Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 361 / 15 / 0
Zgodnie z informacjami od producenta, Tentin ma trafić do aptek w I kwartale 2025 r., pierwsza dostawa najprawdopodobniej trafi na polski rynek w styczniu 2025 r.

Tutaj można śledzić najnowsze informacje dotyczące szukanego leku i zapisać się na powiadomienia mailowe:

https://www.gdziepolek.pl/produkty/1302 ... pteki#news

Na powyższej stronie produktu można także na bieżąco śledzić jego dostępność w aptekach.

teleport z wątku o deksamfetaminie pozyskiwanej z innych źródeł niż lek który został wprowadzony do dystrybucji /Mx
  • 1853 / 251 / 0
Na dniach do aptek wchodzi tentin szykuje sie nam rewolucja!!!!
A cena nie powinna być wyższa niż na zachodzie czyli 100e opakowanie za 20mg.

teleport z wątku o deksamfetaminie pozyskiwanej z innych źródeł niż lek który został wprowadzony do dystrybucji /Mx

Właśnie wszedł do aptek Tentin 5mg paczka 30 szt 120zł
Dostępny od ręki;)

scalonko /Mx
  • 1325 / 363 / 2
pzdr
update: nazwa wątku + przeniesienie postów dot. deksamfetaminy która znajduje się w leku/ach. 09.04.2025 /Mx
Wspomóż edycję narkopedii - https://narkopedia.org/
"Narkotyki to syf i mega biznes czaisz? ktoś żyje z Ciebie i Twoich ziomali"
  • 2116 / 630 / 0
Ok, będę pierwsza, ale jest taka godzina że można nie rozumować.
Przerobiłam FAQ + ulotkę. Według ulotki jest to lek do stosowania JEDYNIE u dzieci i młodzieży do lat 17 u których MPH okazał się nieskuteczny. Z wyraźnym zaznaczeniem, że lek ten nie służy do farmakoterapii osób dorosłych.

I tu moje zdziwko - to nie powinno być w drugą stronę; w sensie, skoro został dopuszczony do obrotu dla dzieci, o co chyba trudniej, to dla dorosłych - dlaczego nie? Choć pewnie i tak będzie jako off-label use, bo że tak używane będzie w rzeczywistości np. przez szanownych użytkowników, to nie mam cienia wątpliwości. Język, jakim napisane jest samo ostrzeżenie, też zdaje się zostawiać furtkę do rozwoju produktu - żyły złota.

Ciekawe, jak z wypisywaniem tego (a więc i wbijaniu w dokumentację+IKP+wiele pozostałych) osobom dorosłym przy obecności następującego zapisu w ulotce:
ns.png
...i jak szybko ten zapis zniknie/zmieni się. ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 1325 / 363 / 2
przeczytaj dokładnie ulotkę MPH to się mocno zdziwisz.
edit: w polszy adhd u dorosłych nie istnieje, z wiekiem 18 lat choroba przewlekła idzie w pizdu i narodowy system ochrony zdrowia Cię magicznie uzdrawia.
  • 2116 / 630 / 0
Masz mnie tu, @Merx, że tej od MPH nie czytałam całej. Głównie nie chcąc sobie wkręcać poprawy/pogorszenia, ale zaraz grzecznie biorę tę płachtę wielkości obrusu i ogarniam.

Dziękuję za edit, bo to mi wiele rozjaśniło. Jak bardzo w tyle w porównaniu do innych państw EU nadal jesteśmy. O magicznym uzdrawianiu w kwestach innych "wycinków" NFZ to wiem coś, ale z ADHD - za szybko się ucieszyłam, że jak za tydzień ma wejść to coś się może ruszyło u twardogłowych.
Dzięki Ci śliczne.
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 2297 / 396 / 0
@nCuX i jak oceniasz działanie?
z dostępnością w aptekach widzę nadal krucho.

• 1853 / 251 / 0
Wole tentin niż kokainę ja żeby przelatać 24h potrzebuje 50mg jak stestujesz zwariujesz hehehe.
Jakość farmaceutyczna równe dawki 20 mg to 20mg jakość zawsze ta sama nic tylko brać;)

• 2 / / 0
Wiadomo może czy dawka 20 mg będzie również dostepna?

• 1325 / 363 / 2
@AlteredState
Zrzut ekranu 2025-04-09 135144.png
Należy zawsze brać pod uwagę czas 30 dniowego poślizgu, bo nasze prawo farmaceutyczne jest jedno z najbardziej rygorystycznych na całym świecie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany może drastycznie zwiększać ryzyko astmy. Pojawiły się nowe dowody

Legalna dostępność marihuany to kwestia, o którą w naszym kraju stale się spieramy. Ma zarówno swoich zwolenników, jak i przeciwników. Ostatnio pojawił się jednak nowy argument: okazuje się, że palenie marihuany może drastycznie zwiększać szansę zachorowania na astmę. Dlaczego tak się dzieje?

Rozbita grupa pseudokibiców zajmująca się przemytem narkotyków

Ponad 2,5 tony narkotyków mogło trafić na polski rynek dzięki działalności zorganizowanej grupy przestępczej wywodzącej się ze środowiska stołecznych pseudokibiców. Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji i Komendy Stołecznej Policji pod nadzorem Prokuratury Krajowej skutecznie uderzyli w struktury przestępcze, zatrzymując jej kluczowych członków.

15 lat niechcianych badań. A teraz nowa rewolucja w psychiatrii

Specjalista z Wielkiej Brytanii nie ma wątpliwości, że jesteśmy świadkami nowej rewolucji w psychiatrii. Psychodeliki, jak psylocybina i MDMA, zdobywają coraz większe zainteresowanie naukowców w leczeniu depresji i innych zaburzeń psychicznych.