Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 634 / 4 / 0
Witam.
Sprawa ma sie nastepujaco: rok temu zostalem jebniety na kradziezy z wlamaniem, przyznalem sie bo dowody nie pozostawialy watpliwosci co do mojej winy, dostalem 1,5/3 i kuratora, sprzet odzyskano. Pol roku temu zostalem jebniety za ten sam paragraf (ale inna sytuacje), tez sie przyznalem (czego zaluje, bo po przemysleniu sprawy moglem sie z tego wywinac jakos.. ale skrajnie nacpany czlowiek nie mysli trzezwo :wall: ), na poczatku lutego mam sprawe. W obu przypadkach bylem juz pelnoletni, co jest istotne. Wiem, ze raczej sie z tego nie wywine (choc bede probowal), pytanie brzmi nastepujaco: czy po rozprawie zostane wypuszczony na wolnosc i ktoregos dnia przyjdzie wezwanie na stawienie sie w celu odbycia kary czy odrazu po sprawie zostane zatrzymany w areszcie a z niego trafie do paki ?

Prosze o odpowiedz, jest to dla mnie bardzo wazne.
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
Zależy od tego czy będą miejsca w więzieniu. Jeden znajomy czekał, drugiego od razu zabrali, ale to była grubsza sprawa więc do końca nie powiem. Masz adwokata? Masz jeszcze szansę na odwołanie swoich zeznać, bo byłeś naćpany i możesz powiedzieć, że pierdoliłeś głupoty. Adwokat może coś jeszcze z tego ugrać jeżeli tak jam mówisz można się wywinąć.
Kradzież jest zła :finger:
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 634 / 4 / 0
Sprawa jakos szczegolnie powazna nie byla. Z drugiej rowniez odzyskano caly sprzet.
Adwokata nie mam, nie stac mnie w obecnej chwili na niego (adwokat z urzedu cos moze zdzialac ?). Do sprawy lekko ponad 2 tygodnie jeszcze sa.
Zeznan chyba odwolac nie moge, bylem drugi raz na komendzie (za pierwszym na dolku) i potwierdzilem tamte zeznania + odpowiedzialem na pare pytan, ktorych mi nie zadano za pierwszym razem.

Mysle jeszcze, aby udac sie do psychiatry, tylko nie wiem jaki kit musialbym wcisnac, aby lekarz w to uwierzyl i dalo mi to jakas szanse w sadzie. Bo depresja + lekka fobia spoleczna to chyba za malo (mam jedno i drugie).
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1530 / 9 / 0
W takim razie kiepsko to widzę. Jak nie jesteś gangsterem bez poważnych pleców to nie ma co się bawić w psychiatrę. Znajomy chciał tak zrobić to go wysłali do psychiatryka, a z tego co mówił jest tam bardziej przejebane niż w kryminale. Do tego jak już Cię tam wezmą to nie na x lat, a na bezterminowy okres czasu. Z 1 roku w zawieszeniu może zrobić się 10 lat. Do tego dochodzą jakieś leki i robią tam z ludzi czubków tylko po to by mieć kasę z NFZu na "leczenie". Jeżeli nie masz adwokata to przynajmniej poczytaj kodeks karny i kodeks postępowania karnego, może coś sam ugrasz. Jednak kiepsko to widzę - to recydywa. Karę jakąś jak najbardziej powinieneś ponieść, ale nie taką jaka jest w naszych ustawach.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 634 / 4 / 0
Dzieki za wyczerpujaca odpowiedz.

Czy fakt, ze idzie sie z miejsca siedziec po sprawie jesli sa wolne miejsca jest regula czy dotyczy tylko ciezszych przestepstw ?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.