Dział poświęcony najprostszym pochodnym amfetaminy, oraz niej samej. To grupa stymulantów - oddziałują na układ katecholaminowy.
Więcej informacji: Amfetaminy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 121 / 7 / 0
Ja próbowałem kilka razy nosem ale moim zdaniem nie działa nosem, a napewno nie lepiej niż doustnie. Mam wrażenie ze tentin nie rozpuszcza sie dobrze nosem bo szybko mialem zapchany i w sumie 20mg na raz maksymalnie probowalem więc jest też opcja ze przez moją tolerke (70 mg potrzebuje doustnie) nie poczulem nosem np medikinet IR dzialal zdecydowanie nosem szybciej i mocniej.

Tentin dziala rekreacyjnie dobrze doustnie tylko trzeba odpowiednią duża dawkę dla siebie wziąć.

Jako ciekawostkę robiłem kilka aptecznych narkotestów po samym elvanse (kilka godzin po zażyciu 6x70mg i dzień po) wyniki testu zarówno w ślinie jak i w moczu wyszły negatywne. (było brane też 150mg bupropionu)

Natomiast po Tentinie kilka h i dzień po 80mg wynik na amfetamine pozytywny.(było brane też 150mg bupropionu)

Aktualizuje, bo pierwszy raz próbowałem wciągać nosem tentin 10mg i ta większa tabletka działa nosem szybko, od razu czuć wjazd względem brania doustnie (tą drogą czuje dopiero po 40minutach jakoś) ale to chyba tylko tyle później działanie jest podobne, odniosłem też wrażenie że tentin 10mg (jakieś 160-180mg prochu) jest bardziej lajtowy dla nosa (nawet przyjemniej wchodzi niż medikinet 10mg) chodź może to dlatego, że jest o połowę mniej prochu do wciągnięcia względem tabletek 5mg (jakieś 320-340mg prochu z tego co ważyłem), myślę ze jak wejdą tabletki 20mg to tu będzie najlepsze działanie nosem bo analogicznie czułem 5,10 i 20mg medikinetu tą drogą podania.

scalono ponownie /Mx
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany trzykrotnie zwiększa ryzyko raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat

Najnowsze badania naukowców z Uniwersytetu Kalifornijskiego w San Diego pokazują, że osoby z zaburzeniami związanymi z używaniem marihuany (CUD) mają ponad trzykrotnie wyższe ryzyko zachorowania na raka jamy ustnej w ciągu pięciu lat. Związek ten utrzymuje się nawet po uwzględnieniu takich czynników jak palenie tytoniu czy wiek. Wyniki rzucają nowe światło na potencjalne zagrożenia zdrowotne związane z długotrwałym i intensywnym używaniem konopi.

Milion dawek heroiny w jednym bagażu na lotnisku w Lizbonie. "Niezwykle starannie ukryte"

Milion indywidualnych dawek heroiny zarekwirowali funkcjonariusze portugalskiej policji w porcie lotniczym im. Humberto Delgado w Lizbonie. Narkotyki znaleziono w bagażu jednej z pasażerek.

Właściciele sklepów z marihuaną pozywają stan. Urzędnicy pomylili się przyznając im licencję

Grupa kilkunastu punktów sprzedaży marihuany w Nowym Jorku wniosła w piątek pozew przeciwko stanowi. Właściciele domagają się uznania, że lokalizacje ich sklepów są zgodne z prawem pomimo błędu urzędników, którzy przyznali, że przez lata źle interpretowali przepisy dotyczące minimalnej odległości od szkół. Sprawa trafiła do stanowego sądu najwyższego w Albany.