Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam,
Przebywam aktualnie na terenie Stanow Zjednoczonych w stanie oregon na wizie turystycznej. Czy ktos z Was orientuje sie moze jak wyglada kwestia prawna wysylki psychodelikow z Polski do USA? Z tego co slyszalem to psychodeliki sa legalne w tym stanie tak samo jak w Polsce, ale chodzi mi o to czy np. przy ewentualnym odkryciu wysylanej substancji moga mnie deportowac do Polski (bo w koncu nie jestem pelnoprawnym Amerykaninem:p ) czy moze oleja to albo i tak nie beda mogli nic zrobic. Dla niektorych z Was moze sie to wydawac glupie pytanie, ale nie chcialbym zawiesc mojej rodzinki :P Konkretnie chodzi mi o 25I-NBOMe, 25D-NBOMe, 25C-NBOMe.
  • 2814 / 14 / 0
Zakładając, że te substancje nie są kontrolowane w żaden sposób w Stanach(w Polsce z pewnością nie są) nie ma podstaw do deportacji.
Jeśli się obawiasz to może zwrócisz się do przyjaciela, aby on, któremu tym bardziej nic nie będzie zagrażać za odbiór przesyłki odebrał ją na siebie, za ciebie.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 261 / 2 / 0
* Zamów zwykłym listem
* Zrób celowy błąd w nazwisku lub podaj inne
* Gdy wyciągniesz przesyłkę ze skrzynki na listy połóż ją gdzieś widocznym miejscu w domu i napisz "return"
* Pozwól takiej przesyłce przeleżeć 24/48h
* Po tym czasie możesz spokojnie cieszyć się zawartością, jeśli będziesz mieć nieprzyjemną wizytę powiedz że to nie do Ciebie, nikt tu taki nie mieszka, chciałeś odesłać.

Druga sprawa to że nbome nie są w US kontrolowane i nie powinieneś mieć żadnych nieprzyjemności z tym związanych.
  • 2 / / 0
dzieki bardzo za szybkie odpowiedzi :)
  • 13 / / 0
mam podobny problem a mianowicie kolega mnie prosil zebym mu wyslal troche psychodelikow ze sklepu ktyry na chwile obecna wsztrzymal wysylki do USA, wszystkie oczywiscie legalne w stanach. Zastanawiam sie czy jesli w przypadku kontroli sluzby celnej moge liczyc na zwrot odczynnikow czy sa one konfiskowane?.
Uwaga! Użytkownik krzyszof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1107 / 51 / 0
Należy również pamiętać o odpowiednim oznaczeniu odczynników. Nie zapomnieć o naklejkach i kartach charakterystyk.
Chuj na kaczych łapach
  • 13 / / 0
ale z tego co czytalem to nie moge sie podpisac pod msds dlatego ze nie mam do tego uprawniem i wlasnie to wtedy moglobybyc przestepstwem, ale moge sie mylic, chodzi mi o to czy jesli to chwyca i nie beda chcieli wpuscic na teren usa czy wysla to spowrotem do mnie bo nie chcialbym tego stracic. W ogole to jak to wyslac z potwierdzeniem odbioru i wtedy tam wpisac siebie do ewentualnego zwrotu? dzieki za odp.

bo jesli okaze sie ze maja prawo to skonfiskowac to pierdziele nic mu nie wysylam (scalono
Uwaga! Użytkownik krzyszof nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2814 / 14 / 0
krzyszof pisze:
Zastanawiam sie czy jesli w przypadku kontroli sluzby celnej moge liczyc na zwrot odczynnikow czy sa one konfiskowane?
Legalne w Polsce? Władze Polskie zapewne jeśli zatrzymają to uczynią wiele, aby nie wydać ich z powrotem. Poza tym pewnie niewielkie ilości, a wtedy całość można zużyć na badania.

Edit: Jeśli substancja jest nielegalna w Polsce lepiej, abyś unikał wycieczek do UE.
Uwaga! Użytkownik PCP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
tak odczynniki te mam zamiar kupic w jednym z polskich slepow, sa one tez legalne w USA. Wiec mam rozumiec ze jesli taka przesylka zostanie zatrzymana na odprawie celnej w USA nie trafia ona z powrotem do nadawcy tylko w rece polskiej policji?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.

Hiszpania zezwala na narkotyki w samochodach

Ministerstwo Spraw Wewnętrznych Hiszpanii zaskoczyło związki zawodowe policji, wydając polecenie, aby nie karać użytkowników narkotyków znajdujących się w zaparkowanych samochodach. Decyzja ta ma na celu ochronę prywatności obywateli, ponieważ zaparkowane pojazdy uznawane są za „prywatną przestrzeń”.

USA: największe w historii aresztowania członków mafii fentanylowej

Władze federalne poinformowały we wtorek o skonfiskowaniu ponad 400 kilogramów fentanylu w największej w historii operacji Agencji ds. Zwalczania Narkotyków (DEA). Aresztowano 16 osób oraz zabezpieczono rekordową sumę gotówki liczoną w milionach dolarów, broń palną i pojazdy.