Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 49 / / 0
Czy możliwe jest ukaranie kogoś za taki absurdalny zarzut? I czy liczą się tylko testy z krwi czy inne (np. mocz) też?
Po wąchaniu przyprawy do zup odkryłem nieznaną prawdę o znaczeniu wszechświata. Dowiedziałem się też, że wszyscy albo kłamią albo się mylą - w każdej jednej sprawie. Od tego czasu biorę w żyłę cyjanek i żyję, w dodatku rozwijam się wewnętrznie dzięki temu.
  • 58 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Trantigne »
Z tego co czytalem na tym forum, to nie moga Cie ukarac za bycie pod wplywem a jedynie za posiadanie. Chociazby dlatego, ze nie beda w stanie zmierzyc po jakiej dawce jestes, co wpisza do raportu ?

Z drugiej strony ten kraj nie takie absurdy juz widzial, wiec wszystko jest mozliwe. Prawo ma jedna wade: kazdy moze je interpretowac na swoj sposob.
Uwaga! Użytkownik Trantigne nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 141 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Lifelover »
jeden będzie miał pecha i go skażą za to, drugiego puszczą wolno. mam nadzieję że tych drugich jest bez porownania więcej.
Legalise Drugs & Murder
  • 1 / / 0
Będąc pod wpływem środków odurzających,czyli ogólnie mówiąc "posiadanie w sobie" nie jest karalne - ALE;
-Jeżeli się przyznasz,że świadomie brałeś narkotyki,to wtedy będziesz odpowiadał za "posiadanie śr.odurz.itd" bo zanim je zarzyłeś,to przez krótki lub dłuższy okres byłeś w ich posiadaniu.Czas w jakim posiadałeś te narkotyki dla jeb... sądu nie gra roli.
Musisz iść w zaparte,że nie wiesz skąd wzieły się u Ciebie w organizmie śr.odurzające.
Jak się będziesz tłumaczył to Twoja sprawa ale jak to zwykle bywa,będą chcieli Cię kupić na numer,że skoro sam nie wziąłeś narkotyku świadomie,to ktoś "KOLEGA lub KOLEŻANKA" ewentualnie ktoś inny dosypał Ci go,czy to do herb.czy kawy czy też do alkoholu.
Im będzie chodziło tylko o to,abyś przytanął,że mogło tak być,bo to,że ktoś dosypie troszkę proszku do napoju czy też da kilka machów "PAPIEROSA"może być karalne bo,przecież Ty nie posiadasz żadnych narkotyków.
-I WTEDY LEŻYSZ bo przyznałeś śię że byłeś w posiadaniu,choćby przez ułamek sekundy, jakichś tam narkotyków.
TAKA JEST RZECZYWISTOŚĆ Polskiego Prawa.
Dlatego;
NIE MOŻESZ SIĘ PRZYZNAĆ,ŻE WIEDZAŁEŚ O TYM,IŻ KTOŚ PODAJE CI NARKOTYK
  • 4023 / 362 / 950
Zawsze można powiedzieć : paliłem/wciągałem/łykałem dopalacze od kolegi. Ewentualnie - bliżej nieznajomego typa w knajpie, co mówił, że pracuje w takim sklepie i ma próbki dla nas.

A dla tych sądów, w których zsiada ktoś kompetentny, a są przecież takie, czas i sens posiadania ma znaczenie i na ogół starają się jednak ustalić zakres w jakim ktoś dysponował danym środkiem i jego w tym cel .

Polecam odwiedzić forum drugiej strony, tam jest wątek na identyczny temat i można sobie poczytać ich rozkminy .
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2010 przez pokolenie Ł.K., łącznie zmieniany 1 raz.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 118 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: kaszpirowski »
Co do tego tematu na ifp - wypowiadali się tam nadgorliwcy, którzy za takie "przewinienie" chcieli pakować od razu do pierdla, najlepiej na 3 lata minimum, bez opcji zawiasów itp. Byli to jednak raczej frustraci z małych komisariatów, w małych miasteczkach gdzie nic się nie dzieje, albo pajace którym się nie chce/boja się zająć prawdziwą pracą - tzn. łapaniem przestępców. Umówmy się, kto normalny (bo wbrew pozorom są też normalni policjanci) będzie pisał te wszystkie kwity w bezsensownej sprawie?
Zawsze można powiedzieć : paliłem/wciągałem/łykałem dopalacze od kolegi. Ewentualnie - bliżej nieznajomego typa w knajpie, co mówił, że pracuje w takim sklepie i ma próbki dla nas.
Albo, że właśnie wracamy z Czech, mamy w sobie całą tablicę Mendelejewa i gówno nam mogą za to zrobić. ;-)
  • 4023 / 362 / 950
Ano właśnie, trochę tam się poprzyglądałem co w różnych kwestiach prawią i wyszło mi na to, że sporo tam względnie normalnych ludzi jednak pracuje , no, chyba, ze ci forumowicze nie są grupą reprezentatywną.

A Czechy istotnie, teraz dochodzą jako opcja :-) .
Choć zawsze jest to jednak przyznanie się, że nielegalnymi narkotykami jest się czynnie zainteresowanym.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 163 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: darkboy »
Powiedz w sądzie, że policjant na przesłuchaniu Ci brutalnie wsypał do mordy i kazał wydać jakiegoś dila.
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2010 przez darkboy, łącznie zmieniany 1 raz.
don't worry, don't cry - take drugs and fly
  • 1059 / 113 / 3
Nieprzeczytany post autor: Wincent »
W sumie to w teorii nie mają prawa dopóki nie prowadzisz jakiegoś pojazdu, nie zajmujesz się np. dzieckiem. Bo de facto po spożyciu i nawet wykryciu w organizmie substancji nie są w stanie udowodnic że było to efektem posiadania nielegalnej substancji.
Porady prawne (nie charytatywne)-> Prywatna wiadomość
  • 100 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Władek »
W sumie to w teorii nie mają prawa dopóki nie prowadzisz jakiegoś pojazdu, nie zajmujesz się np. dzieckiem. Bo de facto po spożyciu i nawet wykryciu w organizmie substancji nie są w stanie udowodnic że było to efektem posiadania nielegalnej substancji.
Dokładnie. A to policja ma udowodnić nam przestępstwo, a nie my jej, że go nie było.
Ostatnio zmieniony 08 lutego 2010 przez Władek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cios w kibolski narkobiznes. Boss Psycho Fans oskarżony

Psycho Fans, gang kibolskiej bojówki Ruchu Chorzów, obracał setkami kilogramów narkotyków o wartości milionów złotych. Wkrótce jeden z bossów tej bandy Łukasz L. ps. Lucky stanie przed katowickim sądem oskarżony o handel 10 kilogramami marihuany. To pokłosie wyjaśnień pewnego skruszonego, na bazie których oskarżono już między innymi bossów „Pruszkowa” oraz szczecińskiego półświatka.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

14-osobowa rodzina zatruła się marihuaną. Lekarz, który to odkrył, zdradza kulisy

- Objawy, które zgłaszali pacjenci, nie pasowały przede wszystkim czasowo do objawów zatrucia grzybami. To skłoniło mnie do rozszerzenia diagnostyki o narkotyki i dopalacze. Pomyślałem, że może ktoś zrobił rodzinie głupi kawał i dodał im czegoś do spożywanych pokarmów – relacjonuje w rozmowie z Onetem lekarz z SOR-u w Ostrowi Mazowieckiej, który odkrył, że 14-osobowa rodzina spod Zambrowa zatruła się marihuaną w Wigilię.