Mam problem: mam growboxa o wymiarach 100/80/60, chce trenowac w nim 3 roslinki, rozwiazalem problem wentylacji i oswietlenia, nie wiem tylko jak wygenerowac odpowiednia ilosc CO2. W gre nie wchodza zadne butle CO2.. sa jakies inne domowe metody?? Help pls!!!! :-)
Znasz bitwe pod Grunwaldem? 1410, 1l wody, 400g cukru, 10 gram drożdzy.
mozesz to stosowac w roznych ilosciach, ale powinny zostac zachowane proporcje.
to co powstanie z tego to bedzie wino ok 10-12% ale nie radze go pić... bo jest trujące :/
w zakretce dziura, tam szczelnie zasadzony gumowy wezyk. drugi koniec nad plantami.
jak zbierze ci sie duzo tego... 'wina', mozesz je poddac obrobce termicznej i zrobic z niego spirt ;p
http://www.allegro.pl/item153968342_co2 ... atis_.html
dość tanie moze ktos to stosuje i wypowie sie na ten temat ;>
Czy ktoś stosuje tabletki CO2 ? ponoc jedna starcza na 250 litrow, problem natomiast jest w tym ze rozpuszczone CO2 utrzmuje się w wodzie przez 4-6 h , wiec trzeba dzielic tablete tak by odpowiadała małym miarom wody(zabawy co nie miara)
moze ktoś sie wypowiedzieć jak wspomaga srodowisko CO2 za pomocą tych sposobów ?
Butle te sa przeznaczone do akwarystyki wpsikuje sie dwutlenekwegla do tego pojemnicza chyba dyfuzora(nie pamietam).
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.