Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Dodam że po tej dawce funkcjonuje normalnie zalatwiam sprawy, prowadzę samochod - wiem ze to naganne.
Jak sie pozbyć takiej tolerancji zeby zazyc 2 tabletki Klonazepamu i 2 tabletki Poltramu i cos odczuwac.
Proszę o jakies sugestie. To tez pisze po tej dawce jak widac normalnie litery mi sie nie myla i pisze logicznie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam. I trzymajcie za mnie kciuki .
Dobrze nam znana substancja dxm (dektrometorfan) mogłaby pomóc. Przytaczam cytat z wikipedii :
Zmniejsza tolerancję (oraz fizyczne uzależnienie) wielu substancji psychoaktywnych. Badania wykazały, że zastosowanie dekstrometorfanu z diazepamem w przypadku heroinizmu okazało się skuteczniejsze od połączenia chlorpromazyny i diazepamu. Dekstrometorfan zmniejsza także tolerancję na kokainę, nikotynę i alkohol etylowy. Niektórzy naukowcy sugerują, że specyfik ten (jak i inni antagoniści receptora NMDA) może być stosowany w przypadku większości uzależnień, jeśli nie we wszystkich.
Receptor benzodiazepinowy – rodzaj receptora błonowego, ściśle związanego z receptorem GABA-ergicznym GABAA, z którym łączą się benzodiazepiny, niebenzodiazepiny, anestetyki wziewne, alkohol etylowy, pikrotoksyna, barbiturany, neurosteroidy i inne, wywierając efekt za jego pośrednictwem.
Ktoś podejmował działania w tym kierunku ?
Jeśli już przyjąć by taką strategię, to jakie dawkowane można by przyjąć ?
Mam nadzieję, że dyskusja się rozwinie, polemizujmy.
narkotyków ?
"Te leki tak brane mają zawsze bad end..." - by nutella-cole.
subtelnydotykpiekna pisze:
Co o tym sądzicie ?
Ktoś podejmował działania w tym kierunku ?
Jeśli już przyjąć by taką strategię, to jakie dawkowane można by przyjąć ?
Mam nadzieję, że dyskusja się rozwinie, polemizujmy.
dr.Kubeusz pisze: np lorafenu "rzędu" 5mg/d
przez 7 dni zażywać 45mg dxm (3tab.), oczywiście odstawiając na ten czas bezno, w tym przypadku lorafen.
A po tygodniu sprawdzić czy coś się zmieniło.
Co wy na to ? Czekam na wszelkie pomysły, sugestie itp.
narkotyków ?
"Te leki tak brane mają zawsze bad end..." - by nutella-cole.
na działanie dwóch setek poltramu raczej bym nie liczyła, zbyt wygórowane pragnionko (;
dekstrometorfan za to swego czasu pomagał mi w magiczny sposób z tolerancją związaną z grzaniem, ale raczej delikatnie.
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Legalizacja marihuany w Polsce: 15 g suszu i jedna roślina. Sejm zdecyduje
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Żołnierz brygady pancernej handlował narkotykami na dużą skalę
Starszy kapral 1. Warszawskiej Brygady Pancernej został zatrzymany w podwarszawskich Markach za handel dużymi ilościami narkotyków, głownie marihuaną i pochodnymi mefedronu. W tym samym czasie w Końskich wpadł jego wspólnik. Żandarmi i policjanci przeszukali trzynaście lokali i samochodów na terenie kraju, w których miały znajdować się narkotyki.
Utylizacja medycznej marihuany w Krakowie. Urzędowe plomby i specjalny nadzór
Medyczna marihuana oraz leki zawierające środki odurzające i substancje psychotropowe nie mogą po prostu trafić do zwykłego kosza na śmieci.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.