Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 199 / 4 / 0
Siema, pale od jakiegos roku, srednio 3-4 fajki dziennie nie liczac niedziel kiedy nie pale nic. Pale najczesciej "robocopy". W styczniu mam przeswietlenie płuc, czy moze na nim byc jakas "czarna plama" na moich płucach?
  • 141 / / 0
Moze powiedzialbys jak dlugo palisz?
Ja majac badania, gdy mialem zapalenie pluc (maj 2010) dowiedziałem się że mam płuca jak palacz.. Mimo że nie palę (2 fajki na 2 miesiące może?) i nie przebywam w towarzystwie palących, a zielsko też rzadko.. Różnie bywa ;)
usunięto - surv
  • 858 / 50 / 0
Zebedee pisze:
Ja majac badania, gdy mialem zapalenie pluc (maj 2010) dowiedziałem się że mam płuca jak palacz.. Mimo że nie palę (2 fajki na 2 miesiące może?) i nie przebywam w towarzystwie palących, a zielsko też rzadko.. Różnie bywa ;)
Może mieszkasz w Warszawie ;)
  • 283 / 1 / 0
Rozumiem ze jak wyjdzie jakaś plama to bedzie lipa bo mama sie dowie
Nie ma Antka w całym mieście, nie naćpałem się nim jescze, popatrz ooo popatrz
  • 141 / / 0
rrd pisze:
Zebedee pisze:
Może mieszkasz w Warszawie ;)
Nie nie ;) naprawdę nie przebywam dziennie nawet obok jednego palacego..
Mała miescina, a co do płuc.. Może lekarz zły, bo zapalenia płuc nie potrafił zdiagnozować i przez miesiąc chodziłem z nim do szkoły..
usunięto - surv
  • 199 / 4 / 0
napisałem, ze pale od roku
  • 2876 / 99 / 0
Przesrane stary, prześwietlenia płuc nie da się oszukać tak jak np testów na mocz. Płuca zawsze mówią prawdę. Na potwierdzenie prawdziwości moich słów wklejam prześwietlenie swoich płuc sprzed kilku lat po którym musiałem się gęsto tłumaczyć.
[ external image ]
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 499 / 2 / 0
no ni ma lekko. Ale myślę że przeżyjesz choć trudno będzie
Zablokowany
Artykuły
Newsy
DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.

Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.