Benzedryna, psychedryna, α-metylofenyloetyloamina
Więcej informacji: Amfetamina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 0 / 1 / 0
Siemka wszystkim.
Raz na jakiś czas biorę sobie 5g fetki, przeważnie jest normalna, fajna faza itp. Ale teraz była jakaś dziwna, jak ja dostałem wszystko grało. Ale po 2-3 dniach jak poleżała w szafce zmieniła swój zapach. Pachniała tak jakby lateksem(prezerwatywa, gumowa rękawiczka), chociaż kopała możliwe że jeszcze lepiej xD. Wie ktoś co mogło być tego przyczyną? Po kolejnych 2 dniach znów ma inny zapach, ale tym razem wraca do normalności.
  • 1558 / 18 / 0
feta to feta, czasem pachnie czasem śmierdzi, czasem zmienia kolor jak kameleon czasem jest normalna, ja nigdy się nie spotkałem z taką co zmienia kolory, to wszystko wskazuje raczej na zanieczyszczenia.
Świadomość jest uświadomieniem sobie bycia świadomym. -Blef?
:)
  • 0 / / 0
Cóż.. choć nadal daje niezłego kopa to teraz mieszają ją z rożnymi substancjami, wiec nie ma się co dziwić odnośnie tego dziwnego zapachu
  • 38 / / 0
moga miec na to wplyw warunki w ktorych byla przetrzymywana. mogla byc tez takim kwachem ze nieco przesiakla zipem (woreczkiem strunowym)
  • 5 / 1 / 0
powinna byc przechowywana w chłodnym miejscu(nawet bardzo chłodnym)ale nie zimnym za bardzo. możliwe ze pod wpływem temperatury zmieniła kolor albo zapach,ale to moze byc spowodowane tym, czym ją zanieczyszczono.
Uwaga! Użytkownik antoniomontana nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1 / / 0
dlaczego niezbyt zimnym? jakaś potencjalna reakcja egzotermiczna? coś z izomerem może się rypnąć? ciekawy jestem jak to w praktyce wygląda bo z tego co mi do głowy przychodzi to im zimnej tym lepiej. np -30 celcjuszy zaszkodziło by ?
  • 26 / / 0
shurnas pisze:
Siemka wszystkim.
Raz na jakiś czas biorę sobie 5g fetki, przeważnie jest normalna, fajna faza itp. Ale teraz była jakaś dziwna, jak ja dostałem wszystko grało. Ale po 2-3 dniach jak poleżała w szafce zmieniła swój zapach. Pachniała tak jakby lateksem(prezerwatywa, gumowa rękawiczka), chociaż kopała możliwe że jeszcze lepiej xD. Wie ktoś co mogło być tego przyczyną? Po kolejnych 2 dniach znów ma inny zapach, ale tym razem wraca do normalności.
Chyba wiem o czym piszesz, u mnie po 2-3 dniach pachniało jakos tak słodko- jak kwiaty czy cos ;)

ja zauwazylem ze snieg nie lubi scisku, w jakis worakch czy cos, zawiajany w kulki, kule, sciskany,gnieciony czy cos ;) musi byc luzno w jakims duzym pakiecie albo nawet słoiku. temperatura jak najbardziej powoduje zmiane barwy na pomaranczowa a nawet brazowa. Zwykłe trzymanie sniegu w kieszeni powoduje wzrost jego temperatury do 37, no moze nawet 40 stopni C, co rowniez powoduje "rózne zmiany"

hehe zawsze mówiłem na to PRZEMIANY PROMIENIOTWORCZE
  • 3449 / 122 / 8
antoniomontana pisze:
powinna byc przechowywana w chłodnym miejscu(nawet bardzo chłodnym)ale nie zimnym za bardzo. możliwe ze pod wpływem temperatury zmieniła kolor albo zapach,ale to moze byc spowodowane tym, czym ją zanieczyszczono.
To z całą pewnością jest spowodowane tym, czym ją zanieczyszczono. A to mogło być wszystko. Co do temperatury, jest dokładnie odwrotnie. Im chłodniej tym lepiej. Do tego dochodzi konieczna niezbyt duża wilgotność. Amfetamina jest związkiem bardzo trwałym. Ale to, co się do niej dosypuje, już nie zawsze. Generalnie, jeśli ktoś wciąga amfetaminę z ulicy, to musi się liczyć ze szkodliwymi zanieczyszczeniami, nawet jeśli nie ma ona zapachu lub ma charakterystyczny zapach czystej amfetaminy (mi się kojarzy z czymś między mysim moczem a spermą, trudno w sumie powiedzieć). Zapach zanieczyszczeń nie ma wielkiego związku z ich toksycznością, chociaż można przypuszczać, że coś naprawdę szkodliwego powinno odrzucać na 3 metry.
  • 79 / 1 / 0
moze byc to meta, moze byc zrabana synteza moze zle oczyszczona, moze byc dodane jakis witamin mi kiedys zzieleniala delikatnie ktos dosypal magnez czy cos nie wiem ale to roznie bywa. Jak mi zolkla to byla meta sie okazalo ale tez slyszalem ze jak na szybko jest opchnieta i jeszcze nie wyschnie dobrze to tez tak sie dzieje. Tak czy inaczej czasem jak jest podejrzane cus warto jest sobie przeplukac przez filtr chociaż spirytusem.
  • 203 / 7 / 0
Eltorro, raczej się mylisz.
po pierwsze, bynajmniej u nas ZAWSZE jest w kryształach..
po drugie zajeb krechę mety (takiej samej długosci jak fety) to zobaczysz, że to raczej nie to ( a raczej będziesz dead )
po trzecie, kto by sprzedawał piko w cenie włada.
Nocny Spamer
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.