Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 68 / 1 / 0
Witam,

8 lat paliłem papierosy. Rzuciłem w marcu tego roku. Zaczalem pic coraz wiecej alkoholu, przez odstawienie nabawilem sie stanow depresyjnych i mocnego wkurwu. Przez krzywe zachowania po alko, po ktorych lapalem niemaly wstyd na kacu postanowilem przerzucic sie na palenie marihuany. Totalnie wyjebałem się na dawne towarzystwo i smażyłem z ludźmi, dla których jointy to papierosy. Imprezy na które jechałem w tych samych lumpach, trwały nie jeden dzień, tylko 3. Musiałem kołować L4 , bo nie ogarniałem tematu i chuj mnie interesowała praca. W dodatku sie zakochałem, lecz jestem zaszytym w sobie introwertykiem i nie wychylam sie z Tym. Oczywiscie palac kanabioidy rozkminiam opcje demaskacji, ale nie daje rady juz.
Od 1 wrzesnia jestem bezrobotny. W czasie pracy, palilem gdy mialem tylko wolne. Teraz mam wolne caly czas. Teraz pytanie do doswiadczonych: Mam swiadomosc, ze robie zle i nie chce sie wjebac na amen, tak jak moi znajomi. Czy jest mozliwosc przystapienia do terapii dla zagrozonych wjebaniem? Jak odróżniamy wjebanie a jak rekreacje?
  • 460 / 5 / 0
już jesteś uzależniony
  • 68 / 1 / 0
Przez odstawienie nikotyny ofcoz. alkoholu juz nie tykam od miesiaca. Przy wspominkach az mnie trzesie. Czy ktos zna jakies terapie "dochodzace" w Posen? CPU na Marcinkowskiego np?
  • 9 / / 0
Jak udało ci się rzucić falki? Z dnia na dzień? W sumie tak czy siak nikotyna teoretycznie bardziej uzależnia od mj więc powinno być łatwiej.... może zerwij z nią jak z fajkami, po prosu nie kupuj i nie smaż. Zmień towarzystwo, odnów stare znajomości. Myślę że to pomoże.
  • 3449 / 122 / 8
Co wiecej, to jedyny sposób. Nie ma ścieżek na skróty :(
  • 68 / 1 / 0
astrolite pisze:
Jak udało ci się rzucić falki? Z dnia na dzień? W sumie tak czy siak nikotyna teoretycznie bardziej uzależnia od MJ więc powinno być łatwiej.... może zerwij z nią jak z fajkami, po prosu nie kupuj i nie smaż. Zmień towarzystwo, odnów stare znajomości. Myślę że to pomoże.
Od 1 marca powiedzialem, ze nie pale i nie pale. Zadnej filozofii nie mialem z Tym. Czesto mam nawroty w postaci snow/mysli o zapaleniu. Ale daje sobie z nimi rade. Z MJ jest gorzej moim zdaniem.
  • 839 / 7 / 0
Mam swiadomosc, ze robie zle i nie chce sie wjebac na amen, tak jak moi znajomi. Czy jest mozliwosc przystapienia do terapii dla zagrozonych wjebaniem? Jak odróżniamy wjebanie a jak rekreacje?
On ma świadomość, że robi źle - widzimy to? To już proszę nie zamęczać zajadle bzdurami na ten temat w innych topikach.

Już sam odróżniłeś. Jeżeli zostawiasz wszystko ciągle przebywając na wakacjach, to już nie jest rekreacja - wakacje są tylko raz w roku ew. jak przyjdzie długie weekend. Co trzeba? Trzeba udać się na terapię leczenia uzależnień i zadbać o zmianę złego środowiska (to bardzo ważne) można postarać się o nowe - dobre, które kiedyś wydawało się złe i mało ciekawe.
Uwaga! Użytkownik llabx jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 3 / 0
Rekreacja to: raz w tygodniu spotykasz się ze znajomymi, pijesz kilka browarów, zapalisz jedno szkło na łeb.
Wjebanie to: wstajesz rano i już nakręcasz sobie myślenie typu "jak nie zapale to nie dam rady ogarnąć tego co będzie dzisiaj".
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
  • 405 / 2 / 0
aż sam nie wiem jak można się tak wjebać, to chyba niemożliwe.
  • 1098 / 6 / 0
Rekreacyjne branie to branie raz na jakis czas, dla zabawy, a na drugi dzien byc w stanie zyc dalej nie myslac o nastepnym razie. Rekreacyjne uzywanie duzo zalezy od osoby i od substancji. W te ciezsze substancje moze sie wjebac nawet ta nasilniejsza psychicznie osoba i na odwrot. Niektorzy biora tylko w weekend, ale za to staje sie to ich jedynym celem, zyja dla tego weekendu i sa praktycznie tak samo wjebani jak Ci, ktorzy napierdalaja duzo czesciej.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.