Rzucajcie rzetelne i wiarygodne informacje, sytuacje z życia znajomych, własne doświadczenia itd, może się komuś przydać taki infozbiór ;-)
Zeby wniesc cos do tematu rzuce anegdota:Od jarania afganskiego skuna mozna zjebac sobie kod genetyczny i twoja kobieta urodzi kadlubek. Slyszalem to od pewnej kompetentnej osoby
dr.Kubeusz pisze: tak?? a wyjaśnisz co to jest kadłubek???
[@problem_child to się wytnie ;-) ]
(to też się wytnie)
tak to ja sie gdzies tam spruwalem ze za duzo na H offtopu
i chuj!
SPÓJRZCIE NA TĄ LISTĘ ĆPUNKI KTÓRE CHCECIE MIEĆ W PRZYSZŁOŚCI DZIECKO, a to nie wszystko...
WladcaMalp:
to 2-3 miesiące aby oczyścić organizm z chemii. Dopiero wtedy weź sie za robienie dzieciaka. Oczywiście partnerka musi sobie jeszcze przez 9 miesięcy odpuścić szkodliwe środki...
Branie narkotyków może zwiększyć ryzyko zmian genetycznych przekazywanemu dziecku? Czyli, jeśli ktoś może niech to wyjaśni jeśli się orientuje dokładnie o co kaman. Wiadomo, jeśli matka będzie ćpała podczas ciąży, kiedy jest formowany płód może dojść do mutacji. Wszelkie substancje, nawet zwykła tabletka na kaszel czy coś może coś tam spowodować. Z tym się zgodzę.
Jednak załóżmy, że matka jest czysta jak łza. Prawdopodobieństwo urodzenia zdrowego dziecka jest bardzo duże. A ojciec jara baty. WladcaMalp mówi, ze partner tez ma odstawić. Możesz mi to wyjaśnić? Moja wiedza na ten temat jest trochę ograniczona, co wpisać w duckduckgo?
Tak więc tata ma nie ćpać przed staraniem się o dziecko. Możesz mi wytłumaczyć sens tego działania? Ponieważ według mnie powinno się w ogóle nic nie ćpać, ponieważ z tego co widziałem i czytałem to różne aktywne substancje, w tym narkotyki mogą powodować zmiany genetyczne. Tylko gdzie te zmiany do cholery są? W materiale w którym przekazujemy partnerce? Według Ciebie WladcoMalp jak tata przestaje jarać baty, to wszystko staje się ok i bedzie ok?
Ta słuchajcie najnowsze badania, że marihuana nie zwiększa ryzyka zachorowania na raka. Chodzi o to, że podając odpowiednie informacje, sprawdzone przez naukowców, można narobić sporo namieszania jeśli towarzyszy temu odpowiedni rozgłos z mediach. Wniosek jest według mnie taki: nie ma co wierzyć kumplowi sprzed bloku, nie ma co wierzyć Bodkowi, nie ma co wierzyć naukowcom, jak tylko samemu włączyć duckduckgo, pójść do biblioteki i interesujące informacje poznać samemu, aby przeczytać różne punkty widzenia i wyrobić własne zdanie.
Do rozkminiania tego co Bodek powiedział, potrzeba by psychiatrów, ludzi którzy mają powyżej 1000 postów na hyperrealu, psychologów, terapeutów, ludzi z Monaru, masę naukowców którzy by rozkminiali to wszystko. Dajcie odpowiedni budżet, a zrobię Pogromcy Mitów Narkotykowych. Materiał będę zamieszczał do internetu. Miejsce kręcenia: Holandia, Pakistan, Afganistan, Meksyk.
Czytałem o tym Spice itd. wyobraźcie sobie, że oni mają pojedyncze składniki w dużych ilościach. Muszę tam wysłać swoje CV hahahhaha.
marweed pisze:chodzi o spermatogenezę, czyli proces powstawania i dojrzewania plemników. trwa to chyba koło 2 miesięcy, zanim powstaną świeże, nowe plemniki. Czyli sens tego, że ojciec przestanie ćpać przed poczęciem dziecka jest chyba oczywisty. I pewnie w jakimś tam stopniu zwiększa prawdopodobieństwo poczęcia i urodzenia zdrowego dziecka. Ale zakładam również, że narkotyki powodują wiele trwałych zmian w naszych komórkach, co może wpływać na zdrowie przyszłych dzieci. Dodam jeszcze, że wielu moich znajomych miało/ma kontakt z narkotykami i mają zdrowe dzieci.
Tak więc tata ma nie ćpać przed staraniem się o dziecko. Możesz mi wytłumaczyć sens tego działania?
mnb pisze:Co jeśli twoi znajomi-narkomani nie są biologicznymi ojcami swoich rzekomych dzieci? Może zaczęli ćpać po poczęciu się szkraba? Są adoptowane ;)? Przypadkowo podmienione w szpitalu? Ćpun powinien mieć zakaz rozmnażania się.marweed pisze: Dodam jeszcze, że wielu moich znajomych miało/ma kontakt z narkotykami i mają zdrowe dzieci.
WladcaMalp pisze: @nildur - myślę że marweed wyjaśniła co i jak... Posłuchaj nawet alkohol może spowodować to, że plemniki będą gorsze a dziecko będzie na coś chorowało. Ja w każdym bądź razie przed sprawieniem sobie potomka odłożę wszystkie zabawki na półkę na co najmniej pół roku.
Zniszczone chłopaki ręcznie wywalę z mieszkanka, a nowych trzeźwych jak chuj wyślę na misję...
Chyba każdy chce mieć zdrowe dziecko, więc po co zaniedbywać takie rzeczy?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/zrzut.jpg)
Biały popiół vs. czarny popiół: Prawda o wskaźnikach jakości konopi
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...