twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 13 / / 0
.
Ostatnio zmieniony 25 grudnia 2007 przez dezerter11, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
moment, moment, ty na 50x50 masz JEDNĄ ŚWIETLÓWKE ENERGOOSZCZĘDNĄ ??????????????????????????????
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dezerter11 »
No tak dlatego sie pytam jaka powinna być moc żarówki, aby stykło. Bez przesady nie jakies halogeny 400W bo na rachunki nie wyrobie.
Uwaga! Użytkownik dezerter11 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
optymalnie powiniennes miec 10 swietlówek osram/philipsa 24W
  • 376 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
na 4 swietlowkach juz by mu poszlo w miare :)
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2876 / 99 / 0
Nieprzeczytany post autor: Syn Bozy »
W miarę by poszło, ale 4 to totalne minimum.
Dezerter kolejność działa powinna być taka

Wiedza teoretyczna (trawka.pl, hr itd) --> Budowa boxa opierając się o zdobytą wiedzę ---> kupno nasion

Dokup te kilka świetlówek, energooszczędne naprawdę mocno Cię nie uderzą po kieszeni, przelicz sobie jak nie wierzysz.
Pozdro
"Czuję się gwiezdnie"

Po dzisiejszym robię przerwę
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: drager »
U mnie white nawet przy 4 świetlówkach nie rosła jak powinna dopiero jak dorzuciłem hps'a 70W to ruszyła z kopyta. Z mojego własnego doświadczenia powiem wam, że świetlówki mi się nie sprawdziły nigdy, no chyba, że na weg do spółki z hpsem. Nie ma to jak hps a za niego zapłacisz ok 100zł, czyli podobnie jak za te świetlówki.

Pozatym ten box za niski jest a mam pewne obawy czy z małym doświadczeniem będziesz w stanie odpowiednio roślinkę wytrenować. Dla porównanie ja mam box 40x40 i 1,3m wysokości i do tego hps 150W a obecnie w środku orange bud
Uwaga! Użytkownik drager nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dezerter11 »
A czy taka lampa halogenowa nadaje się na oświetlenie roślinki? [ external image ]
  • 376 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: obin »
nie
Uwaga! Użytkownik obin nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 361 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Darksouled »
no wiesz kiedys w starych poradnikach bylo cos napisane o halogenach ale nikt ich nigdy nie polecal
ODPOWIEDZ
Newsy
Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.