Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 2775 / 39 / 0
Jeżeli to nie są specjalne testy na obecność narkotyków i ich metabolitów to nie masz się czego bać. Te badania trochę kosztują i nie robi ich się tak sobie. Tym bardziej w szkołach.
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 76 / / 0
Dream94 pisze:
Podobno witamina c pomaga wyeliminować THC z krwi.
ehe ;] szkoda że głupoty nie leczy :nuts:
Dream94 pisze:
raz (tydzień temu) łyknąłem extasy,
zaszalałeś %-D
gzyp pisze:
Spytaj tych, co będą robić badania...
jestem całkowicie za ! ;]
  • 510 / 14 / 0
Swoją drogą pierwszy raz słyszę o takim badaniu, chociaż to technikum. Hmm...

Przypuszczam podstawowy posiew krwi. Bardzo ciekawa sprawa, wiesz coś więcej o takim badaniu?
Może jest to odzew nagminnych zwolnień lekarskich uczniów? %-D Albo jakiejś innej epidemii, czy przypadków ewentualnie z jakimiś dragami, ale kto by na to łożył?

Zaiste, zastanawiające.
Słuchaj, a może chodzi o badania krwi honorowych krwiodawców? %-D

Edit: By nawiązać szerzej do tematu: Tak jak przedmówcy, jeżeli nie szukają czegoś konkretnego, to możesz spać spokojnie.
Ostatnio zmieniony 26 września 2010 przez mrstothet, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 168 / 1 / 0
a moze jakies badania do ksiazeczki sanepidu? :-p
  • 2 / / 0
Witam, jestem newbie . Chciałem się dowiedzieć czy mefedron modyfikowany , metylon oraz MDPV wyjdą na multi testach oraz na innych testach narkotykowych? Głównie chodzi mi o te testy ,które fundują w MONARZE, te w białym opakowaniu . Z góry dziękuję za Wasze odpowiedzi ! Nie wiedziałem dokładnie gdzie umieścić mój temat, więc napisałem go tutaj :)
Ostatnio zmieniony 29 grudnia 2010 przez Maskaradore, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesiono
  • 672 / 126 / 0
nie, proste ze nie. sam jestem pod "opieka" takowych i nawet mefedron Ci nie wyjdzie ani nic z nowosci, sa tylko na stara wiare nastawione te testy, glowne metabolity i substancje z najbardziej popularnych narkołyków.
  • 355 / / 0
Mefedron ponoc wychodzi na któryś tam testach konkretnie na fete, wiedza z forum i opowiadań :listen: wiec nie wiem jak z prawdziwościa tego stwierdzenia
Twój umysł dawno śpi, a ty nie...
  • 2 / / 0
Ale czy ten stary mef czy ten "niby nowy modyfikowany" ? Posiadam tylko multi-testy narkodiagi i ten drugi jakiś, do tego te w białych opakowaniach od monaru na poszczególne narkotyki. Czy byłaby taka możliwość aby wyszło to na tym teście od monaru na amfetamine?
  • 672 / 126 / 0
ja mowie stanowcze nie, a jesli mi nie wierzysz to do tych bialych testerow, jak kupowali te testy Twoi rodzice (tak podejrzewam, ze rodzice pewnie), sa dolaczane ulotki z informacja, jakie skladniki w moczu spowoduja, ze kreska nie zafarbuje, i nawet z tego, co pamietam ilosci jakie musza sie teog znalezc na ml krwi. jak nie masz to pewnie info jest na stronie producenta. porownaj z tym jakie rzeczy zostawai po sobie w organizmie substancja i tyle, jasna odpowiedz. z doswiadczenia wiem ze opioidy rc, mieszanki ziolowe, grzyby (muchomory, lysice, cubensisy) i kwasy + rozne inne rc, nie wychodza na tych testach.
  • 15 / / 0
Czesc mam pytanie. Czy gdzies robia testy na narkotyki przy zatrudnianiu? (badania lekarskie przed podjeciem pracy)

Chodzi mi o administracje publiczna? (urzedy, itp) - praca "za biurkiem"
Czy w ogole gdziekolwiek w Polsce robia takie testy przed podjeciem pracy?

Jesli bylby np. mocz, to jednorazowe zapalenie (doslownie - wczesniej nic przez pol roku, jeden wieczor, potem znowu nic i badanie po kilku dniach) cos by wyszlo?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Po debacie prezydenckiej wzrosło zainteresowanie woreczkami nikotynowymi

Debata prezydencka 23 maja br. pokazała, że Polacy nie wiedzą, czym są saszetki nikotynowe oraz snusy, a także czym się różnią. Sztab wyborczy Karola Nawrockiego podał, że kandydat na prezydenta podczas debaty przyjął snus. Sam Karol Nawrocki sprostował, że była to saszetka nikotynowa. Tymczasem różnica między oboma produktami jest ogromna. Snus zawiera tytoń, którego nie ma w saszetce, a jego sprzedaż w UE – z wyjątkiem Szwecji – jest zabroniona.

Fenomen euforii biegacza – to nie endorfiny, tylko naturalna marihuana

Tajemniczy stan euforii, którego doświadcza blisko 75% biegaczy. Tak zwana „euforia biegacza” redukuje ból, wyostrza zmysły i daje uczucie podobne do działania marihuany. Najnowsze badania naukowe tłumaczą, dlaczego „runner’s high” to nie mit, a ewolucyjny mechanizm przetrwania – i jak go uruchomić nawet początkującym. W tym artykule dowiesz się, co to jest runner’s high, jak działa i jak go wywołać nawet jeśli dopiero zaczynasz biegać.

Pierwsze takie badania obaliły popularny mit

Mikrodawki LSD zyskały popularność jako potencjalna metoda leczenia ADHD, ale najnowsze badanie kliniczne wykazało, że ich skuteczność nie przewyższa placebo. Choć wiele osób wierzyło w poprawę koncentracji i samopoczucia, naukowcy nie znaleźli na to dowodów.