ODPOWIEDZ
  • 317 / 11 / 0
[ external image ]
propanian (2S,5R)-1,2,5-trimetylo-4-fenylopiperydyn-4-ylu
https://pl.wikipedia.org/wiki/Trimeperydyna

Substancja,kiedys dosc popularna w krajach byłego zwiazku radzieckiego.Wydaje mi sie ze to jest pochodna petydyny,ale nie jestem pewny,tak jak czytam jakies medyczne info,to pisza ze wykazuje podobne działanie przeciwbólowe jak M.Stosował ktos rekreacyjnie?? :*) napiszcie jakie odczucia.

2011 maja 26, 09:47 / scalono - surv

Podbije swój stary post,bo znowu miałem stycznosc z tym srodkiem(nie uzyłem go jednak),i jeszcze pytanie,jest przeterminowany o 50 lat lol,czy mozna uzyc tego jak sie troche ;-) przeterminowało ;-P na blulight.ru jest raport o morfince IV z data waznosci 50 lat wstecz więc chyba nic się nie stanie :-)

P.s. Znajdywany jest w apteczkach w schronach z || wojny swiatowej,z tego co sie doczytałem to działanie podobne do morfiny,podaja I.m. jak np. noge urwie :D
Ostatnio zmieniony 27 marca 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Dodano strukturę, link do Wikipedii, nazwę systematyczną
  • 151 / 2 / 0
Wg wikipedii (w kontekście działania przeciwbólowego) ma połowę mocy morfiny. Napisane tam też jest, że wynaleziony został w 1954, a zatem nie mógł być znaleziony w schronie z II wojny.
Pewnie nie miałbym skrupułów przed użyciem, przekonałby mnie argument o jedynej możności spróbowania tego środka w swoim życiu. Pytanie tylko jak tego użyć, ile. Z jakiegoś powodu lek został wycofany z użycia. Popytaj na zagranicznych forach, może ktoś wie jak dawkować. Nie zrób sobie krzywdy w tak głupi sposób. Skąd bierzesz takie rzeczy? Może lepiej poszukaj bogatego hobbystę-fascynata opiatów?
  • 317 / 11 / 0
Nie no to jest schron powojenny,z tymi 50lat to na oko strzeliłem bo daty waznosci niema ale wyglada jak by miał 50 lat,to jest dawka chyba jednorazowa bo jest w strzykawce takiej jak by tubce plastiowej.Moge dac fote jak chcesz
  • 47 / / 0
Brzmi ciekawie ta substancja. Kolego ale to jest sterylnie zapakowane? Bo przez tyle lat to mogło tam sporo żyjątek zamieszkać.. Wrzuc fote, jeśli możesz. chętnie bym spojrzał z czystej ciekawości. A tak lecąc na offtopie to dobrze zrozumiałem że w schronie to znalazłes? duży ten bunkier masz? Schowany gdzieś jest, czy na widoku? Opisz mi proszę, na pw żeby tu nie śmiecić. Pasjonują mnie takie budynki..
  • 317 / 11 / 0
[ external image ]
Tak wyglada cała apteczka,ta niby strzykawka to jest własnie PROMEDOL.Schron niestety nie znajduje sie na terenie Polski tylko w Rosji normalnie w bloku,w piwnicy 3x ogormne dzwi,i pomieszczenie o powierzchni 400m2,kilka pokoi łuzka,oczyszczlnia powietrza,system wentelacyjny,toalety.Jednym słowem petarda.

P.s. Tez lubie takie obiekty zwiedzac,juz wiele zwiedziłem w Polsce:D
  • 209 / 3 / 0
Zaraz po rewolucji ('89) ,pojawiło się na Słowacji trochę materiału..
Nie może stać się większa tragedia ,kiedy osoba taka jak ja..
Natknąłem się na faceta z Rosji ,duży plecak na plecach..
Pełny oryginalnie zamkniętych konserw ,etykiety mówiąc:
Morphine Hydrochlorid,Pethidin Hydrochlorid,Codein....

Najmniejsza była 200 g puszka..
Potem, jak to bardzo mozolnie otworzyłem..
Wewnątrz znajdował się worek foliowy ,pełny śnieżnobiałych kryształów..

Wszystko to było z wojskowych sklepów, aptek z bunkrów...
A na początku (dopóki nie zorientowali się) wszystko było bardzo ,bardzo tanie...
Ostatnia puszka ja zdobył w zamian za produkcju metamfetaminy z trzech Solutanov buhehehe

'sp'
  • 317 / 11 / 0
No takie puszki powinny byc teraz w spozywczych,a nie ze po bunkrach trzeba latac zeby znalesc jakies Egzotyczne OPIO :-D
  • 394 / 5 / 0
Na moje oko to są lata 60 ,70. Trzeba poczekać na odpowiedź jakiegoś chemika czy ten opioid "rozpada" się na nieaktywne związki, czy może (tak jak morfina, kodeina) może być 100 lat przeterminowany a i tak działać.
Nie rób sobie wielkiej nadzieji ale większość syntetycznych opio (np: fentatnyl, tramadol) Działają słabiej albo wogóle po przekroczeniu daty ważności.
Ja i tak bał bym się coś takieego wypić nie mówiąc już o waleniu w kanał. %-D
Dużo masz tego w tym bunkrze? :gun:
  • 317 / 11 / 0
tramadol 11 lat przeterminowany działał noramlnie,fent faktycznie 3 lata po terminie nie działał w ogóle.Promedol tez działa,nie wiem czy normalnie,bo swiezego nie miałem :-D
  • 1111 / 16 / 0
To weź nam tu zapodaj jakąś relację. Puknąłeś to?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?

W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.

Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków

Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.

W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni

Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.