twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 755 / 19 / 0
To moj pierwszy outd00r i w zw. z tym pierwszy taki problem.
Poczatkowo bylo tego znacznie mniej i to zlekcewarzlem, ale teraz ilosc dziurek i ich rozmiar zaczynaja przybierac nieco niepokajace rozmiary.

http://img370.imageshack.us/img370/6900/dscn52825nt.jpg

czy to przędziorki? zauwazylem jednego malego pajaczka pod jednym z lisci i troche pajeczyny i zdmuchnalem go razem z (mam nadzieje :-D ) misternie i z wielkim trodem zbudowanym domkiem, ale to chyba rozwiazanie na dosc krotka mete...

Poradzcie prosze co z tym fantem czynic
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 18 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fikander »
Mam ten sam problem, na wszystich roślinach (na różnych spotach), na jednych mniej na innych więcej. Na Swoich roslinkach tez widzialem pająki, ale nie jestem pewien czy to one zrobiły. A może muszki? dużo się ich kręci szczegolnie przy konopiach, chyba ze względu na zapach... przynajmniej u mnie... :-/
Pozdrawiam!
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Mszyca??
Mój ogród w tym roku ostro zaatakowała, pożeczki róże i inne rośliny, więc pewnie i wasze MJ zżarły.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: ciazzz »
mszyce wyssysaja sok a nie zjadają liscie. Zapytajcie w ogrodniczym powinni wiedziec
  • 755 / 19 / 0
mszyce siedza na lodygach i wypijaja soczek, ale u mnie ich nie ma.

opcja z muchami jest bardzo prawdopodobna, bo te male skurwymany bardizej bronia mojego krzaczka niz ja sam :D
i to przez nie te zdjecie wyszlo takie troche... dziwne, bo jak tam przyszedlem, to momentalnie zaatakowalo mnie z 20milionow much.
Ale zeby byly az tak pazerne? tyle zielska dookola rosnie a one sie uwziely akurat na mojego krzaczka :(
Jak to przez nie, to chyba ciezko bedize ochronic roslinke przed dalszym zjadaniem... bo moskitiery chyba tam nie zainstaluje.
Za pare dni znowu pojde na spota zeby przyciac czubek i zobacze jak rozwija sie sytuacja.

p0zdro, Jah z wami
jeżeli wysyaeś mi pm [od początku do zeszłego tygodnia], to nic nie doszło.
  • 97 / 7 / 0
Nieprzeczytany post autor: Merida »
mam to samo tylko ze tylko na jednym krzaku reszta czysta
Jebać kaczyńskich, ziobra i PIS
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
na poczatku moja sytuacja wygladala tak: http://talk.hyperreal.info/viewtopic.php?t=11361 skorzystalem z poleconej tam metody i nic. potem to zaczelo (zwlaszcza na jednym krzaku) zmieniac sie w takie cos jak tobie rysiekzklanu tzn. te dziury robily wieksze i wiecej... zadnych spiderow u mnie nie ma!! dwa razy tylko widzialem jakiegos robaczka na roslinie, co to kur... jest?
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 49 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Cinkowy »
ja tez to mam ale sie nie przejmuje, spryskuje lsicie woda z biohomusem to liscie sie trzymaja kropek nei rpzybywa, biohomus to cos co to robi troche odstrasza lub zabija, ja mam problem ze slimunami ale dzis zrobilem patent, ze obicalem butelki i przykrylem krzaki mam andzieje ze to cos da :] elo!
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
dzis zrobilem patent, ze obicalem butelki i przykrylem krzaki mam andzieje ze to cos da :] elo!
to jakie ty masz te rosliny (albo butelki) ze sie pod nimi mieszcza?? ja bym musial chyba z 20l beczke na jedna nalozyc :P
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 160 / 1 / 0
Nie wiem dokładnie co to jest ale napewno cos o gryzącym aparacie gębowym (wiec przedziorki mszyse to napewno nie sa) Kupcie w ogrodniczym Talstar lub Karate to napewno pomoże
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
ODPOWIEDZ
Newsy
Zaburzenia odżywiania: marihuana i psychodeliki pomagają skuteczniej niż konwencjonalne leki

Pionierskie badanie osób żyjących z zaburzeniami odżywiania wykazało, że marihuana i substancje psychodeliczne, takie jak grzyby czy LSD, najlepiej łagodzą objawy u respondentów, którzy leczyli się za pomocą leków bez recepty.

Narkotyki. Nie trzeba dealera, młodzi kupują przez internet

Narkotyki są coraz mocniejsze i coraz łatwiej dostępne, alarmuje pełnomocnik rządu Niemiec ds. uzależnień.

Prezes giganta zamieszany w narkotykową aferę. Myślał, że to legalne

Takeshi Niinami — prezes koncernu Suntory Holdings, słynącego z produkcji napojów alkoholowych, m.in. whisky — zrezygnował 1 września ze swojego stanowiska. Ten jeden z najbardziej znanych japońskich liderów biznesu podjął taką decyzję po tym, jak policja wszczęła związane z nim śledztwo w sprawie narkotyków — informuje Agencja Reutera.