czy ona teraz zacznie mi rosnac w góre? niemam jak na niej zastosowac LST bo jest troche za niska...
czy rosnie prawidlowo moja roslinka? dodam ze jest to jack herrer
ps:moze ktos pokazac mi jak powinna wygladac konopia po 30 dniach?bez fim etc?
Oto link do stronki na której możesz se oblukać moją roślinke dzień po dniu przez prawie całe 2 miechy aż do dzisiaj.
Odrazu mówię, że roślinka ta rośnie poprostu na parapecie (box jest okupowany przez Cindy'99 ;-) a słońce wychodzi na to okno dopiero od godz ~13, dlatego tak sie pnie. Fim zastosowałem dopiero po miesiącu.
Nazwy gatunku nie znam, ale przekonałem się o jego mocy zanim wsadziłem nasionko w ziemię xD
http://mojaganja.w.interia.pl/my_ganja/strona.html
(jak przytrzymasz kursor na fotce to zobaczysz date jej cyknięcia)
Pozdro
pozdro
roslinka miala mały kryzys... ale został opanowany... troche podrosła... zaczołem robic na niej LST i przezucilem na FLO... w boxier byla jeszcze 3 tyg mlodsza ak 47 poruwnalem wzrost i ta ak szybciej roznie (moze to genetyka konopi) tak czy tak rozkrzacza się bardzo ładnie :).... zobaczymy jaki bendzie efekt koncowy wkoncu to pierwszy raz....
a tak pozatym widzialem na jednej fotce ze prubujesz ukorzenic storzekj wzrostu... hmm udalo ci sie to? moze ja tez zrobie FIM? hehe ciekawe co by z tego wyszlo
A co do FIM...
Przyciołem stożek bo roślina bardzo szybko pnęła się w górę, gdybym nie przycioł teraz była by blisko sufitu :-)
Z zastosowania FIM jestem zadowolony bo na wszystkich piętrach rośliny zaczęły rosnać gałązki.
Jeżeli roślina sama sie rozkrzacza to nie ma po co stosować FIM.
Stożek wzrostu wsadziłem w błoto by zobaczyć czy wyrośnie, no i przez 1 tydzień rusł, potem wzieła sie za niego pleśń :-( może gdybym użył ukożeniacza to by nie zarusł tą pleśnią.
Niedługo bede musiał zastosować FIM na (4) boczne gałązki bo za szybko zaczynają rosnąć, zwłaszcza te górne.
Tyle że tym zrazem nie bede ucinał samego stożka tylko poczekam aż troche gałązki podrosną, użyje ukorzeniacza i jak wszystko dobrze pujdzie to bede miał ładne klony. Jednego klona ustawie na flo żeby sprawdzić płeć mojej rośliny. Jak sie okaże że to facet to sie załamie :-( i zrobie z niego makumbe albo budyń xP
Pozdro
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
GIF: Nielegalny handel w sieci lekami narkotycznymi zaczyna się od legalnej recepty [WYWIAD]
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.