Czy moze znacie kogos komu zawiessila sie faza po grzybach , czy innych psychedelikach ?
Osobiscie bardzo mnie to odstrasza , sam fakt o zawieszeniu fazy mnie do£uje i zniecheca do brania .
Moze macie rozne sposoby zeby faza sie nie zawiessila?
Podczas tripu nie mysle otakich zeczach .
pzdr
wujek supra
Ale to chyba tylko jak się za dużo weźmie?
Ci którym się łeb zawiesza to przeważnie jacyś oblatywacze :)
Nie słyszałem jeszcze żeby przy małej ilości jakiegoś psychodeliku komuś się aż tak ostro w bani poprzewracało.
Jak we wszystkim. Z głową i umiarem.
Są to 3 przypadki na kilkadziesiąt mi znanych. I naprawdę nie chodzi tu o to, że - jak sugerowano powyżej - ktoś coś przeżył wyjątkowego i niepotrafi sobie z tym poradzić, tylko całkowita przemiana z jednej osoby w drugą (poza kolegą, który spadł bo był to bardzo przykry wypadek).
Nie myślałem nigdy o tym w ten sposób. Osobiście nie znam ani jednego tak skrajnego przypadku jak opisał Der neue Rauschstoffbenutzer.
I mam tu na myśli stosowanie rekreacyjne a nie '12 lat dzien w dzien' bo w takim przypadku, to akurat jestem skłonny uwierzyć.
Często na pewno się nie zdarza, są to marginalne przypadki.
NIECH ŻYJE!!!
Be the plague in their society
Be the one, they'll call tragedy
Hegemon_Krwawy@safe-mail.net
zero kontaktu z nią było, spała, jadła normalnie, po dwuch tygodniach doszła do siebie.
Inny przypadek, który słyszałem od kolegi: koleś najadł się dość dużej ilości grzybów i przez pół
roku nie było z nim kontaktu, taki sam motyw spał, zchodził na obiad, załatwiał potrzeby fizjologiczne
ale nie szło się z nim dogadać.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Wolne Konopie w Komendzie Głównej Policji. Policjanci też widzą absurdy obecnego prawa
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat
Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.