Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
Jaki odstęp czasu wystarczy, by tolerancja na powojowate wróciła do poziomu wyjściowego?
2 dni lub mniej
0
3-4 dni
1
13%
5-6 dni
1
13%
7-10 dni
1
13%
11-14 dni
1
13%
2-3 tygodni
1
13%
Ponad 3 tygodnie
2
25%
Trudno powiedzieć, różnie
1
13%

Liczba głosów: 8

ODPOWIEDZ
  • 53 / 1 / 0
Będę miała sposobność ażeby w spokojnym środowisku (dzięki czemu powinnam być wolna od stresogennych sytuacji, czyli optymalne S&S jak to mówicie) spożyć rekreacyjny ekstrakt z pewnego znanego i legalnego na całym świecie (i w Polsce tak samo) powoju. Jako że środowisko spokojne, to i ilość produktu powinna być niebagatelna, acz bezpieczna. :)

Tak się składa, że odstęp pomiędzy owymi "spokojnymi" - i być może "powojowatymi" - dniami wyniesie tylko 5 lub 6 dni.
Czy tyle wystarczy, żeby tolerancja na pełne efekty powojowatych produktów wróciła do normy? Czytałam, że tolerancja na serotinergiki rośnie szybko, ale w przypadku żarcia ich codziennie przez np. 3 dni.
Tu natomiast byłaby sytuacja, że byłby jeden raz dość duża dawka, kilka dni przerwy i ponownie dość duża dawka.

No więc ja się pytam: czy ktoś próbował tak używać powojowatych produktów i czy ma to sens, ten dość krótki odstep?
Czy lepsze/logiczniejsze byłoby dłuższe odczekanie? Podejrzewam że lepsze, ale ciągle rodzice w domu mi siedzą a poza domem to nie bardzo mam możliwości spędzenia tego powojowego czasu z kimkolwiek ani nic.

Po tych przygodach z powojami biorę się za siebie, lekarka zapewne przepisze mi jakiś SSRI tak jak niegdyś, więc chcę wykorzystać przy okazji moją małą tolerancję na agonistów serotoniny, która po stosowaniu SSRI rośnie jak wiadomo horrendalnie i która spowodowałaby wówczas zapewne kompletne spłycenie pożądanych efektów jakichkolwiek serotonergicznych efektów albo inne jeszcze gorsze interakcje. Ale odbiegam od tematu teraz ;]

Szkoda że sondy na tym nowym forum nie mozna założyć! :wall: :motz: :/ :/ :'(
Uwaga! Użytkownik ephemeris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2775 / 39 / 0
ephemeris pisze:
Czytałam, że tolerancja na serotinergiki rośnie szybko, ale w przypadku żarcia ich codziennie przez np. 3 dni.
Nie, tolerancja na agonistów 5ht2a rośnie szybko w czasie ich działania i tuż po zakończeniu
ephemeris pisze:
Czy tyle wystarczy, żeby tolerancja na pełne efekty powojowatych produktów wróciła do normy?
Nie
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
Czyli wszystko co dobre trwa krótko albo łatwo się kończy. Prawo ironii losu jak z reklamy
Uwaga! Użytkownik ephemeris nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne

Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).

Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.