest muzykoterapia.
  • 1599 / 47 / 0
A ty byłeś może w takim ośrodku bo ja się wybieram, może byśmy pogadali o tym na gg co ty na to.
  • 233 / 2 / 0
Nie wiem czy pytasz mnie czy Blu. Ja nie byłam w ośrodku jako pacjent, byłam na praktykach w szpitalach psychiatrycznych i na oddziale odwykowym. Jak chcesz pogadać to pisz PM.
  • 1599 / 47 / 0
A jaka jest atmosfera w Piecewie wiecie może.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol ma zniknąć z pola widzenia? Jest petycja do resortu zdrowia

Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) złożyła w Ministerstwie Zdrowia petycję, w której proponuje wprowadzenie jednolitych zasad tzw. sprzedaży bezwitrynowej alkoholu. To rozwiązanie nie polega na zakazie sprzedaży ani na ograniczaniu konkretnych kanałów dystrybucji. Chodzi o to, by alkohol nie był eksponowany wprost w przestrzeni zakupowej.

Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.