dxm, benzodiazepiny, naduzywane psychodeliki(lsd, trypt, fen), benzydamina, alkochol, marichuana(choc znam przypadki przeciwne do mojego) z tego, co mi pierwsze na mysl przychodzi.
Birdy Nam Nam pisze: chcialem zebyscie podali jakie substancje, narkotyki, leki, uzywki etc najbardziej ujemnie wplywaja na pamiec, koncentracje czy zdolnosc do nauki. mysle ze dla wielu to wazka sprawa...
krótkoterminowo (w trakcie działania) to wszystkie poza klasycznymi stymulantami
Musze isc na odwyk :moody:
SimonoK 1 trip na rok ? : O To jest dla mnie impossible..:D
Nie wiem czy to przez naduzywanie psychodelików w zeszłym roku czy przez to ze miałem rok przerwy w nauce ale mam problemy z pamiecia krotkotrwala i ciezko mi sie ogolnie teraz uczy ;-)
szczerze to ciężko mi określić, niby pierwszy na myśl wysuwa się alkohol. Od roku pijam sporo i odczuwam wrażenie że jestem jakiś przytępiony(zdebilowacenie?) i mniej kumaty, ale z drugiej strony mam wrażenie, że lepiej zapamiętuje czytany/słuchany tekst
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Rekiny na „bombie”. Przechodzą pozytywnie testy na narkotyki i kofeinę
Rekiny pod wpływem kokainy? To brzmi jak przepis na absurdalny horror. Niestety, to nasza ziemska rzeczywistość. U drapieżnych ryb żyjących w rajskich wodach Bahamów wykryto obecność narkotyków, leków i kofeiny. To nie oznacza jednak, że rekiny zmieniły styl życia na „imprezowy” – to my zmuszamy je do udziału w niebezpiecznym eksperymencie chemicznym.
Narkofabryka w dawnej stadninie
Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.
Rzeczniczka praw dziecka apeluje o edukację w zakresie skutków dopalaczy
Rzeczniczka praw dziecka ponowiła swój ubiegłoroczny apel skierowany do Ministerstwa Edukacji Narodowej o podjęcie działań edukacyjno-informacyjnych na temat szkodliwości dopalaczy we wszystkich placówkach oświatowych. Problem jest powszechny, a obecny wśród dzieci i młodzieży trend sięgania po dopalacze nie maleje. Jak pokazują statystyki, z roku na rok jest coraz więcej przypadków zatruć spowodowanych sięganiem po substancje psychoaktywne.