Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
sprawa jest taka:
kumpel z z drugim mózgiem palili zielsko w parku. zlapala ich policja.
gosc zostal zatrzymany do domu wparowala policja z psem- nic nie znalezli i poszli ale wczesniej mowili jak wygladalo zatrzymanie otóż :
z tego co widziala policja ten znajomy podal mojemu kumplowi fife , kumpel ja wywalił. Wg glin to sie liczy jako posiadanie obaj sa jest w areszcie.
moje pytanie jest takie CO DALEJ ??!!
co teraz zrobi policje i prokuratura??? jakie sa konsekwencje dla kumpla??? czy to bedzie grzywna czy go posadza czy co ??
on przy sobie nic nie mial tylko dostal do lapy fife wiec czy to mozna zakwalifikowac do posiadania??
jak zalatwiac prawnika jezeli bedzie potrzebny ??
to sie stalo dzis tj 19.11.06 kolo 17. Ile moga go trzymać??
Bede strasznie wdzieczny za pomoc i info

dzieki
  • 352 / 97 / 0
Nieprzeczytany post autor: TenTyp »
Co zrobi policja i prokuratura to tylko oni wiedzą. Jezeli podtrzyma zeznania i nic się nie zmieni, nie dojdą nowe zarzuty to nic mu sie nie stanie., Nie jest zakazane palenie, zakazane jest posiadanie(ale nie jest to wzięcie fify od kumpla, bo to kumpel wtedy posiadał i udostępnił), nabywanie, udostępnianie lub handel. Jezeli nie znajda nic nowego (jezeli juz nic nie mają na niego, nikt go nie sypnie ani nic) to naprawde nie dostanie wyroku. Nic. A jezeli udowodnią mu posiadanie (np ktos powie ze mu sprzedał mieisąc temu , ja tak mialem) to dostanie roboty, albo nawet zawiesza mu roboty, ale tylko jezeli jest to jego 1 wyrok za dragi. Mysle ze prawnik nie bedzie potrzebny.
Zwierzęta i ludzie może nie są podobni
Ale w jednej sprawie są na pewno zgodni
Że trzeba mieć miejsce w którym można się rozjebać
Ostro zabalować a później wszystko sprzedać
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: krzyhoo »
dzieki stary dzis okolo 17 zasuwamy do aresztu gdzie go trzymaja i bedziemy wiedzec wiecej .:-/
bede pisal jak rozwiazuje sie sprawa choc mam wielka nadzieje ze bedzie tak jak pisales..
dziex i pozdrawiam
  • 43 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Używkowicz »
Zależy dużo od tego pacjenta jak to dobrze rozegra to max.48h.Z takich akcji mogą wyniknąć konsekwencję dla osób trzecich.Policja będzie chciała wiedzieć skąd?od kogo?itd.A co do adwokata ,to "piękna" instytucja ,jak masz kasę i stać cię na dobrego papugę to możesz nawet kogoś odjebać a i tak ciebie uniewinniom.Zauważcie ,że w więzieniach siedzi mnóstwo "złodziej" kioskowych a ci z wyższej ligi ,którzy kradną miliony pierdolą ten system bo ich na to stać i mogą sobie kupic wolność.
Uwaga! Użytkownik Używkowicz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
TenTyp pisze:
Jezeli nie znajda nic nowego (jezeli juz nic nie mają na niego, nikt go nie sypnie ani nic) to naprawde nie dostanie wyroku. Nic.
nic nowego nie znalezli, nikt nie sypal ani nic. wogole cale zielsko jakie znalezli to byla resztka wyjaranego popiolu w fifie... musieli drapac osad ze srodka fify zeby wogole miec jakies dowody (swoja droga strasznie byly SUKInsyny zawziete) ale... jak sie okazalo policja złapała "narkomanow" i ...
TenTyp pisze:
Mysle ze prawnik nie bedzie potrzebny.
... i dupa ...
prokurator telefonicznie (bez spotkania ani zadnych negocjacji) orzekł grzywnę i zawiasy - nie znam wysokosci grzywny ani wymiaru zawiasow ale moim zadaniem to kurde troche przesadzil :nuts:
Przypominam ze moj kumpel wzial do reki lufe podana przez znajomego i odrazu ja wywalil.(jakby sie stlukla to by mieli gowno nie dowody)
sprawa jest taka ze kumpel nie chce miec nasrane w papiery i pewnie skonczy sie prawnikiem ktory jest strasznie drogi bo za obrone w takim przypadku zyczy sobie kolo 3000 pln.. 8-( :nuts: 8-(
moze ktos wie czy jest jakas inna droga obrony, np negocjacje z sędzią??!! Bo orzeczenie prokurtora to jeszcze przeciez nie wyrok?!
w razie co kumpel wybuli na prawnika ale wolal by oszczedzic :cool:
dzieki za help
  • 352 / 97 / 0
No prokurator moze sobie wnioskowac, ale jezeli twoj szwagier tylko to trzymal, a tamten mu podal i nie znajdą dowodow ze bylo inaczej to nic mu nie grozi. Z braku dowodów!
  • 4 / / 0
TenTyp pisze:
No prokurator moze sobie wnioskowac, ale jezeli twoj szwagier tylko to trzymal, a tamten mu podal i nie znajdą dowodow ze bylo inaczej to nic mu nie grozi. Z braku dowodów!
no tak ale czy trzeba w tym momencie brac prawnika za taka kupe forsy ?? :nuts:
  • 352 / 97 / 0
Kurwa na moje nie trzeba, ale zle powiem i co? na mnie bedzie. robcie co chcecie, bierz albo nie. Pyutales jakie są konsekwencje to ci powiedzialem, ale dobra wrozka to ja nie jestem i nie rpzewidze wszystkich sytuacji. Litości
  • 121 / 1 / 0
prokurator podaje wysokość kary, sad decyduje, czy ma byc taka, czy nizsza. Wyzszej raczej nigdy nie daje, bo to prokuratura chce ujebac maksymalnie "klienta". Wiec w calym zajsciu chuje to prokuratura, nie sad :D
...i ty zostaniesz indianinem!
  • 803 / 6 / 0
Nieprzeczytany post autor: yam'teoretyk »
O ja pierdole 8-( Ja myslem, ze te pasozyty na cywilnych sie dorabiaja, a na karnych jeszcze lepiej. No dalej utrzymywac monopol na uslugi prawnicze, bo jakosc pierwsza klasa, nie tak jak w UE... 8-(
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Może być nowym fentanylem. "Flysky" rozprzestrzenia się w USA

Nowy śmiertelnie niebezpieczny narkotyk rozprzestrzenia się w Stanach Zjednoczonych. Pojawił się m.in. na ulicach Chicago, Filadelfii i Pittsburgha. "Flysky" to heroina zmieszana z medetomidyną - środkiem uspokajającym stosowanym w weterynarii.

Marihuana i psychodeliki oceniane najwyżej w leczeniu zaburzeń odżywiania

Czy marihuana i psychodeliki mogą zrewolucjonizować leczenie anoreksji i bulimii? Nowe badanie opublikowane przez Amerykańskie Towarzystwo Medyczne (AMA) wskazuje, że pacjenci oceniają konopie i klasyczne psychodeliki jako najskuteczniejsze substancje w łagodzeniu ich objawów.

Marihuanoholik – nowa definicja dla nowego języka debaty o uzależnieniu

W świecie, w którym alkoholik nie jest „ćpunem”, tylko „osobą z chorobą alkoholową”, a osoby uzależnione od leków otrzymują wsparcie zamiast pogardy i aresztów – czas również na zmianę języka wokół marihuany, która prędzej niż później zostanie w Polsce zdepenalizowana. Dlatego proponujemy wprowadzenie nienaukowego terminu „marihuanoholik” – jako neutralnego określenia osoby, która straciła kontrolę nad swoim używaniem marihuany i odczuwa tego konsekwencje w codziennym życiu. Zaznaczamy, że definicja ta nie ma zastąpić klasyfikacji medycznej, a jedynie usunąć stygmantyzację.