Heterocykliczne substancje modulujące potencjał neurotransmisji GABA, będące pochodnymi dwuazepiny – np. diazepam, czy klonazepam.
Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 40 / 2 / 0
Rano zażywam 25 tabletek Klonazepamu 2 mg !!!! tak to nie pomylka 25 tabletek i 12 tabletek Poltramu Retard 100 - to tez nie pomyłka 12 tabletek.
Dodam że po tej dawce funkcjonuje normalnie zalatwiam sprawy, prowadzę samochod - wiem ze to naganne.
Jak sie pozbyć takiej tolerancji zeby zazyc 2 tabletki Klonazepamu i 2 tabletki Poltramu i cos odczuwac.
Proszę o jakies sugestie. To tez pisze po tej dawce jak widac normalnie litery mi sie nie myla i pisze logicznie.
Pozdrawiam
  • 139 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: Hopek »
Odstawianko i dluuuuuuuuga przerwa przy takich dawkach. Nic wiecej sie nie da zrobic. Wogole z tego co ludzie lykajacy takie dawki Clonow pisali tutaj to nie bylo dla nich specjalnej roznicy, czy lykneli 50mg czy 10mg, wiec sugeruje sprobowac lyknac rano 5 Clonikow i zobaczyc czy tak samo sie bedziesz czul. Jesli tak to po co przeplacac :D Na tramalu sie nie znam ale tez pewnie tylko duza przerwa zbije tolerke jak w przypadku wszystkiego zreszta.
Takiego świata ja nie chce, wiec go sobie ulepsze....
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
tramal to bym sobie odstawiał po 1 tabl 100 mg dziennie aż zszedłbym do ok 500 mg/d a potem po 50 mg dziennie. To byłoby prawie bezbolesne. Gorzej z tą prawie całą paczką klonów dziennie. Zrób najpierw tak jak napisał Hopek i sprawdź czy musisz faktycznie tyle brać.
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 40 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: kris68 »
Dzięki panowie będę próbowal.
Pozdrawiam. I trzymajcie za mnie kciuki .
  • 974 / 17 / 0
Nieprzeczytany post autor: dr.Kubeusz »
to daj znać na dniach jak idzie, jak dasz radę :-D
Uwaga! Użytkownik dr.Kubeusz nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 377 / 10 / 0
Odświeżam, bo wątek może poruszyć się na ciekawe płaszczyzny.
Dobrze nam znana substancja dxm (dektrometorfan) mogłaby pomóc. Przytaczam cytat z wikipedii :
Zmniejsza tolerancję (oraz fizyczne uzależnienie) wielu substancji psychoaktywnych. Badania wykazały, że zastosowanie dekstrometorfanu z diazepamem w przypadku heroinizmu okazało się skuteczniejsze od połączenia chlorpromazyny i diazepamu. Dekstrometorfan zmniejsza także tolerancję na kokainę, nikotynę i alkohol etylowy. Niektórzy naukowcy sugerują, że specyfik ten (jak i inni antagoniści receptora NMDA) może być stosowany w przypadku większości uzależnień, jeśli nie we wszystkich.
Idąc tym tokiem myślenia :
Receptor benzodiazepinowy – rodzaj receptora błonowego, ściśle związanego z receptorem GABA-ergicznym GABAA, z którym łączą się benzodiazepiny, niebenzodiazepiny, anestetyki wziewne, alkohol etylowy, pikrotoksyna, barbiturany, neurosteroidy i inne, wywierając efekt za jego pośrednictwem.
Co o tym sądzicie ?
Ktoś podejmował działania w tym kierunku ?
Jeśli już przyjąć by taką strategię, to jakie dawkowane można by przyjąć ?

Mam nadzieję, że dyskusja się rozwinie, polemizujmy.
umieszsięwyluzować bez
narkotyków ?

"Te leki tak brane mają zawsze bad end..." - by nutella-cole.
  • 974 / 17 / 0
subtelnydotykpiekna pisze:

Co o tym sądzicie ?
Ktoś podejmował działania w tym kierunku ?
Jeśli już przyjąć by taką strategię, to jakie dawkowane można by przyjąć ?

Mam nadzieję, że dyskusja się rozwinie, polemizujmy.
Tzn masz na myśli powiedzmy przy uzależnieniu od benzodiazepin np lorafenu "rzędu" 5mg/d ile by trzeba przyjmować dxm, by zmniejszyć dawkę ww benzodiazepiny tak??? (nie wiem czy dobrze Cię rozumiem)
  • 377 / 10 / 0
Idziesz dobrym tokiem myślenia. Załóżmy sytuację przez Ciebie wymienioną :
dr.Kubeusz pisze:
np lorafenu "rzędu" 5mg/d
mój prowizoryczny plan wyglądałby tak :
przez 7 dni zażywać 45mg dxm (3tab.), oczywiście odstawiając na ten czas bezno, w tym przypadku lorafen.
A po tygodniu sprawdzić czy coś się zmieniło.

Co wy na to ? Czekam na wszelkie pomysły, sugestie itp.
umieszsięwyluzować bez
narkotyków ?

"Te leki tak brane mają zawsze bad end..." - by nutella-cole.
  • 974 / 17 / 0
aha w ten sposób, a ja myślałem, że dxm powiedzmy rano, apotem lorafen, ale mniejsza porcja, bo mniej wystarczy by odczuć benzo dzięki działaniu deksa. Ale to już miksowanie i pod ćpanie podchodzi, chociaż dawki niskie.Chyba trzeba b sprawdzić Twoją koncepcję.
  • 107 / 1 / 0
w pewnym momencie zjadałam na raz 15-20 x 2mg. zrobiłam sobie długą przerwę (nie wiem jak długą, ale długą) i teraz dwójeczka czy czwóreczka subtelnie rozluźnia (choć tamte dawki były już baaaardzo dawno, później pamiętam, że jadłam jeszcze klonazepam, ale raczej w dawkach 8-10mg).
na działanie dwóch setek poltramu raczej bym nie liczyła, zbyt wygórowane pragnionko (;
dekstrometorfan za to swego czasu pomagał mi w magiczny sposób z tolerancją związaną z grzaniem, ale raczej delikatnie.
Uwaga! Użytkownik konserwa nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Hiszpania: obowiązkowe testy na alkohol i narkotyki dla kierowców zawodowych?

Hiszpańska scena polityczna podzieliła się wokół nowej propozycji Partii Ludowej (Partido Popular), która chce wprowadzenia obowiązkowych corocznych testów na obecność alkoholu i narkotyków dla kierowców zawodowych. Projekt ustawy zmieniający hiszpańskie prawo o ruchu drogowym, zgłoszony kilka tygodni temu, trafił już pod obrady Kongresu Deputowanych, wywołując ostry spór między rządem a opozycją.

1 na 50 przewoźników był karany za narkotyki – nietypowe badanie z Holandii

Holenderski urząd statystyczny CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) opublikował wyniki nietypowego badania, mogącego wskazywać na powiązania między branża narkotykową a innymi, legalnymi sektorami gospodarki. Skupiono się przy tym na właścicielach firm oraz prezesach, a na szczycie rankingu pojawili się między innymi przewoźnicy.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.