Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam, prosze o pomoc kto zna sie na prawie i moze mi pomoc, moj problem polega na tym że panowie policjanci uczepili sie mnie za niby palenie trawki, wydaje mi sie że bez powodu..

Zaczelo sie to od tego że bylem przesluchiwany w innej sprawie i w pokoju przebywalo 3 i pozniej 4 policjantow, jeden z nich po czasie wtracil sie z watkiem iż pale trawke bo widać po oczach, zaprzeczalem temu lecz po jakims czasie kiedy straszyli mnie że wezma mnie na badania powiedzialem że moglo mi sie zdarzyc jakis czas temu na dyskotece zostalem poczestowany przez nieznana mi osobe. Po jakims miesiacu odbieram telefon i jeden z nich kazal mi sie stawic na komende. nie wiedzialem z jakiego powodu, okazalo sie ze chodzi o jaranko.. na poczatku sie mnie pytal czy mam kolegow ktorzy maja 16-17 lat, odpowiedzialem że nie bo nie mam, nastepnie pytali sie mnie znowu kiedy palilem albo z kim, powtorzylem im to samo co wtedy że tylko co wtedy na dyskotece jakis dluzszy czas temu moglo mi sie to przydazyc bo innych sytuacji sobie nie przypominam. Nastepnie zadawali pytania kto z moich kolegow pali, odpowiedzialem że nie mam takich kolegow i nie wiem o co im chodzi, tzn w jakiej sprawie zostalem tu wezwany. Mowili takze o badaniach na krew i jezeli cos wykryje to bede mial zaplacic 1500zl za to wlasnie badanie a jezeli nie wykryje nic to oni zaplaca. Siedzialem tam prawie godzine, nie chcialem nikogo wydac wiec trzymalem sie wersji: nic nie wiem i nic nie widzialem. Na koniec powiedzieli mi że mam sie stawic w czwartek i mam sobie przypomniec wszystko bo juz nie bedzie takiej gadki jak dzis że nic nie wiem. Prosilbym bardzo o jakas pomoc i wskazowki co powinienem zrobic przy nastepnym spotkaniu sie z nimi na komendzie i co powinienem mowic. :scared:

Zapomnialem dodac że nigdy wczesniej nie bylem karany za jakiekolwiek przestepstwa narkotykowe
  • 1009 / 42 / 0
trawapalestresyy00 pisze:
lecz po jakims czasie kiedy straszyli mnie że wezma mnie na badania powiedzialem że moglo mi sie zdarzyc jakis czas temu na dyskotece zostalem poczestowany przez nieznana mi osobe.
a po chuy żeś to gadał? co z tego, że wzięliby cię na badania? nawet za wynik pozytywny mogą ci naskoczyć
  • 405 / 2 / 0
autorze tego wątku, możesz nawet powiedzieć im na przesłuchaniu że walisz here po batach. jak nie zostałeś złapany na posiadaniu czegokolwiek to nie mogę pociągnąć cię do odpowiedzialności. możesz siedzieć najarany i śmiać im się w twarz.

powinienieś tez zachować zimną krew i zachowywać się pewniej. jak zobaczą że jesteś rozgarnięty a nie ze srasz po gaciach to nie będzie im się chciało tak bardzo przykręcać śruby.

olewaj telefony z komendy. jak przyjdzie list to możesz się pofatygować. 1500 za badania? kogo oni chcieli w chuja zrobić.

poza tym po co z nimi gadać? chcą ci zrobić testy na jakiej podstawie? poznali po oczach?

powiedz czy masz przedstawione jakieś zarzuty? bo jak nie i tamta stara sprawa to jakaś błahostka to nie ma czym się martwić.
  • 5 / / 0
nie mam przestawionych żadnych zarzutow a jak pozniej im powiedzialem że nie wiem nic i moga mnie wziac na badania to juz przestali zadawac pytania tylko że mam przyjsc w czwartek i żebym wiedzial co mam mowic bo nie beda juz tak ze mna milo gadac i że nie ma byc takiej odpowiedzi jak nie wiem albo nie pamietam, jestem wdzieczny za pomoc, wielki + dla Ciebie popthetrunk
  • 2814 / 14 / 0
Pozytywny wynik na obecność THC lub jego metabolitów w krwi nie świadczy o posiadaniu[1]. Bycie pod wpływem poza nielicznymi szczególnymi przypadkami nie jest karane.

Komenda malutka, czy większa?

Moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do takiej działalności funkcjonariuszy Policji.

Kiedy ostatnio paliłeś? Czy duże ilości przewlekle(oczy mówią, że od niedawna)? Czy można uznać, że w trakcie pierwszego przesłuchania byłeś pod wpływem substancji psychoaktywnej (ok.12-18 godzin od spożycia palonej) nie uwzględniając nie aktywnych biologicznie metabolitów [tak tylko, gdyż i tak byłeś tylko nie wyspany, a stwierdzić się stanu wtedy już nie da]?

Na następne stawienie się przyjdź po przynajmniej 2 dniowej abstynencji i nie powinno być kłopotów. Jak co to paliłeś dopalacze, które na testach metabolitów mogą wyjść podobnie.

Przypisy
  1. Uchwała składu 7 sędziów SN z 27 stycznia 2011 r. (sygn. akt I KZP 24/10). (PDF)
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 528 / 4 / 0
Ja bym zadnej abstynencji z powodu idiotow nie robil, ewidentnie proboja Cie nastraszyc a tak naprawde chuja moga ;)
  • 705 / 1 / 0
popthetrunk pisze:
autorze tego wątku, możesz nawet powiedzieć im na przesłuchaniu że walisz here po batach. jak nie zostałeś złapany na posiadaniu czegokolwiek to nie mogę pociągnąć cię do odpowiedzialności. możesz siedzieć najarany i śmiać im się w twarz.
W 100% sie zgadzam, z najwiekszym naciskiem na ostatnie zdanie ;] Mozesz siedziec przy nich i podniecac sie OEVami, a jak Cie nie zlapali z czyms to moga Cie po prostu pocalowac w dupe :) Gdyby policjant mi powiedzial, ze mnie wezmie na badania, bo mam oczy jakies nie takie to bym mu parsknal smiechem w twarz.
  • 157 / 1 / 0
Szaman88 pisze:
popthetrunk pisze:
W 100% sie zgadzam, z najwiekszym naciskiem na ostatnie zdanie ;] Mozesz siedziec przy nich i podniecac sie OEVami, a jak Cie nie zlapali z czyms to moga Cie po prostu pocalowac w dupe :) Gdyby policjant mi powiedzial, ze mnie wezmie na badania, bo mam oczy jakies nie takie to bym mu parsknal smiechem w twarz.
Następnie leżąc z obitą nerką poczęstowany gazem łzawiącym. ;)
  • 630 / 3 / 0
Ciekawe, czy nie warto by pójść na takie spotkania z policjantami z włączonym dyktafonem schowanym gdzieś pod bluzą. Tak na wszelki…
  • 5 / / 0
PcP pisze:
Pozytywny wynik na obecność THC lub jego metabolitów w krwi nie świadczy o posiadaniu[1]. Bycie pod wpływem poza nielicznymi szczególnymi przypadkami nie jest karane.

Komenda malutka, czy większa?

Moim zdaniem nie ma żadnych podstaw do takiej działalności funkcjonariuszy Policji.

Kiedy ostatnio paliłeś? Czy duże ilości przewlekle(oczy mówią, że od niedawna)? Czy można uznać, że w trakcie pierwszego przesłuchania byłeś pod wpływem substancji psychoaktywnej (ok.12-18 godzin od spożycia palonej) nie uwzględniając nie aktywnych biologicznie metabolitów [tak tylko, gdyż i tak byłeś tylko nie wyspany, a stwierdzić się stanu wtedy już nie da]?

Na następne stawienie się przyjdź po przynajmniej 2 dniowej abstynencji i nie powinno być kłopotów. Jak co to paliłeś dopalacze, które na testach metabolitów mogą wyjść podobnie.

Przypisy
  1. Uchwała składu 7 sędziów SN z 27 stycznia 2011 r. (sygn. akt I KZP 24/10). (PDF)

Ktos wczesniej napisal o tym że moge sie wogole nie stawiac na takie spotkanie jezeli nie mialem wezwania pisemnego i tak wlasnie mysle ze to jest dobry pomysl. Beda chcieli to po mnie przyjada, telefonu tez nie bede odbieral, chyba nie mam od kazdego odbierac telefonu :)

Co wy o tym myslicie?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.

Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu

Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.

Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom

Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.