uprawa na dworze lub w szklarni poprzez użycie specjalnych technik
ODPOWIEDZ
  • 493 / 14 / 0
a mianowicie, wykiełkowałem swoje nasiona 09.04 i po wypuszczeniu dużych kiełków czyli po trzech dniach przeniosłem je na out....niestety sytuacja mnie do tego zmusza ja nie mam innego racjonalnego wyjscia typu box a chociażby parapet przy oknie.sa teraz w mieszance ziemi ogrodniczej mieszanka kwiatowa ph 6.5 i ta z 35 procent karmezyt ogrodniczy do tego ((napiszcie mi koledzy czy to dobra mieszanka)) ja myśle ze tak...podlane z umiarem i w nasłonecznionym miejscu ,,, ale teraz tak siedze porobiony i mysle czy dobrze zrobiłe bo przeciez wczesnie jeszcze jest no ale niby zimno tez nie jest nawet w nocy,
a wiec jak myslicie wyjda te moje ziarenka na wierzch ponad ziemie w takich temp jak teraz panuja?????czy zdechna wrednie i sie nie pokaż???? robił ktoś juz takie wczesne eksperymenty??????
ja zdecydowałem sie tak szybko bo chce zeby podczas fazy weg. dobrzee sie rozkrzewiła , kiedys jak w maju posiałem w dobrych warunkach odpowiednia ziemia , nawozy itd.itp to podczas weg, wyrosła mała i nie było miejsca na duzo kwiatów zbiór bardziej niz mizerny,,,na otarcie łez
a ta z tych samych pestek wysiana dwa czy 3 tyg. wczesniej była dobrych wymiarów i obdarzyła wieloma dniami degustacji... a wiec myśle ze wczesność wysiania ma dużży wpływ na rozmiary a co za tym idzie plon...
i tu znów moja obawa czy jednak nie przesadziłe z ta swoja wczesnościa jednak ...i kiedy po ilu w takich temp pokarza juz wykluwajace sie główki??
  • 72 / / 0
Nieprzeczytany post autor: MASTER »
robilem tak samo jak ty w zeszlym roku i niestety ale polowa moich nasion zmarzla bo bym przymrozek i to duzy :/ ale badz dobrej mysli jezeli nie bylo mocnego przymrozku powinny wyrosnac tak sadze ;)

pozdro
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
ja tez bede sadzil dosc wczesnie (choc nie tak bardzo jak Ty) kolo 2-3 maja. zamierzam zastosowac metode butelki-inkubatora (5l butelka PET z obcietym dnem i porobionymi dziurkami), uchroni ona choc troche konopke przed chlodem i zapewni odpowiednia wilgoc. polecam ja i Tobie, moze cos pomorze. pozdro.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 16 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Mleczar »
Chłopaki po co tak wczesnie sadzic potem bedziecie sie obawiac przymrozków i bedzie lipa
15 maja to rozsadna data kiedy mozna wysadzac a 20 kwietnia kiełkować a po 3 tygodniach lajcikowo
mozna wysadzać mowie wam ja juz mam 10 swoich roslinek na oknie i maja 3 pietra i martwie sie jakie urosna do 15
Uwaga! Użytkownik Mleczar nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 459 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Rastuch »
łatwo ci mowic, nie wszyscy moga wysadzac kiedy chca... ja wysadzam tak wczesnie z przymusu, poprostu jest to jedyny termin, kiedy moge przprowadzic tego typu operacje. mysle, ze roslinki dadza sobie rade, 2-3 maj to juz nie jest wcale tak bardzo wczesnie... a i przymrozki w tym terminie raczej zadkie... 3mam kciuki za twoje roslinki mecenas, jak i za swoje. peace.
Paprika Korps - "Magnetofon"

Album "Magnetofon" nagrany w studio "Punkt G" w Giebułtowie w 2007 roku. Tym razem, muzycy opolskiej grupy, zapraszają słuchacza do krainy zwodniczo melancholijnych melodii na dzikie rodeo po pograniczu nieustępliwego rytmu i onirycznej pulsacji.
Nagranie: Artur Gasik, Jarek "Smoku" Smak
Miksy: Jarek "Smoku" Smak, Mariusz "Activator" Dziurawiec w Studio "As One"
  • 76 / / 0
zrobilem kiedys ten sam blad co ty , a mianowicie posadzilem swoje "dzieci" na poczatku kwietnia (kolo 5) no ale wyrosly... odbilo sie za to im na zdrowiu w doroslosci (wolniej rosly).w 2006 sadze na poaczatku maja mam nadzieje ze pogoda dopisze i bedzie cieplo a nawet upalnie. pozdro !
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
elo ,dzieki ziomy za rady , z plastikowych denek od butli pet napewno skorzystam, jak narazie przymrozków wogóle nie było cały czas świeci słońce , i temp. w nocy nienajgorsza...napisze niedługo czy powschodziły...gorzej jak nie ,ale na te ewentualność jestem jeszcze tez przygotowany odłożonymi kilkoma pesteczkami buddy.(tak nawiasem mówiąc to eksperyment , nie mam pewności czy dojżeje bo nigdy jej nie miałem wczesniej)
zobaczymy
  • 76 / / 0
a jakkiej odmiany posadziles te pestki ?
Uwaga! Użytkownik ganjasmoker=) nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 14 / 0
Nieprzeczytany post autor: mecenas »
ak48 i buddahs sister ...ale planuje jeszcze cos z typowych outdorówek mógłbyś polecić coś godnego uwagi ale zaznaczam ze wszystko bedzie dla mnie kolesia powiedzmy nieskromnie o naprawde długim starzu w paleniu wiec musi być jak najmocniejsze i o jak najlepszym smaku...
  • 76 / / 0
hmmm passion#1 dobry smak high wysokiej jakosci, moze byc jeszcze early misty chcociaz smaku nie ma tak dobrego jak passion#1ale za to moca dorownuje, zreszta masz opisy przy roslinkach na www.cannabis.fr.pl zobacz sobie :)
ODPOWIEDZ
Newsy
Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Nowa nadzieja dla pacjentów ze schizofrenią. Opracowano przełomowy lek inspirowany LSD

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis stworzyli nową cząsteczkę o nazwie JRT, która może zrewolucjonizować leczenie schizofrenii i innych chorób mózgu. Lek działa podobnie do LSD, ale nie wywołuje halucynacji. Dodatkowo, wykazuje silniejsze działanie niż stosowana obecnie ketamina.