uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Witam.Jeżeli było coś takiego to przepraszam , jestem w pracy i nie mam za bardzo czasu na przeszukiwanie forum.Przejdzmy do meritum.
Mam problem ze zrobieniem sadzonek w domu, wyszło inaczej niz miało być i zostaje na razie z ziarnami.Wpadłem na taki pomysł żeby wybudować mały konspekt. Mam stare okna wiec problemu nie powinno byc, miejsce tez mam więc takie cudo się w oczy nie rzuci.
Jakie mogą czekać mnie problemy?
  • 160 / 1 / 0
Wpadłem na taki pomysł żeby wybudować mały konspekt.
chodzi ci chyba o inspekt :-D

proste w budowie, zapewni dobre warunki na starcie, powinno być wystarczające do wyprodukowania sadzonek

Możliwe problemy:
1. za zimno - można temu zaradzić wystarczy nie wysiewać za wcześnie, ja bym siał ok 1maja(zależy od rejonu kraju i przebiegu pogody którego nie jesteśmy w stanie jeszcze przewidzieć) Jeśli chcesz sie naprawdę pobawić i zapewnić roślinkom jeszcze lepsze warunki to na spód inspektu wrzucasz obornik, tylko musi być prawdziwy a nie suszony, spowoduje on podniesienie temperatury, nazywa sie to podkład grzejny

2. za ciepło - w słoneczne dni konieczne bedzie uchylanie okna

3. problemy z budową inspektu - jeśli jesteś srednio rozgarniety umysłowo i manualnie napewno sobie poradzisz, taki inspekt to żadna filozofia :cool:

pytaj jakby co, służe pomocą
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 2 / / 0
Nieprzeczytany post autor: maniana »
hehe no fakt inspekt :-D,dzieki za podpowiedz, spróbuje z tym obornikiem, bo chyba jedyne czego sie teraz obawiam to zimno.Dam znac jak z tym rusze.
ODPOWIEDZ
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Naukowcy ostrzegają: „pożycza energię” kosztem nocnej regeneracji i napędza błędne koło

Kofeina wpływa na jakość nocnego wypoczynku i może skracać sen lub utrudniać zasypianie - wynika z badań. Jednak nawet przy pozornie prawidłowej długości snu może zmniejszać aktywność wolnofalową i przesuwać obraz EEG w stronę bardziej czuwającego mózgu – oceniła ekspert prof. Donata Kurpas.

83-latce z alzheimerem podano psychodelik. Niezwykła reakcja organizmu

Po jednorazowym podaniu wysokiej dawki psylocybiny 83-letnia pacjentka z ciężką chorobą Alzheimera, mówiąca dotąd głównie monosylabami, zaczęła inicjować rozmowę. Lekarze zauważyli też inne oznaki poprawy, a przypadek opisano w „Frontiers in Neuroscience” - uznanym, interdyscyplinarnym czasopiśmie naukowych poświęconym neurobiologii.