[nazwa tematu nie związana z treścią, zmieniam - przyp. teoretyk]
Dali ci pewnie prace społeczne, bo może jesteś niewypłacalny i wróciłbyś na forum z zapytaniem czy nie można grzywny przekształcić na prace społeczne :-)
Nie dostałeś kuratora?
Jeśli masz (nie wiem czy to jest regułą) to będzie ci przypominał o odpracowaniu, bo to forma odbycia tej kary...
Nie mogę teraz napisać, jakie są konsekwencje nieodpracowania, bo zapomniałem jak będę wiedział to napisze.
btw.
40 godzinek? tydzień pracy.. z pielęgniarkami sobie pobajerujesz.. nie to co 150h przy koszeniu trawy
Zresztą, kto co lubi i ile ma motywacji w sobie...
"40 godzinek? tydzień pracy.. z pielęgniarkami sobie pobajerujesz.. nie to co 150h przy koszeniu trawy
Zresztą, kto co lubi i ile ma motywacji w sobie..."
40 godzinek na miesiac przez 4 miechy to jest 160h.... i robota polega mniej wiecej na tym, ze z rana trzeba naginac do sklepu po flache rozjebac ja i sie walesac przez caly dzien i robic cos typu wyrywanie roslinek ktore rosna pomiedzy kostka brukowa i sie opierdalac... a jesli bym pogadal z sedzia ze mam szkole itp to jaka szansa by byla ze mi zmniejsza wyrok, zeby chociaz o polowe tych godzin.... i jakich argumentow jeszcze uzyc??
bo te 40 godzin przez 4 miechy to tylko prokurator zaproponowal... sad moze sie przychylic do tej opinii albo jeszcze dojebac cos od siebie...
i mozesz byc tego raczej pewny ze kurator nie pozwoli na wyjazd jesli nie masz spelnionych postanowien z wyroku , czyli w tym przypadku prac spolecznych
pozdrawiam Arahael
SweetVanilla pisze: hehe a ja ostatnio dostalam mandacik 100zl za picie w miejscu publicznym (ledwo co zdazylam piwo otworzyc , taki niefart poprostu) hmm w sumie dobrze ze tylko mandat bo nie mam jeszcze 18 lat, mogli sie dojebac. Ale wracajac do sedna jak nie zaplace mandatu , bo termin juz minal to zapewne kaza mi odrabiac ;/ bo komornik to raczej nic oprocz skarpetek mi nie zabierze ;)
Lepiej zapłać/powiadom rodziców o mandacie, chyba że lubią niespodzianki ;-)
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Kartele przemycają narkotyki na statkach z chorym i martwym bydłem
Kartele narkotykowe wykorzystują statki wypełnione chorym i padłym bydłem do przemytu ogromnych ilości kokainy trafiającej ostatecznie do Europy – informuje „The Telegraph”, powołując się na źródła wywiadowcze.
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków
CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.
Europa zasypana kokainą. Rekordowy przemyt i miliardowe zyski narkotykowych karteli
Unia Europejska stała się światowym centrum przemytu i konsumpcji kokainy, a rekordowe konfiskaty nie są w stanie zatrzymać fali białego proszku zalewającej kontynent. Jak alarmuje hiszpański dziennik „El Pais”, powołując się na dane światowych i unijnych agencji antynarkotykowych, nigdy wcześniej na świecie nie produkowano ani nie konsumowano tak dużej ilości tego narkotyku. Rynek jest wart miliardy euro, a na granicach UE działa ponad 440 potężnych organizacji przestępczych.