twoja roślina jest widocznie osłabiona, żółknie lub więdnie? Napisz, a uzyskasz pomoc
ODPOWIEDZ
  • 6 / / 0
Odmiana którą uprawiam to WWxBB. Weg ok 4 tyg
Światło którego używam to 2 świeltówki liniowe ok. 2500lm jedna.
Wysokosc lampy od roslinki ok 15cm.Nawozy to humivit_bio i florowit.Temp 25stopni, wilgotnosc ok 54%
Ziemia zwykla kwiatowa (zielona oaza) ph ok. 6,5:6,8+ troche dolomitu i steropianu na oko.

Jakieś kilka dni temu zauważyłem pojawienie się na liściach białych plam.Spryskałem je woda w celu oczysczenia ale nie bardzo pomoglo. Co to może być?
Troszkę lookalem już na foum ale niczego nie znalazlem. Uważam że to nie jest przenawożenie. Ale moge się mylic

[ external image ]
Nie przejmujcie się tym lekko spaloną końcówka liscia to jest jednyna taka koncówka na calym drzewcu.
Uwaga! Użytkownik kebabowy_ziom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3 / / 0
Prawdopodobnie to ci wszamają jakieś muszki
  • 243 / / 0
Nieprzeczytany post autor: CANY »
Może to mszyca, ale skąd w boxie ona, choć w tym roku jest zatrzęsienie tego guwna w ogrodach i już pożeczki, róze i inne u mnie w ogrodzie ojebały!
  • 1736 / 18 / 0
Nieprzeczytany post autor: Mr.LaTacha »
czy to nie jest jakis osad poprostu?
Wyglada jakby jakas mlekowata substancja na nich wyschła hehee
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
mlekowata substancja
lol :D kto wie, kto wie, w koncu nasze roslinki takie piekne :-p
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 6 / / 0
Wykluczam muszki nic nie lata mi w boxie, ani nie zauważylem mszyc na plancie.
Nie przesadzajcie :nuts:.Jeśli bym mial stostwac to co myslicie (bialy osad, nalot) to jakie on mialby miec zadanie, przeciez nie ma tam żadnych witamin, które są niezbedne do szybiego rozwoju (NPK).A jeżeli nawet są to pewnie w malych ilosciach. Zamiast ją truc bialym osadem to wole dodac nawoziku bcuzz aarde a&b i jest git.

Ps. Piekne to one sa na pewno :-p ale nie aż tak :-D .
Uwaga! Użytkownik kebabowy_ziom nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dubzky »
Po mojemu to są ślady po spryskiwaniu.
Twardą wodę masz po prostu... ;-)
The Spice must flow..
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
Po mojemu to są ślady po spryskiwaniu.
Twardą wodę masz po prostu... ;-)
ja tez mam takie slady a roslinki sa na oucie i wcale ich nie spryskuje. wiec to chyba nie to... zreszta, ja na to leje, nie wyglada to na tyle powznie, zeby sie tym zamartwiac.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 6 / / 0
No nie wiem czy deszczówka to jest twarda woda. Zdaje mi się że nie (ph chyba poniżej 5)
Na polu to mam tylko na jednej roslince taki troche wiekszy bialy nalot ukazal sie dopiero 2 dni temu.
http://img398.imageshack.us/my.php?imag ... cos5tc.jpg
Nie przejmuje się tym za bardzo ale chcialbym to zidentyfikowac. Ciekaw jestem jakby to wygladalo pod mikroskopem (nie musi byc elektronowy, ale jakis z kamera)
  • 63 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: darekpt »
ph nie ma nic wspolnego z twardoscią wody :P generalnie deszczówka jest wodą miękką ale zaiwiera w sobie różne substancje chemiczne min. związki siarki ( tzw. kwaśne deszcze ) , jezeli deszcz pada raz na jakis czas to wlasnie te substancje zostają wypłukane z powietrza i spadają razem z deszczem - wtedy moze wystąpic osad - najlepsza deszczówka jest taka gdy pada przez kilka dni , to ten pierwszy deszcz jest zanieczyszczony a ten nastepny to juz prawie czyste H2O
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Rytuały, narkotyki i przestępstwa seksualne. Są zarzuty dla fałszywego szamana

Mężczyzna z Gryfina (woj. zachodniopomorskie), Dariusz T. przedstawiał się jako uzdrowiciel, radiesteta, bioenergoterapeuta i praktyk kambo. Jego działalność, która miała pomagać osobom zmagającym się z traumami i depresją, okazała się jednak przykrywką dla niebezpiecznych praktyk i przestępstw. 62-latek oskarżony jest o przeprowadzanie "rytuałów" przy użyciu roślin psychoaktywnych i przestępstwa o charakterze seksualnym.

Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.