Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
co bardziej lubisz
Alkohol
48
21%
Marihuana
183
79%

Liczba głosów: 231

ODPOWIEDZ
  • 1472 / 26 / 0
2 najpopularniejsze,najczęściej stosowane używki w naszym kraju którą z nich bardziej lubicie?
Uwaga! Użytkownik zycie ponad wszystko nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 43 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: antywszystko »
Ja wolę marihuanę od alkoholu. Bez żadnej dyskusji i bez zastanowienia zaznaczyłem odpowiedź marihuana.
... i chuj
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Lightscribe »
mj ftw !
Uwaga! Użytkownik Lightscribe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 463 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Virus X »
Jedno i drugie. Najlepiej podawane razem. Najpierw lekko sie wstawic a potem przypalic, to jest to.

PS. Chujowo ze nie ma takiej opcji w ankiecie.
  • 196 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: zrytyberet »
Alkohol jest tak chujowy teraz w moim okresie ze moze wypije z 4 piwa na miesiac wole cannabis bez porownania. Jak piłem alkohol czulem sie wkurwiony, zly itp mottywy. Alkohol jest dobry na zejscie od spida bo "przetrzyszcza" organizm z chemii i daje nawrot na normalny tok. Jak mam do wyboru napic sie pepsi, coli czy alk to wybieram te pierwsze.
Ostatnio zmieniony 02 sierpnia 2008 przez zrytyberet, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik zrytyberet nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Też wole gandę, jednak z racji tego, że zaczely wkoncu wkręcac sie chujowe jazdy przerzuciłęm sie an alka, a mj do alka od czasu do czasu.
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 65 / / 0
Nieprzeczytany post autor: marmar_86 »
Zależy gdzie zależy kiedy....to 2 zupełnie różne używki. Nie piję wódy gdy chcę spędzić czas w niewielkim gronie, zrelaksować się bądź posłuchać klimatycznej muzyki i potem błogo zasnąć. Z kolei nie wyobrażam sobie iść na imprezę upalonym bo zasnął bym w pierwszej knajpie na pierwszej sofie a muzyka i laski kręcące zalotnie tyłkami by mnie tylko wkurwiały. No i jeszcze jedna zasadnicza różnica...upalić się jest fajnie samemu a picie do lustra to raczej akt desperacji występujący przy załamaniu nerwowym
  • 321 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: astaroth »
Właściwie alkohol i marihuana to moje ulubione połączenie, ale jeśli już miałabym wybierać, to marihuanę. Po jaraniu nie ma kaca, ani nie odpierdala się dziwnych akcji typu rzyganie na siebie, albo seks 'przez przypadek' ( %-D ). No i na następny dzień nie ma tego jednego wielkiego "wtf kurwa?!" w głowie.
Meow.
  • 447 / 19 / 0
Nieprzeczytany post autor: electrofreak »
jedno i drugie syf
wybieram bramke GBL :>
  • 38 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Dropsik »
co kto lubi :P
cipka!
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.