Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 122 / 4 / 0
Witam!
Zauważyłem, że za każdym razem, gdy przed snem wezme kodeine (na tyle małą dawkę, że normalnie zasypiam) mam w nocy okropne koszmary; widze to co mnie najbardziej przeraża albo obrzydza. Czy wy też macie takie nieprzyjemne sny po kodeinie?
  • 1599 / 47 / 0
Nieprzeczytany post autor: pol90 »
Ja po kodeinie to w ogóle snów nie mam(zawsze ma się sny ale się ich w ogóle nie pamięta) a jak mam sny to rano nie mogę sobie przypomnieć tylko może urywek. Kodeina moim zdaniem zaburza fazę REM.
http://tomi001.prv.pl
  • 678 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: sortis »
ja jakich snów bym nie miał to po kodeinie są bardzo realistyczne ale je olewam i normalnie zasypiam.
'Wehikuł czasu to był by cud'
  • 342 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MarcinM21 »
Witam . Ja po kodzie też mam bardzo realistyczne sny ale musze się położyć max 3h po spożyciu :) Na początku były prawie za każdym razem teraz rzadziej. Zawsze są to sny przyjemne albo pokręcone ale tak czy siak pozytyw :)
Dla skurwysynów nie mamy litości.
  • 122 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gleba »
a jakie dawki bierzecie? bo ja zauważyłem że gdzieś tak od dawki 90 mg wzwyż koszmary znikają... przy mniejszej dawce z kolei są i to konkretne... a jeśli wezme więcej niż 150 mg to raczej w ogóle nie śpie, a zapadam tylko w taki przyjemny "półsen". wtedy jest fajnie, tyle że za każdym razem gdy biore kode przez kilka dni, pomijając złe samopoczucie fizyczne, potem czuje sie jakby mnie coś przerosło; takie nieprzyjemne uczucie którego nie lubie.
Ostatnio zmieniony 17 kwietnia 2010 przez Gleba, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 86 / / 0
Takie nieprzyjemne uczucie którego nie lubisz po ciągu nazywa się skrętem
  • 150 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: viv »
jest na to sposob, musisz brac wieksze dawki
it doesn't pay to try
  • 678 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: sortis »
bierzesz mniej niż 150mg ?
'Wehikuł czasu to był by cud'
  • 488 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: pan jozek »
Nawet po 150 mg (bez tolerki) wziętych w dzień mam w nocy zajebiście realistyczne sny, dosyć mroczne i przytłaczające. Potrafię się obudzić kilka razy w nocy. Jakość HD i dominują podziemia, tereny fabryczne itd.
Trzeźwość to jeden z alternatywnych stanów świadomości.
  • 3732 / 45 / 0
Nieprzeczytany post autor: Wawoj »
To takie małe ostrzeżenie od podświadomości. Zobaczysz, jakie fajne koszmary są na trzeźwo. :heart:
osobisty kawalek internetu
Bożyszcze niedojebów, biblia degeneratów.
CosmoDo pisze:
Przed zadaniem pytania skonsultuj się ze sobą"
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli

Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.

Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem

Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.

Narkotyki w starożytnym Egipcie i Mezopotamii? Archeolodzy mają koronny dowód

Nowe badania przenoszą nas w czasie o ponad 2500 lat. Odkryto dowód na to, że elity starożytnego Egiptu i Mezopotamii regularnie używały opium. Był to stały element ich życia. Prawdę ujawniło alabastrowe naczynko.