Dyskusja na temat różnych odmian maku i ich działaniu psychoaktywnym.
Więcej informacji: Mak lekarski w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 867 / 12 / 0
Jak sie ma zawartosc opiatow w tym maku? Zamowilem sobie 30 paczek nasionek po 0,5g kazda(z torseed) i zastanawiam sie czy to bedzie dobre :) wypowiedzcie sie na jego temat.
ChÓj!
  • 2011 / 123 / 0
Nieprzeczytany post autor: jacok »
ej ziomek, i jak w końcu, używałeś tych nasionek? nadały się? Bo zastanawiam się, czy nie zamówić sobie na wiosnę. Znaczy i tak pewnie je zmotam z torseeda, chyba że to jakieś totalne badziewie.
Świat stracił kolory.

Hurra, diese Welt geht unter
  • 1 / / 0
Nieprzeczytany post autor: lisek_004 »
Papaver somniferum paeoniflorum jest odmiana maku lekarskiego wiec powinno byc dobre . ale nie dam sobie reki uciac ...
Uwaga! Użytkownik lisek_004 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 223 / 5 / 0
pisalem juz gdzies przeciez ze mak pełny daje bardzo mocne opium..

jak tak wszyscy posijejecie w tym roku te maki to powpadacie starszne nałogi (ci co jeszcze nie powpadali)

a potem morfina albo braunik. albo gotowanie odpału po zezonie :D

a to naprawde ciezki nałóg.. nieraz na całe życie.
Uwaga! Użytkownik filip.z.konopii nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
[quote="filip.z.konopii"]
jak tak wszyscy posijejecie w tym roku te maki to powpadacie starszne nałogi (ci co jeszcze nie powpadali)

a potem morfina albo braunik. albo gotowanie odpału po zezonie ]

ktoś to musiał w końcu napisać
Bądź co bądź, dzięki za radę.
Świat stracił kolory.

• 23 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Latawiec »
filip.z.konopii pisze:
pisalem juz gdzies przeciez ze mak pełny daje bardzo mocne opium..

a potem morfina albo braunik. albo gotowanie odpału po zezonie :D

a to naprawde ciezki nałóg.. nieraz na całe życie.
Kurwa...
Grzeje odpał, wale majkę, klony z tramem. Detox mój to rolki i koda ^^

a brąz to bym też pierdolnął, ale w kraku niema.

A mi te nasionka co na początku napisałem zostały, i wysiewam na wiosne właśnie,
będzie co nie co ^^

Lotnik.
Uwaga! Użytkownik Latawiec jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 1 / 0
Przepraszam bardzo,a ten mak syberyjski to szajse ? :diabolic:
Uwaga! Użytkownik makowy_heban nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
z tego co czytałem, to się chyba nie nadaje
Świat stracił kolory.

• 5 / / 0
Przypuszczam, iż mak pełny jest słabszy od tego z biało fioletowymi płatkami. Kiedyś zrywałem mak na działkach (spokojnie się przechadzając, odłamywałem makówki, jeśli mak rósł przy siatce) i próbowałem mleczko wypływające z łodygi. Mleczko z maku pełnego było znacznie mniej gorzkie. Niestety pomyślałem wtedy, że to odmiana niskomorfinowa i nie zbierałem tego maku, a na jednej działce było lekko tysiąc makówek:( Połowa działki była porośnięta makiem. Jakby tego było mało siatka była uszkodzona i łatwo możnabyło się wpierdolić, choć i tak bym się bał tak zrobić. Było tam bardzo dużo działek i tylko ta miała uszkodzoną siatkę. Zastanawiające...
Uwaga! Użytkownik Władek Jagiełło nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2011 / 123 / 0
Dobra przyszło 10 paczek maku pełnego. Pytanie (przede wszystkim do whitewidow): potrzebują one bardzo żyznej gleby? Bo szkoda mi ich sypać na jakie nieużytki. Zastanawiam się czy nie zainwestować w ziemię ogrodową, są w pobliskim supermarkecie pakowane po 2 litry. Na razie poświęcę 2 opakowania i oczywiście nie wysieję, bo to zabronione, tak normalnie do ziemi, będzie porównanie przynajmniej. Znaczy nie będzie go. kurwa.
Świat stracił kolory.

ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn

Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.