Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 930 / 29 / 0
Nieprzeczytany post autor: tehacek »
ha, tak sobie mysle czy dzisiaj gadalismy o cpaniu i wiesz co?
chyba nie!

gratsy dla nas.
  • 9 / / 0
Nieprzeczytany post autor: DiabloII »
To chyba oczywiste. Ludzie lubią rozmawiać na tematy przyjemne. A chyba trudniej o cokolwiek przyjemniejszego niż ćpanie. Chyba wielu przyzna mi rację.

PS. Miłej pełni
Uwaga! Użytkownik DiabloII nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 989 / 35 / 0
Ja się staram ostatnio w ogóle o tym nie myśleć/gadać.
Jest ciężko ;/
Nie pokonasz kobiety w kłótni, to niemożliwe. Nie wygracie, bo jeśli chodzi o kłótnię, to my mamy pod górkę. Bo my musimy mówić z sensem.

xzx
  • 587 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: SimonNoK »
Gitarzyści w swoim towarzystwie rozmawiają o gitarach, muzyce i sprzęcie
Inżynierowie o turbinach i innych ciekawych urządzeniach.
Chemicy o ciekawych substancjach i nowinkach z dziedziny chemii.
Ćpuny/narkonauci/narkofani o narkotykach, fazach, zapodawaniu, jakości towaru.

to chyba normalne, nie ? Nie wydaje mi się, by było w tym coś patologicznego czy złego. Chyba, że podchodzicie do ćpania jako do zła koniecznego, albo czegoś złego co pomimo świadomości tego złego dalej robicie, wtedy pewnie można mieć problem. Mnie zawsze towarzystwo opierdalało za tematy o dragach - a mówiłem najróżniejsze rzeczy, od polityki narkotykowej, poprzez nowe substancje i fazy po opowieści o narkomanach i leczeniu uzależnień, po prostu mnie to interesowało, więc chciałem się dzielić z innymi moją pasją. Teraz mi przeszło, już wiem, że są ciekawsze rzeczy do roboty.(choć lubię nawiązywać do narkotyków ciągle, bo wiedza jednak została i ciągle staram się ją choć trochę pogłębiać.)
oj dana dana, nie boje się bana
  • 1611 / 34 / 0
Nieprzeczytany post autor: Maskaradore »
w komunikacji naturalne są tematy-ucieczki, stosowane jako podtrzymanie dialogu, niekoniecznie wnoszące merytoryczne treści (funkcja fatyczna). Gadki szmatki o dragach mogą taką funkcję pełnić. Nie widzę problemu - wystarczy - "ale nie gadajmy ciągle o dragach" - dobrze zaakcentowany zwrot wywrze w rozmówcy poczucie winy i będzie tematu unikał... A jeśli nie ma innego tematu na który można z człowieniem pogadać - wiecie co trzeba zrobić!?
"To co nie zdarza sie nigdy dwa razy, niektórym nie zdarza się nawet raz".
aparat.relaksu@hyperreal.info

Nowy blog - tym razem dopracowany:)
https://junkiepump.wordpress.com/
  • 5299 / 106 / 0
Nieprzeczytany post autor: pilleater »
Ja w takim wypadku pytam wprost: czemu mamy nie gadać? Z wyraźnym w tonie rozwalonym uśmiechem
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 565 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: FreeOfMe »
Wsrod wtajemniczonych gadka o dragach to jakies 30-50%, jeszcze zalezy czym jestesmy nacpani %-D W sensie na trzezwo, zestaw procentowy jest taki, jak prezentowany. Ma to niejako plusy, czesto wpada sie na jakies ciekawe koncepcje dotyczace otoczenia, miksow, np. ostatnio poszla rozkmina na temat 4-ho-meta w hotelu. Jezus (przed)wczoraj bral DXM+mahomet, takze prawdopodobnie bedzie rozwazal opcje tego polaczenia w stosunku do planu.

Gdy jestesmy w pracy i gadamy o jaraniu to lubie te konspiracyjne rozmowy w stylu:
-Gramy jakis jazz po pracy?
-No dobra, ale nie mamy dyrygenta
-Skrzypka tez nie, ale w terenie mam jakiegos basiste
-A jezus bedzie w naszym zespole?
Itd. itp.
Feel free. Of me.
  • 423 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Frame »
a ile czasu spędzamy na myśleniu o szczęśliwych chwilach, na planowaniu miłego spędzania czasu?
chuj tam że często to jedno i to samo co ćpanie
Uwaga! Użytkownik Frame nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 438 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: kwik763 »
Powiadają że ze mną nie da się rozmawiać o niczym innym niż o ćpaniu.
777 - nowy, lepszy Szatan.

Czemu MDMA jest tak trudno dostępne? Przecież zarobiliby na tym kupę kasy...
  • 225 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Wierzaca »
kwik763 pisze:
Powiadają że ze mną nie da się rozmawiać o niczym innym niż o ćpaniu.
Ja też parę razy taki 'zarzut' usłyszałam... :-|
I don't think that there's anything worse in the world than being ordinary .
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę

Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.

Mama dilera przyszła na policję z marihuaną

Policjanci z Krakowa zatrzymali 16-latka, u którego znaleziono ponad 50 gramów marihuany. Chłopak przyznał się także do jej sprzedaży.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.