...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
Jak silnie uzaleznia tytoń?
Dużo silniej niż morfina
16
9%
Silniej niż morfina
6
3%
Tak samo uzależniają
18
10%
Słabiej niż morfina
11
6%
Dużo słabiej
22
13%
Nie można ich tak porównywać
46
26%
Nie mogę udzielić odpowiedzi
56
32%

Liczba głosów: 175

ODPOWIEDZ
  • 46 / 2 / 0
Hej,

Jak sądzicie? Właściwie to można chyba porównać obie substancje - nikotynę i morfinę, że uzależniają podobnie szybko. Jak sądzicie? Ja nie mam doświadczenia ani z jednym, ani z drugim, i bynajmniej nie zamierzam sprawdzać.

Pozdro
Uwaga! Użytkownik tw.agent nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 325 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: strunaman »
nei moge udzielić odpowiedzi bo nie wiem. to i to wpierdala fest, ale co mocniej i szybciej?, niewiem i nie zamierzam tego sprawdzać na sobie
' Miłość nie chce żebyście się martwili '
  • 97 / / 0
Nieprzeczytany post autor: nidalos »
Ciekawe... odpowiedzi w ankiecie jest już 14 (z moim) ale tylko struna się wypowiedział... cieeekawe %-D ja też nie mam zamiaru sprawdzac, więc zaznaczam ostatnią odpowiedź...

peace
http://www.youtube.com/watch?v=zbqUvZ1Ja84

[h]
iChuj
  • 577 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Twilight »
Próbowałem kodeiny która rozkłada się do morfiny i to w sumie już sporo razy w dawkach od 150 do 450mg i szczerze mówiąc to nie czuje się uzależnionym od kodeiny człowiekiem. Ba, wogóle mnie do niej nie ciągnie wcale.

Fajek nie paliłem nigdy no to nie mogę bezpośrednio porównać :-) Ze statystyk wynika jednak że papierosy uzależniają szybciej niż morfina czy tam kodeina, nawet razem wzięte ;-) Tak więc można śmiało uznać, że tak jest :-)
[b]JEDZ KWAS![/b] - mądrzejszy ani zdrowszy psychicznie nie będziesz, ale i tak ludzi z Ciebie nie będzie (skoro przeglądasz te forum) więc co Ci szkodzi? :)
[b]JEDZ GAŁKĘ![/b] - bo jest tania i dobra X)
[i]Chwała Bogu że się nie ujawnia! Jakbyśmy wtedy mogli filozować?[/i] - Twilight
  • 907 / 8 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pan Prezes »
według mnie łatwiej jest sie od fajek uzależnić, ponieważ dostęp do (czystej) morfiny większość ma ograniczoną no nie?
I kórwa chuj Cie obchodzi, że robie błędy ortograficzne!

Legalizować? Tak, ale pod pewnymi obostrzeniami. marihuana nie powinna być dostępna jak bułki i mleko, raczej tak jak alkohol – w specjalnie do tego przeznaczonych miejscach, sklepikach. Dlaczego? Przede wszystkim po to, żeby zlikwidować czarny rynek i utrudnić dostęp nieletnim. Poza tym zarobi na tym budżet państwa. No i jest to szlachetna roślina, z której można robić papier, materiały, nawet ocieplać nią domy. Przecież to absurdalne, żeby zabraniać rosnąć roślinie.
  • 178 / 8 / 0
tzn ze skret fajkowy jest porwnywalny do majkowego O_O
Uwaga! Użytkownik electric_terrorist nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 703 / 40 / 0
Nieprzeczytany post autor: sotbs »
opioidów nigdy nie bralam, ale tak myślę że psychicznie szybciej uzależniają niż fajki, bo na pewno mają ciekawsze efekty :-D morfinę drugi raz weźmiesz bo poprzednim razem było zajebiście. fajki najpierw będziesz palić 'tak sobie', a potem ani się obejrzysz a nie będziesz mógł bez nich żyć. łatwo wpaśc w nałóg i w zasadzie nic się z tego dobrego nie wynosi. wniosek: fajki są gorsze :-D al jeśli chodzi o fizyczne uzależnienie no to napewno nie jest takie silne jak przy morfinie, np. nie ma chyba ośrodków leczących uzależnionych palaczy?...
Uwaga! Użytkownik sotbs nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 166 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Kura »
[ external image ]

Na ile w tym prawdy to nie wiem. Nie wiem tez jakie czynniki brano pod uwage robiac ta tabelke
Uwaga! Użytkownik Kura nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 87 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: whitewidow »
Zdecydowanie nikotyna. opiatów nie biorę już poand 10 lat. A fajek nie mogę rzucić. Nikotyna jest złudna i nie powoduje aż takiej degradacji jak opiaty można z tym normalnie żyć ale uzależnia mocnej
  • 68 / / 0
Nieprzeczytany post autor: kuba9458 »
w czasie II wojny swiatowej w obozach koncentracyjnych ludzie skajnie wyczerpani tkz "muzułmanie" oddawali ostatnie jedzenia jakie mieli za papierosa czy tytoń. Takze mysle ze w w/w tabelce jest jakies ziarnko prawdy.
ODPOWIEDZ
Newsy
Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Nie wiedzieli, że zatrzymują kolegę. Pijany policjant szalał na hulajnodze

Już jego „styl jazdy” zwracał uwagę, ale okazało się, że to dopiero początek problemów mężczyzny. Policjanci z Gniezna zatrzymali kierowcę hulajnogi. Miłośnik szaleństw na elektrycznym jednośladzie nie tylko był pijany, ale też miał przy sobie narkotyki. Lekkomyślny kierowca to... policjant.

Koniec z lękiem po THC? Ten popularny terpen może być kluczem

Czy zdarzyło Ci się kiedyś poczuć niepokój lub lekką paranoję po użyciu marihuany? To częste doświadczenie, zwłaszcza przy mocniejszych odmianach, bogatych w THC. Od lat w branży konopnej krąży teoria „efektu otoczenia”, która sugeruje, że inne związki w roślinie mogą łagodzić te negatywne odczucia. Do niedawna była to jednak głównie opowieść. Teraz mamy twarde dowody.