Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam

Dostałem wyrok grzywny za posiadanie 0,07 g marihuany (nic nie usłyszałem o żadnych zawiasach) , więc
chyba jest tylko ta grzywna (100 stawek po 10zł)
Mam tekie pytanie: Czy jeśli znowy bym wpadł z jakąś nieznaczną ilością zioła to czy moge trafić do więzienia,
czy poprostu dostane zawiasy?
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
Z ciekawości zapytam: Wyskrobali Ci resztki z lufy, czy miałeś jakieś ostatki na dnie worka?
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Dostałem wyrok grzywny za posiadanie 0,07 g marihuany
no to niezle sie dopierdolili :-/ ale to tylko Polska... jakbys jakiemus Niemcowi czy Amerykaninowi powiedzial (a niedaj Boze Holendrowi :D) ze za 0,07g dostales 1000zl grzywny to by lezal ze smiechu :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: majestiq »
W lufie został maszek mały możę, wiecej tam popiołu było niż zioła , pewnie ważył on z 0.06 :)
  • 5 / / 0
Odpowie mi ktoś?
  • 352 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Jezeli kolejny raz cie złapią z 0,06g to wątpie zebyś poszedł do paki :D Hah a jak bedziesz posiadał wiecej to tylko prokurator wie ile ci przypucuje i od niego zalezy czy zawiaski czy pudło.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 5 / / 0
No, ale nie mówie o aż tak małych ilościach. Co by było jak by mnie np z 1g. przyłapali.
Czy to jest recydywa? Z tego co się orientuje to chyba nie, bo o recydywie można mówić
jeśli się dostało karę odsiadki wcześniej a ja miałem tylko grzywne. Mam rację ?
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: S.P.o.R.T. »
wiec hmmmmm
w KK napisali (art 64, 65) ze tylko popelnienie przestepstwa z tego samego artykulu jest wiazane jesli za dany artykul odsiedziane zostalo minimum 6 miechow w ciągu 5 lat od wyjścia popełni przestępstwo z tego samego artykułu(ujęte to jest "podobne do przestępstwa za które był juz skazany") no i ze jak sie popelni jeszcze raz to moga ci max z kary dojebac plus polowe maxa :P czyli jesli dostales grzywne to raczej nie moga ci sie dopierdolic jak do recydywy bo z tego co wnioskuje nie podlegasz pod te paragrafy (bo art 65 dotyczy zorganizowanyhc grup i czerpaniu stalych dochodow z nielegalnych akcji)

P.S. Na kodeksie sie nie znam ale takowy posiadam i biere go na tggzw "chłopski rozum" za błędna interpretacje srry :P
JebaĆ PoLIcJE TYlkO BóG MoŻe NaS SądziĆ <>LEGALIZE IT<>"-Powiedz Nam Palisz Marichuane? - Nieee!! Oni na to  -A to ciekawe mamy tu zeznanie z którego wynika że kłamiesz a za fałszywe zeznanie 3 lata dostaniesz. Więc może zdanie zmienisz kilka nazwisk wymienisz? "
  • 352 / 100 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Ogólnie to tego typu sprawy zależą od wielu czynników. Trudno przewidzieć wyrok w takich sprawach, bo ostatecznej interpretacji kodeksu dokonuje sąd i on wymierza ci kare adekwatną do popełnionego czynu. Tylko ze to co dla ciebie jest adekwatne, dla sądu niekoniecznie. Orzeczenie wyroku to nie jest taka prosta sprawa i nie jest to też tak jak niektórzy mówią, że sąd pucuje tyle ile sie da. Wiekszosc z nich wręcz odwrotnie, jeżeli wykazesz odrobine własnej inicjatywy i chęci, nie będziesz sie niepotrzebnie kozaczył i w ogóle, to będą sie starali jak najmniej przybijać. A juz w sprawach o posiadanie to naprawde rzadko pucują maksymalną kare, ba! rzadko za samo posiadanie pudełko przybijają (zakładam ze nie trzymasz na chacie dragów liczonych w setkach gram). mowie rzadko bo sam znam przypadki gdzie jednak pudło kolesie zaliczyli za posiadanie. No i w przypadku wielokrotnego posiadania narkotyków zawsze mozesz przyznac sie do uzaleznienia i oddac sie na leczenie.

A propos leczenia, to jezeli teraz mnie złapią z czymkolwiek, a akurat moja przeszłość kryminalna gwarantuje mi pobyt w zakładzie karnym (obojętnie za jakie przestepstwo) to tym razem pojde na to pierdolone leczenie z faktycznym zamiarem skonczenia z tym sportem. Powoli zaczynam miec dosyć życia w świadomości ze jestem przestepcą i całego tego zamieszania wokół narko.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 5 / / 0
No to luzik, nawet mi trochę nastrój poprawiliście :) Czyli nie mam czym się przejmować,
zawsze pozostaje wyjazd do jakiegoś Czarnego Boru :D
I tak nie dam się już więcej złapać tym debilom, to jakaś pomyłka straszna była ;) ...
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Jad ropuch i grzyby halucynogenne. Big Pharma stawia na nowe preparaty

>Giganci rynku farmaceutycznego ruszają z inwestycjami w opracowanie leków bazujących na substancjach halucynogennych. Zielone światło dla nowych medykamentów daje administracja Donalda Trumpa - przekazała stacja CNBC.

Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki

Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.