...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 125 / / 0
Mam pytanie do forumowej braci, zwłaszcza tych, którzy kiedyś byli uzależnieni: czy znacie kogoś, kto próbował leczyć się z uzależnień psychodelikami? Czy wierzycie w skuteczność takich terapii?
Ostatnio zmieniony 09 czerwca 2011 przez Euler, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Euler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
Od czego jesteś uzależniony ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / / 0
Od papierosów, ale temat nie jest o tym.
Uwaga! Użytkownik Euler jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
Czesław , i o ile dobrze mi wiadomo, z pozytywnym skutkiem.
High, how are you?
  • 2129 / 27 / 0
Tylko, czy jest to trwała zmiana ? Wydaje mi się, że nie. Często osoby uzależnione po kontakcie z psychodelikami rzucały dragi, ale tylko na jakiś czas, załóżmy tydzień, dwa a potem wracały do starych nawyków. Wydaje mi się, że bez silnej motywacji do leczenia psychodeliki nie zdadzą się na nic. Naiwni Ci którzy myślą, że zjedzą grzyby i cudownym trafem, ot tak, rzucą stare nałogi. Takie przypadki się może i zdarzają ale ile ich jest ?
Toksyczna chemia z 15 metrów
  • 968 / 96 / 0
One pomogą zrobić pierwszy krok.Czy to dla Ciebie będzie głównym celem zażycia psychedeliku?
  • 984 / 5 / 0
poprawcie literówkę w temacie panowie Moderatory, bo mię asz skrenca
głupio wyszło...
  • 845 / 12 / 0
Srutututu. Ma tu ktoś jakieś doświadczenia z ibogainą ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 125 / / 0
porawioned :blush:
  • 634 / 4 / 0
Myślę, że się uda bez problemu przy odpowiednim podejściu (tj prawdziwym przekonaniem, a nie okłamywaniem samego siebie), sam planuję w ten sposób rzucić fajki za jakiś czas (homet).
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.

CBŚP i ukraińska Służba Bezpieczeństwa rozbiły grupę przestępczą produkującą metamfetaminę

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji z Zarządu w Poznaniu, we współpracy z jednostką śledczą Służby Bezpieczeństwa Ukrainy z obwodu zaporoskiego, pod nadzorem Prokuratury Okręgowej w Poznaniu oraz prokuratury ukraińskiej, przeprowadzili skoordynowaną operację wymierzoną w zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się nielegalnym wywozem z Polski do Ukrainy leków zawierających pseudoefedrynę, które następnie były wykorzystywane do produkcji metamfetaminy.