Pochodne dwuazepiny, które nie są dostępne w obiegu medyczno-farmaceutycznym.
ODPOWIEDZ
  • 5774 / 1182 / 43
Dlaczego rc benzo są w dziale benzo, skoro nimi nie są.
Daję rzokminę na wieczór moderacji.
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 390 / 24 / 0
Bo Klonazolam to nadal Benzodiazepina?

A Etizolam to Tienobenzodiazepina to fakt, niby coś innego.

Ale dlaczego od razu każde benzo RC to nie benzo?

Daję Ci rozkminę na wieczór.
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1425 / 80 / 0
london jestes jebanym patologicznym idiotą.

sa w tym samym dziale, bo chociaż technicznie nie są benzodiazepinami to w praktyce działają jak one.

ma byc założony kolejny dział dla tieno i mają byc w nim tylko 2 lub 3 tematy?
  • 390 / 24 / 0
Może się london szykuje na ciepłą posadkę zarządzającego działu o tienobenzodiazepinach :diabolic:
Uwaga! Użytkownik Mipro nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 613 / 10
Bo nie ma tylu ciekawych tienodiazepin, żeby zakładać nowy dział dla nich
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 390 / 24 / 0
Ale różnicy wielkiej nie odczuwam, oprócz tego, że wszystkie inne benzo które miałem okazję próbować były lepsze od Etizolamu.
  • 34 / 1 / 0
Lepiej pozostawić tienodiazepiny w dziale z benzo, bez sensu rozszerzać forum a takie pierdoły. Większość wie, że etizolam to nie stricte benzo, ale działanie i budowa są bardzo podobne.
GBenzoS! %-D
  • 4894 / 853 / 0
Mój post nic nie wnosi więc edytuję. Dobra bo wcześniej nawet nie użyłem wujka duckduckgo. Wychodzi na to że tienodiazepiny oraz tienobenzodiazepiny to dwie odrębne gruby substancji. Także mój post jest tutaj w ogóle nie potrzebny.

Tienodiazepiny to substancję o podobnym mechaniżmie działania do benzodiazepin.

Najpopularniejszy jest etizolam. Znalazłem także tienodiazepinę klotiazolam i pewnie jakby pogmerał to coś jeszcze by się znalazło.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2897 / 613 / 10
[mention]serotoninowy[/mention]

1. Tienodiazepiny
2. Tak
3. Dwie różne grupy substancji, a etizolam słynie z tego, że jest analogiem benzo
4. Tienodiazepina, olanzapina ma zupełnie inny profil działania (chociażby jest antagonistą receptorów serotoninowych, etizolam nie) [możliwe, że gadam od rzeczy, nie chce mi sie sprawdzać, haha)
5. Myślę, że ją zakończyłem

Wątek zamknę, bo jest niepotrzebny. Ale to jak wrócę do domu.

e: edytowales, a ja juz odnioslem sie do kazdego punktu ;-/
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 4894 / 853 / 0
Wystarczyło wpisać frazę wujek duckduckgo nigdy nie zawodzi.

Polecam wątek oczyścić z syfu i zostawić , napisać najważniejsze info o tienodiazepinach skoro już został założony,jakby nie patrzeć jest to odrębna grupa substancji mająca mechanizm inny lecz bardzo zbliżony do benzodiazepin więc niech sobię będzię.

P.S istnieją jeszcze tienobenzodiazepiny i do nich zalicza się olanzapina właśnie.
Uwaga! Użytkownik F6mGCrx3 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
CBD znacznie obniża głód alkoholu – pierwsze badanie kliniczne ICONIC

Alkoholowy zespół uzależnienia (AUD) jest powszechny, a skutecznych leków wciąż brakuje. Kannabidiol (CBD) zapowiadał się na obiecującego kandydata w modelach zwierzęcych – niniejsze randomizowane badanie ICONIC dostarcza pierwszych dowodów klinicznych u ludzi z AUD.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.

Fabryka narkotyków zlikwidowana

Policjanci Zarządu w Poznaniu Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości wspólnie z Zarządem w Łodzi Centralnego Biura Śledczego Policji, przy współpracy z prokuratorami wielkopolskiego pionu Przestępczości Zorganizowanej Prokuratury Krajowej, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą, której członkowie wytwarzali środki psychotropowe. W działaniach polegających na likwidacji laboratorium narkotykowego udział brali także funkcjonariusze KAS i pracownicy Wydziału Zwalczania Przestępczości Środowiskowej WIOŚ w Olsztynie.