uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
witam... mam pytanie co do wzrostu MJ... moja ma 30 dni ... wysoka jest na 12 cm... rozpiętośc liśći ma na 22 cm ... wydaje mi się ze jest troche za niska..swiatlo pod jakim ja trzymam to 4500 lm w boxie o powieszchni 0.1m2.... policzylem ile ma lisci i ma ich 34-36 w tym młode listki wyrastajace u podstawy lisci głownych.ma chyba 6 pięter lisci + jedno piętro czubka wzrostu .. moze to przez mala doniczke stała sobie przez 3 tygodnie w 3,5 l donicy teraz wzucilem ja do zrobionej przez siebie okolo 10-12 l donicy (weszło prawie 2 worki ziemi po 5 l + 3.5 l ze starej donicy)
czy ona teraz zacznie mi rosnac w góre? niemam jak na niej zastosowac LST bo jest troche za niska...
czy rosnie prawidlowo moja roslinka? dodam ze jest to jack herrer
ps:moze ktos pokazac mi jak powinna wygladac konopia po 30 dniach?bez fim etc?
  • 8 / / 0
Witaj, 12cm jak na 30 dni to mało, ale... jeżeli roślinka jest zielona, ma duże liście, nie żółknie, poprostu nie choruje to ja bym się nie martwił, chociaż niski wzrost może być spowodowany zbyt wysoką temperaturą, najlepiej gdy jest między 25 a 30 (mniejwięcej) lub może za mało CO2 ? Lecz jeżeli roślinka ma duże i szybko rosnące liście to sie nie martw.

Oto link do stronki na której możesz se oblukać moją roślinke dzień po dniu przez prawie całe 2 miechy aż do dzisiaj.
Odrazu mówię, że roślinka ta rośnie poprostu na parapecie (box jest okupowany przez Cindy'99 ;-) a słońce wychodzi na to okno dopiero od godz ~13, dlatego tak sie pnie. Fim zastosowałem dopiero po miesiącu.
Nazwy gatunku nie znam, ale przekonałem się o jego mocy zanim wsadziłem nasionko w ziemię xD

http://mojaganja.w.interia.pl/my_ganja/strona.html

(jak przytrzymasz kursor na fotce to zobaczysz date jej cyknięcia)

Pozdro
Ostatnio zmieniony 26 maja 2006 przez Butterfly, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 17 / / 0
Nieprzeczytany post autor: L&M »
jeżeli twoja roślina ma 12 cm to albo oznaka że jest bardzo chujowo bo nie chce rozną albo że jest zajebiście bo dostarczasz jej tak dużo światła że nie chce rosną w góre tylko raczej na boki, po twoim opisie był bym bardziej za 2 wariantem czyli tym lepszym wiedz nie martw się ;-) pożyjemy zobaczymy, daj jakąś fotke

pozdro
  • 12 / / 0
Nieprzeczytany post autor: tiger »
moja nieco bardziej gęsto wyglada niz twoja....
roslinka miala mały kryzys... ale został opanowany... troche podrosła... zaczołem robic na niej LST i przezucilem na FLO... w boxier byla jeszcze 3 tyg mlodsza ak 47 poruwnalem wzrost i ta ak szybciej roznie (moze to genetyka konopi) tak czy tak rozkrzacza się bardzo ładnie :).... zobaczymy jaki bendzie efekt koncowy wkoncu to pierwszy raz....

a tak pozatym widzialem na jednej fotce ze prubujesz ukorzenic storzekj wzrostu... hmm udalo ci sie to? moze ja tez zrobie FIM? hehe ciekawe co by z tego wyszlo
  • 8 / / 0
Hehe nie wątpię że masz gęstszą, bo box to box a okno to okno ;-)
A co do FIM...
Przyciołem stożek bo roślina bardzo szybko pnęła się w górę, gdybym nie przycioł teraz była by blisko sufitu :-)
Z zastosowania FIM jestem zadowolony bo na wszystkich piętrach rośliny zaczęły rosnać gałązki.
Jeżeli roślina sama sie rozkrzacza to nie ma po co stosować FIM.

Stożek wzrostu wsadziłem w błoto by zobaczyć czy wyrośnie, no i przez 1 tydzień rusł, potem wzieła sie za niego pleśń :-( może gdybym użył ukożeniacza to by nie zarusł tą pleśnią.
Niedługo bede musiał zastosować FIM na (4) boczne gałązki bo za szybko zaczynają rosnąć, zwłaszcza te górne.
Tyle że tym zrazem nie bede ucinał samego stożka tylko poczekam aż troche gałązki podrosną, użyje ukorzeniacza i jak wszystko dobrze pujdzie to bede miał ładne klony. Jednego klona ustawie na flo żeby sprawdzić płeć mojej rośliny. Jak sie okaże że to facet to sie załamie :-( i zrobie z niego makumbe albo budyń xP

Pozdro
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?

Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.

Endometrioza, opioidy i droga do macierzyństwa

Kamila mówi wprost, że gdyby nie terapia konopna, prawdopodobnie zdecydowałaby się na histerektomię (usunięcie macicy) jako ostateczne rozwiązanie. W jej ocenie poprawa jakości życia pozwoliła jej podjąć inne decyzje terapeutyczne i odzyskać nadzieję. Dziś uważa, że bez tej zmiany nie byłoby ciąży i nie byłoby Gabrysia.

Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.