Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Jest to pierwszy mój post na forum więc witam.
Ostatnio coraz więcej słyszy się o rosnącej popularności amfetaminy, a zwłaszcza kokainy - wiele osób bierze tą ostatnio w przypadku konieczności długiego wysiłku - np kierowcy ciężarówek, całonocna impreza itp. Ja niestety nigdy jeszcze koki nie próbowałem - cena, brak przekonania co do oryginalności towaru. Wiele również się słyszy co to nie potrafią osoby będące pod wpływem metaamfetaminy i koki (i cracku). Mam pytanko do biorących - mianowicie czy jest to tylko złudzenie - chodzi o wytrzymałość np na siłowni podczas danego ćwiczenia. Powiedzmy że potrafię zrobić 25 przysiadów pod rząd z 60 kg sztangą na barkach, aż do upadku mięśniowego - dalej konieczna jest już kilkominutowa przerwa, czy w takich przypadkach był bym wstanie więcej zrobić pod rząd, czy nic by to nie dało? Czy wrażenie siły jest tylko złudne, czy rzeczywiście mogło by się przełożyć w danej chwili na więcej kg?
  • 344 / 6 / 0
Niedaleko mnie mieszkał tępy patologiczny bezmózg, który tak robił. Kreseczka i wio na siłkę. W efekcie, pewnego razu dostał wylewu i z jego mózgu zrobił się kisiel :cheesy:. Tak, uszkodziło mu mózg. Był wielkim kozakiem, którego wszyscy się bali, a teraz z tego co mi wiadomo jest warzywem i nic nie ogarnia. Bankowo ma żółte papiery. Jego kniapa po tym wypadku, to istny cyrk na kółkach %-D.

Poza tym przecież od furania w trakcie ćwiczeń spada masa, więc tak czy inaczej, takie coś nie ma sensu.
  • 2 / / 0
Mnie nie chodzi o regularne branie tylko o jednorazowe bicie rekordu - czy faktycznie osoba będąca pod wpływem metaamfetaminy lub kokainy jest wstanie wygenerować więcej energii w danym czasie, czy to tylko złudzenie?
  • 614 / 5 / 0
ja kiedyś przed siłką zjadłem tabsa z 200mg kofeiny i faktycznie byłem w stanie wyciskać więcej i dłużej niż normalnie, bez kofeiny. więc po kokainie tym bardziej wzrośnie pobudzenie i siła. jednak oczywiście nie ma to sensu w przypadku siłowni, Zjemtwepachy to wyjaśnił dobrze.

btw, często poleca się zażywać czystą kofeinę przed ćwiczeniami na siłowni. posiada się wtedy większą siłę i wytrzymałość fizyczną, a więc pozwala to prowadzić cięższy trening, co przekłada się na lepsze efekty po treningu.
  • 19 / / 0
Branie stymulantów na siłowni jest imo kretynizmem. Szybko odwadniają i strasznie obciążają układ krążenia, mogą być przyczyną wylewu. Doping nie popłaca na dłuższą metę
  • 757 / 31 / 0
Masz artykul na glownej ale daj spokooj
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Syltron pisze:
Jest to pierwszy mój post na forum więc witam.
Ostatnio coraz więcej słyszy się o rosnącej popularności amfetaminy, a zwłaszcza kokainy - wiele osób bierze tą ostatnio w przypadku konieczności długiego wysiłku - np kierowcy ciężarówek, całonocna impreza itp.
W życiu nie słyszałem aby jakiś kierowca napierdalał koks przez całą noc aby dojechać do celu. Może i można, ale musiałby chyba dopłacać do kursu po takiej zabawie. Całonocną imprezę można też bez ćpania i picia spokojnie przejechać. Dragi są po to by było lepiej, są do zabawy. Przynajmniej ja mam takie podejście.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 2 / / 0
John Stuart Mill pisze:
W życiu nie słyszałem aby jakiś kierowca napierdalał koks przez całą noc aby dojechać do celu. Może i można, ale musiałby chyba dopłacać do kursu po takiej zabawie. Całonocną imprezę można też bez ćpania i picia spokojnie przejechać. Dragi są po to by było lepiej, są do zabawy. Przynajmniej ja mam takie podejście.
Amfę biorą i to dużo osób - jeżeli trzeba przewieść towar w ciągu powiedzmy 20 godz. a premia wynikła z dostarczenia na czas wielokrotnie przewyższa koszt amfy.
Czytałem gdzieś że Zygmunt Freud eksperymentując z kokainą sprawdzał jej wpływ na organizm w tym także na siłę fizyczną i siłę uścisku jednak nie mogę nic znaleźć w języku polskim, może ktoś by pomógł w znalezieniu właściwego tropu.
Ps. Moje pytanie wciąż pozostaje bez odpowiedzi: czy koka, amfa, meta pomagają w przypadku krótko trwałych, ale bardzo intensywnych wysiłków, czy to jedna wielka a ściema?
  • 1530 / 9 / 0
feta tak, ale nie koks. Podczas II światowej żołnierze napierdalali feta i mete w stanach skrajnego zmęczenia. Mogli potem maszerować kilometry z pełnym plecakiem i bez jedzenia. Czyli pewnie pomaga, ale dużą cenę trzeba za to zapłacić i nie chodzi o złotówki. Wrażenie siły jest tylko złudne jak pisałeś, nie podniesiesz nagle 10 razy więcej niż byś mógł na trzeźwo, powinna poprawić się wytrzymałość. Nie warto, można zrobić sobie kuku, ewentualnie się za bardzo nakręcić, wziąć za dużo, coś trachnie i po zabawie.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 729 / 6 / 0
Ciśnienie spoczynkowe u mnie na stimsach to circa 160-170/60 (wiec rozkurewna rozbieżność) oraz puls około 130-140. Ciekawi mnie co jest podczas dzikiego tańca, a przy podnoszeniu ciężarów to pewnie "o huj".
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Budowali z kostki brukowej... schowek na amfetaminę. Policjanci zatrzymali 27-latka z narkotykami

W niedzielę, 13 lipca br., gostynińscy policjanci zatrzymali 27-letniego mieszkańca powiatu gostynińskiego, który posiadał przy sobie amfetaminę. Narkotyki odnaleziono w prowizorycznej budowli z kostki brukowej. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara do 3 lat pozbawienia wolności.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.