Więcej informacji: Grzyby w Narkopedii [H]yperreala
Jestem ciekaw gdzie można legalnie kupić psychodeliczne grzyby poza Holandią? Natknąłem się na informacje, że podobno w Anglii, Norwegii oraz w Szwajcarii handel nimi jest legalny. Czy natomiast w Niemczech, Czechach albo gdzieś jeszcze - w najbliższym naszym sąsiedztwie - można legalnie
nabyć jakieś halucynogenne grzybki, tak jak to się praktykuje w Holandii?
Mam nadzieję, że kiedyś będą w Polsce tak samo legalne i dostępne, jak Holandii. Oby jak najszybciej!!
Pozdrawiam
Ze strony www.everyonedoesit.com:
Section 21 of the UK Drugs Act 2005 came into force on the 18th of July 2005. With the introduction of this new law we can no longer supply fresh magic muchrooms, truffles or grow kits which contain psilocin or an ester of psilocin.
Section 21 does not apply to fly agaric mushrooms and Pantherina Mushroom as they do not contain psilocin.
ĆPOWER to ĆPOWER nie ma co wybrzydzać
Czemu tego nie widzicie? Legalizacji nie chcecie.
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Kanada zebrała ponad 5,4 miliarda dolarów z podatków od sprzedaży legalnej marihuany
Od momentu legalizacji marihuany minęło siedem lat. Kanada podsumowuje zyski. Kwoty robią wrażenie, ale szczegółowe dane pokazują, że nie wszystko poszło zgodnie z planem. Rząd federalny zarobił mniej, niż zakładał. Z kolei wydatki na edukację okazały się znacznie niższe od obiecanych.
Palenie marihuany na mrozie: Dlaczego „faza” uderza dopiero po wejściu do ciepła?
Stoisz na balkonie, skulony w kurtce, przestępując z nogi na nogę. Jest minus pięć stopni. Odpalasz jointa, zaciągasz się mroźnym powietrzem i… masz wrażenie, że to nic nie daje. „Słaby temat?” – myślisz. Dopiero gdy wchodzisz do ciepłego salonu i zdejmujesz czapkę, rzeczywistość uderza Cię z siłą pociągu towarowego. Nogi robią się miękkie, a głowa nagle waży tonę.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.