8 lat paliłem papierosy. Rzuciłem w marcu tego roku. Zaczalem pic coraz wiecej alkoholu, przez odstawienie nabawilem sie stanow depresyjnych i mocnego wkurwu. Przez krzywe zachowania po alko, po ktorych lapalem niemaly wstyd na kacu postanowilem przerzucic sie na palenie marihuany. Totalnie wyjebałem się na dawne towarzystwo i smażyłem z ludźmi, dla których jointy to papierosy. Imprezy na które jechałem w tych samych lumpach, trwały nie jeden dzień, tylko 3. Musiałem kołować L4 , bo nie ogarniałem tematu i chuj mnie interesowała praca. W dodatku sie zakochałem, lecz jestem zaszytym w sobie introwertykiem i nie wychylam sie z Tym. Oczywiscie palac kanabioidy rozkminiam opcje demaskacji, ale nie daje rady juz.
Od 1 wrzesnia jestem bezrobotny. W czasie pracy, palilem gdy mialem tylko wolne. Teraz mam wolne caly czas. Teraz pytanie do doswiadczonych: Mam swiadomosc, ze robie zle i nie chce sie wjebac na amen, tak jak moi znajomi. Czy jest mozliwosc przystapienia do terapii dla zagrozonych wjebaniem? Jak odróżniamy wjebanie a jak rekreacje?
astrolite pisze:Jak udało ci się rzucić falki? Z dnia na dzień? W sumie tak czy siak nikotyna teoretycznie bardziej uzależnia od MJ więc powinno być łatwiej.... może zerwij z nią jak z fajkami, po prosu nie kupuj i nie smaż. Zmień towarzystwo, odnów stare znajomości. Myślę że to pomoże.
Mam swiadomosc, ze robie zle i nie chce sie wjebac na amen, tak jak moi znajomi. Czy jest mozliwosc przystapienia do terapii dla zagrozonych wjebaniem? Jak odróżniamy wjebanie a jak rekreacje?
Już sam odróżniłeś. Jeżeli zostawiasz wszystko ciągle przebywając na wakacjach, to już nie jest rekreacja - wakacje są tylko raz w roku ew. jak przyjdzie długie weekend. Co trzeba? Trzeba udać się na terapię leczenia uzależnień i zadbać o zmianę złego środowiska (to bardzo ważne) można postarać się o nowe - dobre, które kiedyś wydawało się złe i mało ciekawe.
Wjebanie to: wstajesz rano i już nakręcasz sobie myślenie typu "jak nie zapale to nie dam rady ogarnąć tego co będzie dzisiaj".
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia
Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.
NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy
Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).