Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Witam

Dostałem wyrok grzywny za posiadanie 0,07 g marihuany (nic nie usłyszałem o żadnych zawiasach) , więc
chyba jest tylko ta grzywna (100 stawek po 10zł)
Mam tekie pytanie: Czy jeśli znowy bym wpadł z jakąś nieznaczną ilością zioła to czy moge trafić do więzienia,
czy poprostu dostane zawiasy?
  • 22 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Clay »
Z ciekawości zapytam: Wyskrobali Ci resztki z lufy, czy miałeś jakieś ostatki na dnie worka?
Uwaga! Użytkownik Clay nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Dostałem wyrok grzywny za posiadanie 0,07 g marihuany
no to niezle sie dopierdolili :-/ ale to tylko Polska... jakbys jakiemus Niemcowi czy Amerykaninowi powiedzial (a niedaj Boze Holendrowi :D) ze za 0,07g dostales 1000zl grzywny to by lezal ze smiechu :D
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 5 / / 0
Nieprzeczytany post autor: majestiq »
W lufie został maszek mały możę, wiecej tam popiołu było niż zioła , pewnie ważył on z 0.06 :)
  • 5 / / 0
Odpowie mi ktoś?
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Jezeli kolejny raz cie złapią z 0,06g to wątpie zebyś poszedł do paki :D Hah a jak bedziesz posiadał wiecej to tylko prokurator wie ile ci przypucuje i od niego zalezy czy zawiaski czy pudło.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 5 / / 0
No, ale nie mówie o aż tak małych ilościach. Co by było jak by mnie np z 1g. przyłapali.
Czy to jest recydywa? Z tego co się orientuje to chyba nie, bo o recydywie można mówić
jeśli się dostało karę odsiadki wcześniej a ja miałem tylko grzywne. Mam rację ?
  • 36 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: S.P.o.R.T. »
wiec hmmmmm
w KK napisali (art 64, 65) ze tylko popelnienie przestepstwa z tego samego artykulu jest wiazane jesli za dany artykul odsiedziane zostalo minimum 6 miechow w ciągu 5 lat od wyjścia popełni przestępstwo z tego samego artykułu(ujęte to jest "podobne do przestępstwa za które był juz skazany") no i ze jak sie popelni jeszcze raz to moga ci max z kary dojebac plus polowe maxa :P czyli jesli dostales grzywne to raczej nie moga ci sie dopierdolic jak do recydywy bo z tego co wnioskuje nie podlegasz pod te paragrafy (bo art 65 dotyczy zorganizowanyhc grup i czerpaniu stalych dochodow z nielegalnych akcji)

P.S. Na kodeksie sie nie znam ale takowy posiadam i biere go na tggzw "chłopski rozum" za błędna interpretacje srry :P
JebaĆ PoLIcJE TYlkO BóG MoŻe NaS SądziĆ <>LEGALIZE IT<>"-Powiedz Nam Palisz Marichuane? - Nieee!! Oni na to  -A to ciekawe mamy tu zeznanie z którego wynika że kłamiesz a za fałszywe zeznanie 3 lata dostaniesz. Więc może zdanie zmienisz kilka nazwisk wymienisz? "
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Ogólnie to tego typu sprawy zależą od wielu czynników. Trudno przewidzieć wyrok w takich sprawach, bo ostatecznej interpretacji kodeksu dokonuje sąd i on wymierza ci kare adekwatną do popełnionego czynu. Tylko ze to co dla ciebie jest adekwatne, dla sądu niekoniecznie. Orzeczenie wyroku to nie jest taka prosta sprawa i nie jest to też tak jak niektórzy mówią, że sąd pucuje tyle ile sie da. Wiekszosc z nich wręcz odwrotnie, jeżeli wykazesz odrobine własnej inicjatywy i chęci, nie będziesz sie niepotrzebnie kozaczył i w ogóle, to będą sie starali jak najmniej przybijać. A juz w sprawach o posiadanie to naprawde rzadko pucują maksymalną kare, ba! rzadko za samo posiadanie pudełko przybijają (zakładam ze nie trzymasz na chacie dragów liczonych w setkach gram). mowie rzadko bo sam znam przypadki gdzie jednak pudło kolesie zaliczyli za posiadanie. No i w przypadku wielokrotnego posiadania narkotyków zawsze mozesz przyznac sie do uzaleznienia i oddac sie na leczenie.

A propos leczenia, to jezeli teraz mnie złapią z czymkolwiek, a akurat moja przeszłość kryminalna gwarantuje mi pobyt w zakładzie karnym (obojętnie za jakie przestepstwo) to tym razem pojde na to pierdolone leczenie z faktycznym zamiarem skonczenia z tym sportem. Powoli zaczynam miec dosyć życia w świadomości ze jestem przestepcą i całego tego zamieszania wokół narko.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 5 / / 0
No to luzik, nawet mi trochę nastrój poprawiliście :) Czyli nie mam czym się przejmować,
zawsze pozostaje wyjazd do jakiegoś Czarnego Boru :D
I tak nie dam się już więcej złapać tym debilom, to jakaś pomyłka straszna była ;) ...
ODPOWIEDZ
Newsy
Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.