najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
witam
teraz kiedy po sezonie, może ktoś zechce sie podzielic swoimi doswiadczeniami i poda nazwy odmian jakie mu konkretnie doszly i w jakim miesiacu i byly na tipTOP a jakie nie doszly ale niewiele im brakowalo
myslę że wielu to ciekawi

pzdr
  • 201 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Ziolo »
co do pytania zawartego w tytule, to na dworku najszybciej dochodzi lowrider :-)
  • 14 / / 0
doszły
Nieprzeczytany post autor: demon111 »
mi doszło pięć panien early misty pomiedzy 12 a 20 października wszystkie były gotowe (mniam)jedna się sfioleciła na koniec.pestki z nirvany pzdr
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Shaman tez doszedl w calosci, i staff i pestki byly ok, scialem w dobrym momencie mi sie wydaje, ew. moglem poczekac max. tydien z pierwsza partia ale nic. a scialem 30.IX (pierwsza ture) pestki z dutch passion oczywiscie ;)
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 122 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Pryk-u »
early bud,koniec wrzesnia i był gotowy ,z nirvany, mialem też WW outdoor i też by mysle spokojnie doszła w tym sezonie ale ktos mi ją zajebał na poczatku października, ale juz wtedy dobrze wygladala, mialem ją zamiar trzymać jeszcze 2 tygodnie no ale jak widać jakiś pajac stwierdził ze mi ja skroi jeszcze niedojrzałą [HWD-Złodzieją]
  • 654 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: Gum@ »
W tym roku niestety wszystkie moje rośliny (Purple Power) zostały skradzione (FUCK!) ale doszłyby koło 20-25 września.
Ostatnio zmieniony 05 listopada 2006 przez Gum@, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 86 / / 0
Nieprzeczytany post autor: KOOOOŃ »
w tym roku byla ladna jesieni sporo nieoutdoorowych odmian:) koleszce doszlo ak48 i greifrut:) nie ma za bardzo co sie tym sugerowac zamawiajac nasiona pna przyszly sezon bo moze byc slaba pogoda. Pamietam ze w zeszlym roku 13 pazdziernika spadl snieg i bylo go sporo :]
  • 71 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: polak »
najwszesniejsza odmiana u mnie byla hells angel z sunshine seeds F2, ktora dostalem od znajmego, scieta 29 wrzesnia, ale jeszcze tydzien powinna postac, scieta ze wzgledow bezpieczenstwa. Moc oszlamiajaca, viva sativa.
[ external image ][ external image ][ external image ]

a ta moze nie najwczesniejsza ale za to barzo ciekawa hehe ;)
[ external image ]
Uwaga! Użytkownik polak nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
Nieprzeczytany post autor: afril »
Hollands Hope (z NIrvany) była gotowa na koniec września/początek października.
Do konsumpcji pewnie była by szybciej, ale czekałem aż nasiona dojrzeją.
To odmiana typowo outdoor'owa więc nic dziwnego ale ciekawi mnie czy komuś udało sie z odmianą indoor...
Uwaga! Użytkownik afril nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 77 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dlugi_as »
moje HH byly gotowe w polowie pazdziernika, ale wydaje mi sie ze mogly jeszcze z tydzien porosnac :)). Myslalem ze HH dojdzie do konca wrzesnia, niestety dopiero na poczatku wrzesnia, w pierwszych dniach zauwazylem kwitnienie. W kazdym badz razie, nie skorzystam juz z nasion HH :)
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."