propanian (2S,5R)-1,2,5-trimetylo-4-fenylopiperydyn-4-ylu
https://pl.wikipedia.org/wiki/Trimeperydyna
Substancja,kiedys dosc popularna w krajach byłego zwiazku radzieckiego.Wydaje mi sie ze to jest pochodna petydyny,ale nie jestem pewny,tak jak czytam jakies medyczne info,to pisza ze wykazuje podobne działanie przeciwbólowe jak M.Stosował ktos rekreacyjnie?? ) napiszcie jakie odczucia.
2011 maja 26, 09:47 / scalono - surv
Podbije swój stary post,bo znowu miałem stycznosc z tym srodkiem(nie uzyłem go jednak),i jeszcze pytanie,jest przeterminowany o 50 lat lol,czy mozna uzyc tego jak sie troche ;-) przeterminowało ;-P na blulight.ru jest raport o morfince IV z data waznosci 50 lat wstecz więc chyba nic się nie stanie :-)
P.s. Znajdywany jest w apteczkach w schronach z || wojny swiatowej,z tego co sie doczytałem to działanie podobne do morfiny,podaja I.m. jak np. noge urwie :D
Powód: Dodano strukturę, link do Wikipedii, nazwę systematyczną
Pewnie nie miałbym skrupułów przed użyciem, przekonałby mnie argument o jedynej możności spróbowania tego środka w swoim życiu. Pytanie tylko jak tego użyć, ile. Z jakiegoś powodu lek został wycofany z użycia. Popytaj na zagranicznych forach, może ktoś wie jak dawkować. Nie zrób sobie krzywdy w tak głupi sposób. Skąd bierzesz takie rzeczy? Może lepiej poszukaj bogatego hobbystę-fascynata opiatów?
Tak wyglada cała apteczka,ta niby strzykawka to jest własnie PROMEDOL.Schron niestety nie znajduje sie na terenie Polski tylko w Rosji normalnie w bloku,w piwnicy 3x ogormne dzwi,i pomieszczenie o powierzchni 400m2,kilka pokoi łuzka,oczyszczlnia powietrza,system wentelacyjny,toalety.Jednym słowem petarda.
P.s. Tez lubie takie obiekty zwiedzac,juz wiele zwiedziłem w Polsce:D
Nie może stać się większa tragedia ,kiedy osoba taka jak ja..
Natknąłem się na faceta z Rosji ,duży plecak na plecach..
Pełny oryginalnie zamkniętych konserw ,etykiety mówiąc:
Morphine Hydrochlorid,Pethidin Hydrochlorid,Codein....
Najmniejsza była 200 g puszka..
Potem, jak to bardzo mozolnie otworzyłem..
Wewnątrz znajdował się worek foliowy ,pełny śnieżnobiałych kryształów..
Wszystko to było z wojskowych sklepów, aptek z bunkrów...
A na początku (dopóki nie zorientowali się) wszystko było bardzo ,bardzo tanie...
Ostatnia puszka ja zdobył w zamian za produkcju metamfetaminy z trzech Solutanov buhehehe
'sp'
Nie rób sobie wielkiej nadzieji ale większość syntetycznych opio (np: fentatnyl, tramadol) Działają słabiej albo wogóle po przekroczeniu daty ważności.
Ja i tak bał bym się coś takieego wypić nie mówiąc już o waleniu w kanał.
Dużo masz tego w tym bunkrze?
"Nalokson ratuje życie uzależnionych od opioidów. Zwiększmy dostępność jak najszybciej" [WYWIAD]
Nowe Światło na Marihuanę: Badania potwierdzają jej rolę w walce z uzależnieniami.
Marihuana a rak głowy i szyi: Czy używanie marihuany może zwiększać szanse na raka?
Wielkie wieści dla inwestorów w konopie! Czy legalizacja w USA jest nieuchronna?
W szybko rozwijającym się świecie konopi liderzy przemysłu kanadyjskiego odczuwają ból niespełnionych oczekiwań. Cztery lata po tym, jak Kanada przyjęła legalizację rekreacyjnej marihuany, firmy takie jak Tilray Brands zmieniają strategie w obliczu zmieniających się fortun.
Tajemnicza torba w lesie. W środku było blisko 700 gramów narkotyków
Blisko 700 gramów narkotyków było w torbie, zauważonej nieopodal leśnej drogi, przez strażników miejskich. Funkcjonariusze ujęli też i przekazali policji mężczyznę, który krążył wokół podrzuconej w lesie kontrabandy.
W środku nocy przypomniał sobie o dozorze. Przyjechał na komendę pijany i z narkotykami w kieszeni
Policjanci z Konstantynowa Łódzkiego zatrzymali 47-letniego mężczyznę, który wsiadł za kierownicą mając ponad 2,5 promila alkoholu w organizmie, a do tego ciążył na nim sądowy zakaz prowadzenia. To jednak nie wszystko - podczas przeszukania mężczyzny znaleziono przy nim mefedron. 47-latek sam prosił się o kłopoty, bo w środku nocy przyjechał zgłosić się na dozór.