Szałwia wieszcza (Salvia divinorum) - dyskusja o ekstrakcji, paleniu i uprawie
Więcej informacji: Salvia Divinorum w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 180 / 2 / 0
Witam

Mam 3 wątpliwości co do tej specyficznej rośliny.

1. Czy można sobie wyrobić receptory na Szałwię tylko żując zwykły susz? Nie chcę palić (w ogóle niczego nie palę, szkoda mi płuc), ale żucie jak wiadomo osłabia efekty :/

2. Co sądzicie o tym ekstrakcie (podobno 60x !):
http://www.dopalacze.com/salvia-divinor ... kt/56.html

Mnie się nie chce wierzyć, że istnieją takie ekstrakty. A i cena jest w porównaniu niepokojąco niska. Tyle że nie ma tego traz na stanie w tym sklepie.

3. Na ile "użyć" wystarcza odpowiednio:
1 g szuszu z Szałwii.,
1 g ekstraktu 5x, 10x i 20x z w/w rośliny

- przy zalozeniu, że by sie to żuło? I ile potrwają efekty? %-D

Chodzi o zupełnie niedoświadczonego konsumenta ;]

Z góry dzięki, liczę na merytoryczne wypowiedzi :P %-D
Ostatnio zmieniony 18 grudnia 2008 przez Elkaudylio, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 54 / / 0
Hm, generalnie cena nie wydaje mi sie aż tak niska(ale nie znam się więc, hwdp), ale też nie sądzę, żeby istniały eX60.

AD 1:
Indianie nie palą i nie narzekają:P Co więcej, pewna curandera twierdzi, że szałwii nie można palić- "to tak jakbyś podpalił własne dziecko"
http://www.entheology.org/salvia-sieber ... speaks.htm

AD 3:
1g suszu- około 2/5 tripa:D
1g eX5, 10, 15- nie wiem, nie żułem nigdy ekstraktu(ble!) ale coś mi mówi, że nie podziała:P
  • 88 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: heru »
wujekescobar pisze:
Hm, generalnie cena nie wydaje mi sie aż tak niska(ale nie znam się więc, hwdp), ale też nie sądzę, żeby istniały eX60.
Istnieją, czemu mają nie istnieć. Można x200 dostać (kiedyś widziałem w jakimś sklepie angielskim za coś ponad 100 euro), a w domowych warunkach spokojnie x100 da się zrobić. Inna sprawa, że to dopalacze, ja im nie ufam za bardzo <_<
[i]Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.
Don't bogart that joint, my friend
Pass it over to me.

Roll another one
Just like the other one.
This one's burnt to the end
Come on and be a friend.[/i]
  • 180 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Elkaudylio »
[quote="wujekescobar"]1g suszu- około 2/5 tripa]

No ale czego sie nie robi dla konkretnych efektow %-D

No wlasnie, dopalacze... Nie przemawiają do mnie specjalnie :/

Znalazlem jeszcze to:
http://www.shamanshop.pl/sklep/product_ ... ucts_id=92

Podobno holenderski. Skuteczne to to? ;]

Pzdr
Uwaga! Użytkownik Elkaudylio nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 83 / / 0
Nieprzeczytany post autor: FEX »
1) Palone czy zute Salvinorin i tak trafia do mózgu przez układ krwionośny więc myśle iż nie ma dużej rużnicy z wyrabianiem receptorów tą metodą.

2) Osobiście paliłem ekstrakt 15x - drugie podejście (ogólnie trzecie spotkanie z s) wysłało mnie w kosmos.Byłem w pełni usatysfakcjonowany...

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.ph ... ,4;nocount

Również widziałem ekstrakty x60 i wyższe sprzedawane w plastikowych "klipasach".

3)1 g szuszu z Szałwii - spal wszystko na 2-3 buchy być może coś poczujesz. Ogólnie jednak bez rewelacji chyba że z czymś połączysz ...
1 g ekstraktu 5x, 10x i 20x z w/w rośliny - nie jadłem nigdy ekstraktów ale jestem niemal pewny że zadziałają nie możesz tylko połknąć proszku a trzymać go pod językiem !(Salvinorin wchłania się przez błony śluzowe w żołądku ulegnie rozłożeniu...). W stanach sprzedają papiery nasącząone s-A na wzór blloterów LSD. Jest o tym w dziale salvi tak więc waga/stężenie powinna być podobna.

Viva la UPR ! :P
Wolność niesie za sobą konsekwencje własnych poczynań dlatego właśnie jestem Kon-liberałem .

salvia.PL

http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21124 <== psilocybe s. [80x]
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=21804 <== psilocybe s. [80x] outdoor
  • 54 / / 0
jakbyś żuł ekstrakt, to pochwal się, czy działa
  • 180 / 2 / 0
Tak sobie myślę, czy 5 g suszu (żute) wystarczy na wyrobienie receptorów? Bo mniejsza porcja chyba nie jest w stanie ich wyrobić ;]

Gdzieś czytałem, że dobrze jest sobie wyszorować (delikatnie!) jamę ustną zwłaszcza pod językiem zanim się cokolwiek tego typu pożuje, bo wtedy usuwa się resztki martwego naskórka (a zawsze jakieś są) - tak mi się przypomniało :D

P.S. Cholera, patrzę że już tego 20-krotnego ekstraktu nie ma :/ Są tylko słabsze... :/ Mam nadzieję że coś jeszcze zaproponują podobnego ;]
  • 200 / / 0
Moim zadniem żucie ekstraktu to czyste marnotrastwo, najwydajniejszym sposobem jest tu palenie.
Jeśli szkoda ci płuc spróbuj może z fajką wodną.
Najtańsze ekstrakty najwyższej jakości znajdziesz tutaj : http://www.subasta.pl/active_auctions.php?user_id=3395
  • 180 / 2 / 0
Osobiście bym preferował dłuższe i bardziej subtelne efekty, dlatego myślę o zuciu ekstraktu. Ale zobacze jeszcze :/

A że drogie są? Ale za to ponoć wydajniejsze i to znacznie ;]
  • 33 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Platon »
Elkaudylio pisze:
1. Czy można sobie wyrobić receptory na Szałwię tylko żując zwykły susz? Nie chcę palić (w ogóle niczego nie palę, szkoda mi płuc),
Pierdolnięty jesteś. Nie palisz fajek (ja też nie) i nawet nie chcesz sobie raz na jakiś czas zapalić szałwi bo ci szkoda płuc. Browara też się nie napijesz bo wątrobę niszczy? Takich jak ty nazywam lamusami.
Uwaga! Użytkownik Platon nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Joint przed badaniem. Lider Lewicy zachęca młodych do unikania poboru do wojska

Młodzi mężczyźni, którzy chcą uniknąć poboru, powinni zapalić jointa przed wojskowym badaniem lekarskim – poradził współprzewodniczący partii Lewica (Die Linke) Jan van Aken. Ugrupowanie przygotowuje poradnik, jak uniknąć służby wojskowej.

Donald Trump podpisał ustawę rekryminalizującą produkty z konopi zawierające THC

Historyczny zwrot w amerykańskiej polityce konopnej. Prezydent Donald Trump podpisał ustawę budżetową, która zawiera kontrowersyjne zapisy. W praktyce oznaczają one rekryminalizację konopi w USA. Nowe prawo uderza w tysiące produktów z THC, w tym popularne Delta-8. To radykalne cofnięcie liberalizacji, którą Trump sam wprowadził, podpisując słynną ustawę Farm Bill w 2018 roku. Decyzja zapadła po tygodniach paraliżu rządu. Izba Reprezentantów przyjęła pakiet w środę, głosami 222 do 209.

Psylocybina połączona z treningiem uważności łagodzi depresję wśród pracowników ochrony zdrowia

Badanie przeprowadzone przez Huntsman Mental Health Institute przy Uniwersytecie Utah wykazało, że pracownicy ochrony zdrowia zmagający się z depresją i wypaleniem zawodowym, doświadczyli znaczącej poprawy po terapii łączącej psylocybinę z programem mindfulness.