Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
Zablokowany
  • 233 / 2 / 0
witam.
szykuje mi sie podróż 10-cio godzinna pociągiem poza granice Polski(a konkretnie na Węgry). Chciałabym zabrać ze sobą małe zielone "co nie co".
Czy wiecie jak to jest w pociągach? sokiści chodzą z psami na dragi? bo na granicy to chyba raczej już nie "trzepią".
będę wdzięczna za każdą informację.
  • 189 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: jst »
jeśli piszesz że na granicy nie trzepią (a tego to akurat nie wiem) to powiem Ci że w trasie na terenie polski również nie. a w takim razie nie masz się czego bać.
pociągami jeżdżę dosyć często, po całej polsce i zawsze wszystko mam przy sobie. na zagraniczne wycieczki (autokarowe raczej) mam już swoje patenty.
Ostatnio zmieniony 31 lipca 2007 przez jst, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik jst nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: 3ddd2k »
W pociągu na terenie Polski, a jezdze 6-8 razy w roku od kilku lat, widzialem moze raz, dwa jak sokisci + policja chodzili z psami ale raczej tymi od bomb. Wchodzili tylko wtedy kiedy był jakis przypał i byli proszeni przez konduktorow zeby kogos zabrac z pociagu, np gosc biegał pijany na golasa w intercity warszawa-poznań.
Jak jest na granicy nie wiem:)
" 'W końcu trzeba sobie także na coś pozwolić'. I tak współczesny człowiek bezustannie kręci piruety. Jednak nie powinien się z tego powodu uskarżać: to jest cena jego wolności."
Legalize it! Bless... :)
  • 302 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: alkocholik »
Czy ja wiem czy aż tak bezpiecznie. Przejexdziłem do szkoły 3 lata. Nieraz się zdarzało, ża przechadzali się przez pociag czy po peronie z psami ( w pociągu raczje z psami im sie nie chciało bo ścisk w chuj). Grunt to nie palić na stacji :-P Nie raz zdarzalo sie coś tam przewozić, ale to raczje tylko na małe odległosci w sumie. Zawsze mozesz sprawdzic i powiedziec jak było ;)
http://pl.youtube.com/watch?v=KepMuZMiCr8
  • 129 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Karlos »
wygląda na to, że jeżeli już jesteś w pociagu to nic się nie stanie. W środku w każdym razie można przykleić taśmą za muszlą klozetową. Podejżewam, że nawet psa tam nie wpuszczą. Z wyjściem może być problem jednak- na dowidzenia może się pojawić kontrola :|
Uwaga! Użytkownik Karlos nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 449 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: ahael »
jst pisze:
na zagraniczne wycieczki (autokarowe raczej) mam już swoje patenty.
byłbym BARDZOOOOOOOOOOOOOOOOOOO wdzieczny, jakbys podała kilka bo wybieram sie do NL a wiadomo ze z pustymi łapkami nie chce wracac ;] jak nie chcesz pisac na forum napisz priv
z góry thx i pozdrooo
nie ma było
nie ma będzie
istnieje tylko teraz
  • 189 / 9 / 0
Nieprzeczytany post autor: jst »
tylko że NL jest specyficznym krajem, myślę że i kontrole tam są ostrzejsze.

pamiętam jak jechaliśmy autokarem na mayday do niemiec. autokar wiadomo - cały nafaszerowany dragami, parę osób też tam na handel jechało, więc za ciekawie nie było. jakaś 2-3 w nocy, na granicy żadnej kontroli, tylko samo sprawdzenie dowodów. dopiero jakieś 10-20 km od granicy ściągnęli nas na policyjny parking, wchodzi szwabski pies, więc wysłaliśmy koleżankę co niemiecki zna perfekt żeby z nim gadała (pomijając że miała w kieszeni dropy). i nawiązuje się taki oto dialog:
Pies: woher kommt ihr?
Koleżanka: wir kommen aus polen.
P: wo fahrt ihr?
K: wir fahren nach dortmund.
P: mayday?
K: nein nein, eine reise.
w tym momencie kierowcy naszego autokaru zaświtało coś w głowie i drze mordę:
- mayday? ja ja, mayday mayday!!

ale na szczęście obyło się bez żadnej większej kontroli, przeszedł tylko z latarką po autokarze, porozglądał się, nawet nie chciało mu się z psem wchodzić :-)
Uwaga! Użytkownik jst nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 424 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: Adam Selene »
[quote="jst"]
Pies]
Ktoś to przetłumaczy dla nieobeznanych z jezykiem niemieckim?
Uwaga! Użytkownik Adam Selene nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 920 / 163 / 0
mi sie udalo przewiesc troszke sensi from NL :-D jakies 10 workow w plecaku podrecznym ale ja jechalem z wymiany miedzyszkolnej autokarem wiec nie bylo wiekszych problemow. psy tylko cos montowaly przy glownym bagazu ale ja bylem juz spokojny :-p najwazniejsze to spakowac MJ tak zeby cos zatrzymalo zapach ja uzylem kapci z targu takich skorzanych jebaly w huj to do nich schowalem co schowac mialem i nie bylo przypalu :cool: jak pomyslisz dobrze to napewno wykombinujesz jakas metode dla siebie :cheesy: ostrzegam tylko ze ganda w holandii jebie jak ja pierdole i jeszcze troche %-D
Uwaga! Użytkownik wonszgrzybojad nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 233 / 2 / 0
sprawdziłam jak to jest w tych pociągach-no i stopień ryzyka jest praktycznie zerowy. przewiozłam jaranie, lsd i mdma wogóle tego nie chowając jakoś za bardzo-po prostu zawinięte w folię i trzymane w plecaku. Nikt mnie nie sprawdzał, psów na granicy nie ma.
Zablokowany
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Artykuły
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...