uprawa w warunkach domowych przy użyciu sztucznego oświetlenia
ODPOWIEDZ
  • 12 / / 0
dolomitem podnosimy PH
np:z ph 5 po dodaniu dolomitu uzyskamy ph6-6.5

a czym mozemy obnizyc PH? czyli zakwaśić.? zeby ph spadło z 7 do 6-6.5?
i w jakich ilosciach na litr ziemi?
  • 58 / 2 / 0
mozesz np wrzucic na gore doniczki troche kory, napewno obnizy ph, po jakims czasie bedziesz musial ja wywalic bo gdy ulega kompostowaniu jej ph zwiekszy sie nawet do 8.

IMHO 7 jest naprawde ok bo ziółko lubi ponoc najbardziej 6,8 ;-)

<stoned>
Z racji mej wiary w to, że porównywanie skutków zażywania różnych substancji psychodelicznych posiada dużą wartość teoretyczną, szukałem okazji na spróbowanie tego nowego dodatku do enteogenicznej farmakopei..."

- Prof. Psychiatrii Stanislav Groff
  • 1736 / 18 / 0
zakwasić mozemy specjalistycznymi preparatami.
Jestem pewien ze jak pójdziecie do ogrodniczego i poprosicie o cos do zakwaszenia gleby (najlepiej w plynie i o szybkim dzialaniu) to wam bez zbednego gadania wskarzą jakies produkty...
Ogolnie to zmiemia w trakcie uprawy robi sie coraz bardziej "kwaśna" wiec raczej z tym nie bedziecie mieli problemu...
Podlewanie naturalnymi nawozami powoduje zmniejszanie ph ziemi z beigiem czasu tak na marginesie.
Dodam ze dolomit podwyższa ph do max 7.0 z tego co wiem

Z tego co sie orientuje to ph obnizy na bank (ale niewygodnie sie uzywa)
torf (tylko nie odkwaszony)
kora - jak wyżej wspomniano...
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 144 / / 0
sok z cytryny
Uwaga! Użytkownik WeedTime nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1736 / 18 / 0
wiem ze troche ni w ten wątek ni w inny ale myśle że tutaj bedzie pasowało...

Rok temu kupiłem dolomit i był koloru żółto-brązowego a na opakowaniu pisało: mielona skała dolomitowa czy cos takiego...
teraz kupiłem dolomit i ma on w sumie kolor biały a na opakowaniu nie ma nic wspomnane o skale tylko nawóz MgCa (czy cos takiego)+ Cacostam...

Czym sie to różni? Moze mi ktos powiedzieć? Czy to i to działa tak samo?
Szczeże mówiąc to intuicja mi podpowiada ze ten brazowy byl bardziej naturalny/lepszy ale niewiem :)

PS: Jak bede w piwnicy to napisze dokładniej bo niepamietam dokladnie co pisze an nowej paczce wiec jesli za malo info to nie piscie nic a uzupelnie za jakis czas...
  • 645 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: Fubar »
k44 pisze:
soda
NaCo3 ? - odczyn silnie zasadowy.
Włókna azbestowe mogą być komplementarne do nici DNA.
  • 92 / / 0
Nieprzeczytany post autor: k44 »
sorry moze pojebalomisie
Uwaga! Użytkownik k44 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 160 / 1 / 0
kwas azotowy a przy okazji dostarcza azot
oczywiście odpowiednie steżenie
Bądźmy realistami żądajmy niemożliwego
  • 13 / / 0
Nieprzeczytany post autor: dubzky »
[quote="LeonardoDaVinci"]
Rok temu kupiłem dolomit i był koloru żółto-brązowego a na opakowaniu pisało]

Super, ze o tym piszesz i choć Ci nie pomoge to mam problem z tej beczki :-p ...

Bylem dzis w ogrodniczym, za ladą siedzi baba.
Pytam więc o dolomit. Baba na to: 'yyy...'
No to mówię, ze coś do odkwaszenia gleby... Na co baba: 'aaa...'
Wystawia mi wiadro (bez etykiety) i mówi, że to wapno(?), że jest dobre i w ogóle kul...
Na inne moje pytania (m.in. o dozowanie i takie tam) odpowiadała 'nie wiem' <_<

Wygląda to tak...:
[ external image ]

cena 4.50 za 8kg.

Czy to jest ta skala dolomitowa...? Czy mi babsko dało jakis badziew? Zawsze mi sie wydawało, że dolomit będzie koloru bialego a tu masz...
Sorki za durne pytania, ale nie używalem nigdy dolomitu ani nic w tym guście (po prostu nie bylo mi potrzebne - caly czas indoorki), nawet nie widzialem tego na oczy... :rolleyes: a na ten sezon jest mi wrecz niezbędny...

Kurwa... 20tyś miasto, jeden sklep ogrodniczy i na dodatek siedzi w nim prukwa, ktora nie ma pojęcia co sprzedaje... Dziwny jest ten kraj...:/
Pozdro
The Spice must flow..
  • 1736 / 18 / 0
dub niemam pojecia...

Skała dolomit jest koloru brązowo-żóltego...
Zobacz sobie foty na wikipedii...

Mysle ze to wapno jest białe wlasnie z tego co wiem :)

Ja mam schize ze mnie wyje$!$ i mi dali jakies gowno otrzymywane sztucznie albo jakas mieszanke wapna z magnezem a ja chciale naturalny mielony dolomit :(
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.