Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 1 / 1 / 0
cześć.

interesuje mnie ile poszczególne narko utrzymują się w moczu? feta, pixy etc bo mj to wiem xd
jeśli taki temat był to przepraszam :moody:

oczywiście chodzi mi o wykrywalność na testach moczowych :P

a i btw ile może kosztować test na krew?
  • 883 / 10 / 0
Na pewno są informacje na ten temat na forum. Raczej nie w dedykowanych tematach, ale w FAQ i wątkach ogólnych na pewno. Na wikipedii i na errowidzie też może coś być.
Co do testów na krew, podejrzewam, że takie normalne do kupienia są raczej na mocz, aczkolwiek mogę się nie mylić. W każdym razie zapytaj w aptece, lub sprawdź w którejś z internetowych.
Jeśli boisz się, że będziesz miał przypał ze starymi (tak mi się zdaje), to spierdalaj do szkoły. Nie ćpaj, dziecko. Jeśli pytasz o cenę, bo boisz się przypału z policją, lepiej poczytaj wątek o prawie.
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 469 / 9 / 0
  • 1 / 1 / 0
heh mylisz się nie boje sie o przypał ze starszymi tylko akcję mam taką że mój wychowawca w technikum uważa że paliłem 'skręta' w szkole :)
wiem że nie mogą mnie zmusić do żadnych testów ale moi starzy (tak wiedzą że 'ćpam') chcą mnie też wybielić z oskarżeń szkoły dlatego gdyby zostały mi zaproponowane testy wolałbym je zrobić, ale tylko jak będę wiedział że wyjdą na 100% czyste..

Więc potrzebna jest mi wiedza co musze odstawić i przestawić się na rzeczy które szybko ulatniają z naszego organizmu :)
wystarczy?
  • 883 / 10 / 0
Tego się nie spodziewałem. Nawet na szkołę już za późno... ;p
W sumie skoro piszesz, że wiesz po jakim czasie trawa wychodzi to po co pytasz skoro wychowawca twierdzi, że gandzie paliłeś? Nie wystrarczy zrobić test na zielsko?
Zdecydowanie odradzam Ci ćpanie.
x = x
  • 1 / 1 / 0
no tak ale są też multitesty dlatego to mnie tak interesuje

btw. ile może kosztować test na krew? słyszałem ze coś koło 800zl.. :D!!
  • 355 / / 0
Skoro masz taka sytuacja. To jednego nie rozumiem.... Jezeli wyjdzie ci THC na testach to jak ci udowodnia ze paliles w szkole, badz na odwrót jak ty udowodnisz ze tego nie robiles.
Jedno jest pewne jak poddasz sie testom i cos ci wyjdzie to zapewne cie wyrzuca z gimnazjum %-D
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 2878 / 21 / 0
Panie kanapka, na forum była mowa już o takim 'cudownym' napoju, który kamuflował v przyspieszał wyrzucanie (nie pamiętam) THC z organizmu. Domowego sposobu nie ma... a raczej jest ich tysiące, bo są jedynie jakieś rady podług których nie znajdziesz naukowych potwierdzeń, ale próbować nie zaszkodzi.
Samo czekanie działa na twoją niekorzyść, bo zapewne domyślają się, że zwlekasz z badaniami, by się oczyścić.
Pozdrawiam i życzę wyjebania z technikum... nie chcę żeby mi potem jacyś naćpani mechanicy naprawiali furę, albo ujebany fryzjer zgolił brwi.
And I guess that I just don't know.
*                       *                      *
Kiedy spoglądam wstecz, widzę siebie pozostającego za mną daleko w tyle.
  • 1 / 1 / 0
krwa. zadałem normalne pytanie i czekałem na normalną odpowiedź. Widzę że wszyscy są tacy mądrzy i dorośli na tyle że zaczęli zabawę w wieku 20+ w co mi się wierzyć nie chce, poprostu mieliście farta :)

zresztą sprawa się wyjaśniła MOGĘ ĆPAĆ DZIEŃ I NOC 7 dni w tygodniu <3 :* buziaczki
  • 3309 / 21 / 0
pankany pisze:
krwa. zadałem normalne pytanie i czekałem na normalną odpowiedź.
I w trzecim poście dostałeś linka z dokładnymi danymi. Z czym do ludzi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.