Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 0 / / 0
Szanowni użytkownicy forum hyperreal, zwracam się do Was z prośbą o wypełnienie poniższej anonimowej ankiety - tematem ankiety jest używanie nielegalnych substancji psychoaktywnych.

http://www.ankietka.pl/survey/show/id/1 ... wnych.html

Wyniki ankiety będą stanowić istotną część mojej pracy dyplomowej, a uzyskane dane posłużą wyłącznie zbadaniu zjawiska używania nielegalnych substancji psychoaktywnych w społeczeństwie polskim. Pracę po obronię przekażę w całości do zamieszczenia na stronie hyperreal.info.

Z góry dziękuję, Jakub Król.
Uwaga! Użytkownik Player1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 803 / 6 / 0
Wysłane.
Przy 15tym? pytaniu coś jest nie tak. Chodzi mi o pytanie skad/od kogo pozyskuje dragi. Mozna zaznaczyć jedynie jedna odpowiedź. W treści pytania jest napisane inaczej. Klikam w te "kółeczka" a nie w "fajki"
Jakbys zrobił fajki przy koncowych pytaniach ankieta byłaby wiarygodniejsza. Tak mi sie wydaje. Chyba, że Ci w takim stopniu na tym nie zależy.
  • 370 / 21 / 0
Nieprzeczytany post autor: Halik »
Pytanie dotyczace religii tez jest chujowo skonstruowane. Powinno byc wiecej opcji, bo nie wiadomo o jaka religie w tym wszystkim chodzi etc
Na własnej stypie można robić już tylko jedno.
</3
Moja obecność to tylko migotanie.
  • 238 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mya »
no i pytanie 13. również są kółeczka zamiast kwadracików i w ten sposób mogę wybrać tylko jedną możliwość zamiast
(możesz zaznaczyć dowolną ilość odpowiedzi)
.

edit/ yam'owi też chodziło o to co mi, tylko napisał inny numer pytania, teraz się zorientowałam.
Ostatnio zmieniony 28 lipca 2008 przez Mya, łącznie zmieniany 1 raz.
skrzydlatych wiatrów pełne niebieskie przestworza,
potoków wy źródliska i ty, falo morza
rytmiczna, i ty ziemio, wszystkich nas rodzico,
i ty wszechwidzącego słońca krągłe lico,
spojrzyjcie, jakie znoszę, bóg, od bogów znoje!
  • 0 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Player1 »
Faktycznie był błąd w pytaniu 13 - już go poprawiłem. Dzięki, że zwróciliście mi na to uwagę.

Co do pytania dotyczącego religii - to za osoby wierzące uznaję wyznawców jakichkolwiek powszechnie znanych religii.
Uwaga! Użytkownik Player1 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3250 / 355 / 2
Nieprzeczytany post autor: jogurt »
Player1 pisze:
Faktycznie był błąd w pytaniu 13 - już go poprawiłem. Dzięki, że zwróciliście mi na to uwagę.

Co do pytania dotyczącego religii - to za osoby wierzące uznaję wyznawców jakichkolwiek powszechnie znanych religii.
A jak nie powszechnie znana to co?
L-8a - blog neurofarmakologiczno-empiryczny
SAMURAJOGURT.BLOGSPOT.COM

Pozdrawiam %-D
  • 0 / / 0
Napisałem tylko jak ja to będę interpretował.

Osoby, które są wyznawcami nieznanych powszechnie religii są osobami należącymi do sekt i zapewne też będą zaznaczać, że są osobami wierzącymi. Jednak ja zakładam, że na tym forum nie ma zbyt wielu osób należących do sekt - jeżeli się mylę to faktycznie powinna być dodatkowa kategoria.
  • 13 / / 0
a później wszystko trafi na policjez numerem IP %-D
Uwaga! Użytkownik CzaryMary nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 0 / / 0
Verv pisze:
sam jestes sekta debilu, sekta to okreslenie narzucone przez mainstreamowe religie/

jeee!!
Uważam, że o tym która religia jest sektą a która nie w największym stopniu decyduje liczba wyznawców. Z tego powodu określenie sekty dla mnie nie ma negatywnego charakteru i nie wiem co sie tak oburzasz. Co więcej każda religia by stać się religią dominującą czy powszechną musiała być przez pewien okres swojego istnienia sektą.

Co do pytanie to po namyśle sądzę, że wprowadzanie dodatkowej lub dodatkowych kategorii nie miałoby sensu. Zwłaszcza, że trudno byłoby uniknąć niezrozumienia w zakresie jasnego sformułowania kategorii. Najlepszym rozwiązaniem byłoby skonstruowanie pytania półotwartego, tak aby przy kategoriach wierzący praktykujący i wierzący niepraktykujący można było podać dowolną przynależność religijną. Aczkolwiek to pytanie i tak jest pytaniem metryczkowym i właściwie nie wnosi nic do badanego przeze mnie aspektu, więc żadna tragedia a tyle zamieszania... :nuts:
  • 907 / 8 / 0
dla mnie sekta, jest to grupa ludzi wyznających jakąś religie i znęcających sie nad swoimi nowymi członkami oraz robiących krzywde zwierzętom czy inym osobom.
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Finał głośnego procesu w sprawie dziecka, które trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą

Dziecko, które latem 2023 roku trafiło do szpitala w Legnicy odurzone amfetaminą, miało wtedy dwanaście tygodni. Chłopczyk był w ciężkim stanie. Zarzuty narażenia dziecka na śmierć usłyszeli jego rodzice. Sąd skazał ojca na karę półtora roku pozbawienia wolności, matka usłyszała wyrok 10 miesięcy więzienia.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich