Ja majac badania, gdy mialem zapalenie pluc (maj 2010) dowiedziałem się że mam płuca jak palacz.. Mimo że nie palę (2 fajki na 2 miesiące może?) i nie przebywam w towarzystwie palących, a zielsko też rzadko.. Różnie bywa ;)
Zebedee pisze:Moze powiedzialbys jak dlugo palisz?
Ja majac badania, gdy mialem zapalenie pluc (maj 2010) dowiedziałem się że mam płuca jak palacz.. Mimo że nie palę (2 fajki na 2 miesiące może?) i nie przebywam w towarzystwie palących, a zielsko też rzadko.. Różnie bywa ;)
rrd pisze:Może mieszkasz w Warszawie ;)Zebedee pisze:Moze powiedzialbys jak dlugo palisz?
Mała miescina, a co do płuc.. Może lekarz zły, bo zapalenia płuc nie potrafił zdiagnozować i przez miesiąc chodziłem z nim do szkoły..
[ external image ]
Po dzisiejszym robię przerwę
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych
14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca
Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.