Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
Które z poniższych NEGATYWNYCH efektów występują u Ciebie najczęsciej i w największym nasileniu :
mdłości, ból brzucha, wymioty, biegunka ( ogółem problemy żołądkowe )
276
31%
zaburzenia koordynacji ruchowej : robowalking, drgawki, roztrzęsione kończyny, skurcze mięśni itp
151
17%
zaburzenia koordynacji wzrokowej : podwójne widzenie, BLUR, desynchronizacja gałek ocznych itp.
91
10%
psychiczny wpierdol/moralniak, paranoje,schizy, psychozy itp ( czyli : oni tu są i na mnie polują )
80
9%
przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka,
72
8%
reakcja histaminowa, swędzenie/igiełki - alergia
74
8%
problemy z oddawaniem moczu, parcie na pęcherz - brak efektów
47
5%
myśli samobójcze, złe tripy o zagrożeniu dla życia lub zdrowia .
27
3%
ból głowy, ciśnienie w głowie, rozpad mózgu na cząsteczki ( ogółem fizyczne hujnie w głowie )
60
7%

Liczba głosów: 878

ODPOWIEDZ
  • 2310 / 11 / 0
Które z poniższych efektów występują od momentu zarzucenia DXM aż do jego zejścia ? Ankieta dla osób z doświadczeniem conajmniej 10ciu tripów . Robię solidne statystyki, także HELP

Oddałem głos na problemy żołądkowe bowiem dominują one w jakichś 60-70% wszystkich moich tripów . Najczęściej to własnie one się pojawiają .

Na drugim miejscu dałbym zaburzenia koordynacji ruchowej .

Miejsce trzecie to podwyższone ciśnienie i przyspieszone bicie serca .

Dalej mogłyby być bóle głowy i ciśnienie wewnątrzczaszkowe .

Niżej byłyby moralniaki, paranoje i złe schizy, ale nie wpływające znacznie na moje późniejsze zycie .

Na samym końcu uplasowały się szeroko pojęte złe tripy ;]

Proszę o oddawanie głosu a następnie zrobienie podobnego rankingu . Za pół roku opublikuje statystyki .
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczekam na Twój rozkład
W żyły wtłoczę dekstrometorfan
Następnie pożrę Cię
I SIGMA ciałem się stanie
  • 3250 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Że sie tak zapytam, po co to w ogóle? Ma to dla ciebie jakiś sens?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 257 / / 0
jogurt nie pierdol ze najbardziej ci mocz doskwiera XD
I fantasized 'bout this back in Chicago
Mercy, mercy me, that Murcielago
That's me, the first year that I blow
How you say broke in Spanish? Me no hablo
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@jogurt . Oczywiście, że ma . To takie moje hobby jest . Opisy, statystyki itp. Chcę rozłozyć Dxm na czynniki pierwsze i opracowac najlepsze na świecie Faq . Stay tuned . . . Pisać na co oddaliście głos i dawać ranking, to nic nie kosztuje a pomoże .

prosze moderatora o natychniastowe kasowanie offtopu w tym wątku .
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010 przez CosmoDo, łącznie zmieniany 1 raz.
Poczekam na Twój rozkład
Następnie pożrę Cię
  • 3250 / 358 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
@jogurt . Oczywiście, że ma . To takie moje hobby jest . Opisy, statystyki itp. Chcę rozłozyć Dxm na czynniki pierwsze i opracowac najlepsze na świecie Faq . Stay tuned . . . Pisać na co oddaliście głos i dawać ranking, to nic nie kosztuje a pomoże .
Na moje oko bez sęsu ale jak tam chcesz.
jogurt nie pierdol ze najbardziej ci mocz doskwiera XD
Najbardziej, ale w sumie miało być najcześciej... Najczęściej to akcje żołądkowe przed i ból głowy po tripie. Tyle, że to mi przestało doskwierać. Znaczy to nie jest tak uciążliwe.

1. Ból głowy, twarzy
2. Żołądkowe
3. swędzenie
4. mocz

Co do prośby... przykro mi, jest wiosna, nie siedze tu tyle, a jak siedze to mi sie nie chce tego robić. Może jakiś inny mod.
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010 przez jogurt, łącznie zmieniany 1 raz.
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 47 / / 0
ekhm, więc...

1) ból głowy, ciśnienie w głowie, rozpad mózgu na cząsteczki (to towarzyszy mi podczas KAŻDEGO tripu, początkowo - pare lat temu, bałam się tego, że stanie mi się jakaś niewyobrażalna krzywda, uszkodze sobie przysadke, czy inną pierdołę w głowie, ale z biegiem czasu nauczyłam się z tym żyć i jest w miare oik. kwestia przyzwyczajenia)

2)przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka (często jak mierzyłam sobie temperature na/po tripie, mialam ja podwyższoną, czasem nawet do 38*. z serduchem tez zdarza mi sie wojowac, czasami mam shize, ze sama musze kontrolowac jego bicie i jak zapomne, to ono przestanie samoczynnie działać i umrę - tak jak i z oddechem. mozna to podciagnac juz pod poranoje i psychozy)

3)mdłości, ból brzucha, wymioty, biegunka ( z naciskiem na mdłości, wymioty )

4/5) zaburzenia koordynacji ruchowej / zaburzenia koordynacji wzrokowej (nie twierdze ze to negatywne efekty, bo czasem jest zabawnie, ale takowe wystepuja)

6) (to już skrajne przypadki raz na ok 50 tripów) swedzenie/igiełki

tak to ze mna wyglada. dodam ze przygode z dxm zaczelam bardzo dawno, mam za soba ok 300 tripów, wiec jestem e tak to ujme jestem solidnym źródłem haha. :)
Uwaga! Użytkownik queenofoberschlesien nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2310 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: CosmoDo »
@UP. Tak mają wyglądać posty . Dodawajcie swoje unikalne efekty negatywne także . Obecnie opracowuję podsumowanie działu: DXM skutki uboczne . Stay tuned
Poczekam na Twój rozkład
Następnie pożrę Cię
  • 757 / 31 / 0
pytania sa troche z dupy bo jak juz to powinien byc wielokrotny wybor mozliwy no bo u mnie czesc tych efektow zawsze wystepuje to jak moge powiedziec ze ktorys czesciej? Poza tym np swedzenie wystepowalo ale go zbijam zyrteciem to co liczy sie czy juz nie? Mysle ze dominujace w deksie jest to ze za chuja sie nie potrafisz wyslowic przy wyzszych dawkach.

Moze po kolei:
mdłości, ból brzucha, wymioty, biegunka ( ogółem problemy żołądkowe ) - tylko biegunka, czasem zoladek napieprza

zaburzenia koordynacji ruchowej : robowalking, drgawki, roztrzęsione kończyny, skurcze mięśni itp - no jasne ale raczej tylko robo walking i takie uniesienie za ramiona, drgawek itd nie

zaburzenia koordynacji wzrokowej : podwójne widzenie, BLUR, desynchronizacja gałek ocznych itp. - czy ja wiem, moze troche ale niespecjalnie mocno, najbardziej to chyba blur

psychiczny wpierdol/moralniak, paranoje,schizy, psychozy itp ( czyli : oni tu są i na mnie polują ) - nieee

przyspieszenie akcji serca, podniesione ciśnienie, uczucie przesadnego gorąca, gorączka, - goraco na twarzy, cos w tym jest

reakcja histaminowa, swędzenie/igiełki - alergia - tak, zbijam zyrtec'em

problemy z oddawaniem moczu, parcie na pęcherz - niee

myśli samobójcze, złe tripy o zagrożeniu dla życia lub zdrowia . - o zgrozo, niee

ból głowy, ciśnienie w głowie, rozpad mózgu na cząsteczki ( ogółem fizyczne hujnie w głowie ) - nie
Ostatnio zmieniony 25 marca 2010 przez blueberry, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik blueberry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1474 / 15 / 0
Nieprzeczytany post autor: Qlim »
Najczęściej u mnie występuje podwyższone ciśnienie, serce bije jakby miało wyskoczyć z klaty, uczucie gorąca na całym ciele które czasem bywa i przyjemne, jedynie gdy robi sie gorąco w okolicach skroni i "w głowie" to juz nie jest takie miłe...
Mniej więcej co trzy tripy doświadczam czegoś takiego mniej lub bardziej.
Na to oddałem głos...

Po za tym desynchronizacja gałek ocznych itd to tylko po dawkach na 4'te plateau i powyżej, ale ze wzgędu na amnezje bardzo rzadko tam bywam...

Swędzenie delitatne występuje tylko na tripe 2'ego pl..., nie jest zbyt natarczywe i zdarza sie zazwyczaj co drugi raz na małych dawkach.

Robowalk itp zdarzały się tylko w początkowychych przygodach z DXM. Teraz miewam tylko lekkie zaburzenia chodzenia, ale nie przeszkadzają one w dojściu do kibla np.

Mdłości i wymioty miewam baardzo rzadko. Ale jak są mdłości to nie zbyt mocne na wejściu, a żygałem po deksie tylko kilka razy.
To tyle...
Uwaga! Użytkownik Qlim jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2235 / 5 / 0
Zaznaczyłem te serducho, ciśnienie i gorąco, bo to bywało najgorsze i przyczyniało się do badtripów, serce kołowało się tak że miałem wrażenie podrygania całego ciała, a skóra zdawała się być przyżegana piekielnym żarem od środka.

Desynchronizacja gałek mnie nie ruszała, jak chciałem czemuś się przyjżeć to zamykałem jedno oko.

Swędzenie parokrotnie było uciążliwe, ale to dobra lekcja cierpliwości: jak się podrapiesz to przesrane.

Z kolei ten kurewski nacisk na czaszkę wywoływał paniczny lęk. Czułem się jak na pograniczu wylewu, raz nawet usłyszałem jakiś trzask pod czaszką, momentalnie mnie zamroczyło i upadłem na fotel.

Cyberchodzenie to sztuka do opanowania, da się nauczyć chodzenia przy średnich dawkach.

Zatrzymanie moczu bywało koszmarem.
Uwaga! Użytkownik ..::Abli::.. jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Wrocławianin hodował w domu grzybki halucynogenne. Policji tłumaczył, że to tylko pieczarki

Awantura domowa w jednym z mieszkań przy ulicy Popowickiej we Wrocławiu zakończyła się odkryciem nielegalnej hodowli i magazynu narkotyków. Policję wezwano z powodu kłótni między parą, jednak szybko okazało się, że 29-latek ukrywa w domu m.in. grzybki psychoaktywne. Policji mówił, że jest to "projekt" i że są to "pieczarki.

Psychodeliki i zdrowie psychiczne: Nieuregulowani 'szamani' z Kapsztadu

Choć substancje psychodeliczne są w Republice Południowej Afryki nielegalne, wielu samozwańczych uzdrowicieli i szamanów z Kapsztadu otwarcie reklamuje ich stosowanie w swoich terapiach.

Matka przemycała narkotyki dla syna w więzieniu. Nasączyła nimi strony książki kulinarnej

Dzięki czujności funkcjonariuszy Zakładu Karnego nr 1 w Strzelcach Opolskich oraz szybkiej reakcji policjantów, udaremniono nietypową próbę przemytu narkotyków. 50-letnia kobieta, która przyszła na widzenie ze swoim synem, osadzonym w zakładzie karnym, chciała przekazać mu książkę zatytułowaną „Zdrowie zaczyna się na talerzu”. Jak się okazało, książka kryła coś znacznie bardziej niebezpiecznego niż przepisy na zdrowe posiłki.