Podejście do narkotyków w innych krajach.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam.
Wybieram sie do Niemiec po nowym roku,no i chciałbym sie dowiedzieć jak to jest u naszych sąsiadów.Słyszałem ze z posiadaniem jest róznie,w zależnosci od landu.Przegooglowałem ten temat i nic konkretnego nie znalazłem.Wiec mam prośbe do forumowiczów,może akurat ktoś wie co i jak,lub chociaż zna jakies inne zródła.Chodzi mi o podanie dopuszczalnych ilości we wszystkich landach.Pomożecie???
Uwaga! Użytkownik hypnotyc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
W każdym landzie bakens jest nielegalny i w każdym posiadanie jego jest nielegalne. Źle googlowałeś, było, tylko że bez podziału na landy a całokrajokształt
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 2 / / 0
chodzi mi o taką ilość za którą nie zamkną,np.kupuje w bremen 10 g.(prawdopodobnie tyle mozna mieć na własny użytek)i nagle musze jechać do berlina(max.5g.na własny użytek) i oczywiscie zabieram weed ze sobą,no i w berlinie kontrol policji i...padaczka.I właśnie zeby uniknąc tego typu przypadków zadałem to pytanie,w duckduckgo nie znalazłem takiej.Bede podróżował po całych niemczech wiec potrzebuje wiedziec jak to sie ma w poszczególnych landach,bo w każdym jest inaczej a dysproporcje mogą byc za duze,no i poco wtedy sie tlumaczyć,lepiej zapobiegać.Tak wiec dalej prosiłbym o info.
Uwaga! Użytkownik hypnotyc nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 5299 / 105 / 0
Niby "odstępują", a przynajmniej jest to miejscowo zalecane, jednak wolałbym się na własnym ciele nie przekonywać, jak to jest w rzeczywistości. Mało coś w necie jest w języku polskim informacji, a po szkopsku umiem się jeno przedstawić %-D Może ktoś coś
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 1 / / 0
W Berlinie mozesz miec do 15 gram palenia, masz tu linki po niemiecku i angielsku.

http://9juni2010.coffeeshopstaking.nl/i ... d=7&id=629

http://webtools.yigg.de/politik/berlin- ... -straffrei
  • 38 / 2 / 0
w berlinie dobra knajpka jest
koko , mj :)

z tego co sie orientuje to do 10g nic , oby nie podzielone na porcje
czasem jarająw parkach na legalu , i zawsze w tej knajpce :P
ODPOWIEDZ
Newsy
Kofeina naprawia zaburzenia w pracy mózgu wywołane brakiem snu

Gdy po nieprzespanej nocy nie radzimy sobie z zadaniami wymagającymi myślenia, składamy to na karb zmęczenia. Jednak, jak dowiadujemy się z badań przeprowadzonych na Narodowym Uniwersytecie Singapuru, problemem nie jest zmęczenie, a fakt, że brak snu zaburza funkcjonowanie konkretnych obszarów mózgu odpowiedzialnych za kawę. Naukowcy nie zostawili nas jednak samych sobie z tą wiedzą. Stwierdzili bowiem, że kofeina może przywracać prawidłową pracę neuronów.

Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy

Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.

Coraz więcej zatruć dopalaczami wśród nieletnich. Rzeczniczka Praw Dziecka apeluje do MEN

Rzeczniczka Praw Dziecka Monika Horna-Cieślak ponownie zaapelowała do Ministerstwa Edukacji Narodowej o wzmocnienie edukacji o dopalaczach i substancjach psychoaktywnych w szkołach. Powodem są rosnące statystyki dotyczące zatruć dopalaczami wśród dzieci i młodzieży w Polsce. Według danych systemu SMIOD w 2024 roku odnotowano 557 interwencji medycznych związanych z podejrzeniem zatrucia nowymi substancjami psychoaktywnymi.