Dział służący omawianiu marszy, petycji i innych form aktywności obywatelskiej.
ODPOWIEDZ
  • 8 / / 0
Mity prohibicji antynarkotykowej na przestrzeni XX w. poparte materialami publicystyczno-naukowymi.

To moj temat na tegoroczna ustna mature, ktory sam zglosilem do komisji maturalnej w zeszlym roku ku mojej przeogromnej radosci :D zostal przyjety ;] i niemial bym z nim zadnego problemu gdyby nie to ze serwis hypa i kanaby zostal wylaczony niemam teraz skad wziasc potrzebnych mi do niego materialow, czy ktos z was dysponuje jakimis linkami, artykulami etc w tej sprawie i moglby wspomoc ten szczytny cel?:)

pozatym przydal by sie kontakt z ktoryms z adminow, ktory ma dojscie do potrzebnych artow z hypka, kilka tytulow mam gdzies zapisanych ktore dawniej czytalem i moglby by mi pomoc.

za wszelka pomoc z gory dzieku! :)
bless!
Uwaga! Użytkownik keviner nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
Jesli by ci sie to przydalo to posiadam wszystkie trip raporty(w programie word) dotyczace:
-DXM
-Aviomarin
-Benzydamina
-Gałka muszkatołowa
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
Tutaj znajdziesz kilka znanych mitów napewno :
http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11214

Jak chcesz to mam zapisaną na kompie tabelę klasyfikującą narkotyki według szkodliwości społecznej. To było na jakiejś stronie www po angielsku i link do tego artykułu był na Hyperze, ale jego już nie pamiętam...
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
ZAJEBISTY TEMAT NAPRAWDE:)

ja bym proponowal najpierw w goglach poszukac jakichs artow typu "fakt" czy "superexpres", wytknac perfidnie ich niewiedze i zaklamanie potem ogarnaccc np. opracowania z WHO, jakies RZETELNE i nie spropagowane teksty naukowe i jazda.... :D piąteczka
tripreportow chyba komisji czytac nie bedziesz (?) bo po co
pozdrowki powodzenia

A DO PLANKTONA: mysle ze on w tej pracy nie ebdzie pisal o gałce puszkatalowej czy bieluniu albo dxm, wiec po co chlopakowi mętlik robisz...
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez supravires, łącznie zmieniany 1 raz.
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
  • 210 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Obłąkany »
Bardzo oryginalny pomysł !!! :-D A nie boisz się, że szanowna komisyja będzie na Ciebie patrzeć spod byka jak na narkomana ??? Właśnie prohibycja może sprawić, że pomimo Twoich starań dostaniesz maksymalnie 3
EDIT : No tak wy macie teraz procenty za maturę... docent 100% :-D
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez Obłąkany, łącznie zmieniany 1 raz.
Pierdol dragi - zostań ninja.
  • 523 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Plankton »
A co ty w tym momencie robisz! A chuj z tym nie wiem moze czegos uzyje albo co, ja tylko odpisalem mam to moge dac nie wiem o czym on tam bedzie pisac. A pozatym niedlugo ze strona ma byc wszystko ok a do matury jeszcze troche czasu wiec przy dobrych wiatrach moze jeszcze skorzystasz z hyperreal!
Uwaga! Użytkownik Plankton nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 414 / 8 / 0
I jeszcze jak chcesz to mam na kompie:
- Robert Palusiński "Narkotyki - Przewodnik" Te 3 rozdziały o grzybach, ganji i LSD.
- Legal Highs - Encyklopedia
- Narkotyki z naukowego punktu widzenia. Jeszcze tego nie czytałem i nie pamiętam skąd to mam. W każdym razie jest to dosyć obszerny artykuł jakiegoś profesorka o narkotykach.
- Stanisław Ignacy Witkiewicz "Narkotyki.Niemyte Dusze." Aczkolwiek nie wiem na ile moze ci się to przydac.
Warto też zahrzeć do Palusińskiego "Szamanizm w Praktyce" do rozdziałów o odmiennych stanach świadomości. On wogóle dużo pisze o mitach związanych z narkotykami.

Jeżeli potrzebujesz czegoś z powyższych to mogę ci to wszystko na maila wysłać, wystarczy, że dasz mi znać.

Też gratuluję tematu. Miejmy nadzieję, że hyperreal zacznie działać w porę, żębyś mógł sobie przewertować jeszcze jego zasoby.
To nie bóg stworzył ludzi.
To ludzie stworzyli sobie boga.
  • 3 / / 0
Nieprzeczytany post autor: w3ga »
ja ci chlopaku moge przslac skan mojego planu ramowego pracy (moze ci sie przyda? ) ja mialem mature w zeszlym roku na temat 'funkcja wulgaryzmow w textach piosenek hiphopowych' i ostro pojechalem w pracy mialem duzo wulgaryzmow calkiem hardcorowych, wiec nie sadze ze beda sie ciebie czepiac za temat o dragach:d powodzenia ELO!
just give me some weed

nobody is perfect... my name is nobody :]

Buhhhhh hahahahahahahahahah!!!!!1111
  • 216 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: nvm »
Zajebisty temat. :) Jedyne, z czym możesz mieć problem, to tematyka, która może nastawiać negatywnie komisję. Swego czasu był chyba taki przypadek osoby, która chciała zrobić prezentację o slangu wśród narkomanów - mniej więcej coś takiego. Zabroniono mu. :rolleyes:
Tak czy inaczej trzymam kciuki aby się udało.

Btw sam wybrałem temat o Witkacym, czyli siłą rzeczy będę musiał wspomnieć o jego zamiłowaniach do dragów i tworzenia pod ich wpływem. :cool:
Ostatnio zmieniony 20 września 2006 przez nvm, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 463 / 10 / 0
Nieprzeczytany post autor: supravires »
PLANKTON kurwa mac pomysl!!!!!!!!!!!
Co ma temat "Mity prohibicji narkotykowej" do kurwa trip reportow jakichs syfow ktorych dragami bym nie nazwal?
fizyka narkotyki i muzyka
wujek supra
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.