Przebywam aktualnie na terenie Stanow Zjednoczonych w stanie oregon na wizie turystycznej. Czy ktos z Was orientuje sie moze jak wyglada kwestia prawna wysylki psychodelikow z Polski do USA? Z tego co slyszalem to psychodeliki sa legalne w tym stanie tak samo jak w Polsce, ale chodzi mi o to czy np. przy ewentualnym odkryciu wysylanej substancji moga mnie deportowac do Polski (bo w koncu nie jestem pelnoprawnym Amerykaninem:p ) czy moze oleja to albo i tak nie beda mogli nic zrobic. Dla niektorych z Was moze sie to wydawac glupie pytanie, ale nie chcialbym zawiesc mojej rodzinki :P Konkretnie chodzi mi o 25I-NBOMe, 25D-NBOMe, 25C-NBOMe.
Jeśli się obawiasz to może zwrócisz się do przyjaciela, aby on, któremu tym bardziej nic nie będzie zagrażać za odbiór przesyłki odebrał ją na siebie, za ciebie.
* Zrób celowy błąd w nazwisku lub podaj inne
* Gdy wyciągniesz przesyłkę ze skrzynki na listy połóż ją gdzieś widocznym miejscu w domu i napisz "return"
* Pozwól takiej przesyłce przeleżeć 24/48h
* Po tym czasie możesz spokojnie cieszyć się zawartością, jeśli będziesz mieć nieprzyjemną wizytę powiedz że to nie do Ciebie, nikt tu taki nie mieszka, chciałeś odesłać.
Druga sprawa to że nbome nie są w US kontrolowane i nie powinieneś mieć żadnych nieprzyjemności z tym związanych.
bo jesli okaze sie ze maja prawo to skonfiskowac to pierdziele nic mu nie wysylam (scalono
krzyszof pisze:Zastanawiam sie czy jesli w przypadku kontroli sluzby celnej moge liczyc na zwrot odczynnikow czy sa one konfiskowane?
Edit: Jeśli substancja jest nielegalna w Polsce lepiej, abyś unikał wycieczek do UE.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ponad miliard euro w kokainie. Rekordowy transport przechwycony
Hiszpańskie służby przejęły statek towarowy Arconian, który mógł transportować od 30 do 45 ton kokainy wartej ponad miliard euro. Jednostka wystartowała z portu w Sierra Leone, gdzie zbiegł znany holenderski król przemytu narkotyków Bolle Jos Leijdekkers. Dla hiszpańskiej policji to największy udaremniony przemyt w historii.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
KAS wykryła 50 kg marihuany w przesyłkach z odzieżą
Funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego w Warszawie skontrolowali przesyłki znajdujące się w jednej z firm spedycyjnych w Pruszkowie. W ośmiu paczkach wykryli narkotyki.