Substancje wpływające na wydajność działania układu kwasu gamma-aminomasłowego w organizmie.
Więcej informacji: Modulatory GABA w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 235 / 26 / 0
400mg tauryny jest w małej puszcze redbula. Tauryna (i glicyna też) nie posiadają form "L-tauryna" i "D-tauryna", po prostu tauryna to tauryna:)
  • 1 / / 0
Ja także na początku swojej przygody z tauryną miałem wahania nastrojów i samopoczucia. Miałem źle dobraną dawkę. Po wizycie u odpowiedniego specjalisty wszystko się zmieniło. Tauryna jest aminokwasem , która wpływa na wiele aspektów w organizmie człowieka i mimo wszystko warto ją stosować. Zacytuję słowa specjalisty w tej dziedzinie:

"I tak suplementację tauryną powinny rozważyć osoby:

- pozostające na diecie wegetariańskiej lub wegańskiej, bo te diety narażają na niedobory tauryny,
- chore na choroby wątroby, nerek, nowotwory i cukrzycę – ich organizmy mogą nie wytwarzać odpowiednich ilości tauryny,
- bardzo aktywnie żyjące, starsze i w podeszłym wieku – wskutek nadmiernej eksploatacji ciała i / lub jego starzenia się własna produkcja tauryny może nie zaspokajać w pełni zapotrzebowania na ten aminokwas,
-osoby, którym nadmiernie wypadają włosy."

źródło https://sklepzsuplementami.com.pl/taury ... -taurynie/
  • 454 / 39 / 0
Czy tauryna rozpuszcza sie w nosie? Chcialem cos nią przezenić tylko sie boj ze nie rozpusci sie w nosie, a 90% jakosc amph to nieco za mocno solo i moze zabic
  • 9041 / 1759 / 2
08 maja 2018wnc1964 pisze:
.

Natomiast tauryna w wielu badaniach okazała się równa skuteczności placebo, niekiedy jest odczuwalne działanie jak jest miksowana z kofeiną w rzeczywistości działa kofeina.
Wiem gigantyczny odkop - przytocz te badania.
Sądzę, że po ich publikacji trzeba będzie zmienić podręczniki...
Wchodzić i głosować
https://hyperreal.info/talk/viewtopic.php?t=77897&start=700
Mile widziane krótkie uzasadnienie.
  • 388 / 94 / 2
U mnie tauryna w zauważalny sposób oddziałuje na układ GABA. Zmniejszenie myślotoku, odprężenie, spowolnienie. Ale jednocześnie chyba obniża poziom serotoniny i nawet gdzieś o tym czytałem. Przy większych ilościach miałem też problemy z zapadnięciem w sen. A zatem - redukcja napięcia nerwowego, ale kosztem nieznacznie gorszego nastroju u osób leczących się na depresję.
Tauryna odtruwa też wątrobę i pomaga leczyć kaca:
http://news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/magazine/4563760.stm
!מרנא תא
  • 7 / / 0
Czy są jakieś przeciwskazania do stosowania tauryny przez dłuższą ilość czasu dzień w dzień, np. przez rok? Dawki dzienne +/- 15g
  • 235 / 26 / 0
Wpływ suplementacji Tauryny na szumy uszne i dyskryminację słuchową w modelu zwierzęcym [The effect of supplemental dietary Taurine on Tinnitus and auditory discrimination in an animal model] https://www.sciencedirect.com/science/a ... 5510003862
  • 8 / 6 / 0
Jak dla mnie bardzo spoko substancja. Tania i działa bardzo fajnie. Mnie kawa zazwyczaj klepie super więc nie mam potrzeby podbijania tego jeszcze tauryną ale bardzo lubię sobie wypić 3 g przed biegiem wieczornym gdy już nie czuć kofeiny wypitej danego dnia a chcę sobie zafundować lekki boost nastroju i sił :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Newsy
Brazylijskie służby znalazły narkotyki na polskim statku. Ponad 100 kg kokainy

Brazylijska marynarka wojenna ujawniła na polskim statku "Polsteam Łebsko" 134 kilogramy kokainy. Narkotyki miały zostać przetransportowane do Maroka. Wiadomo, co dalej z polskim masowcem

Miało być wino, było wino i kokaina. Przechwycili transport z Ameryki Środkowej

Około 7,5 miliona złotych - taka jest czarnorynkowa wartość 44 litrów płynnej kokainy, która zabezpieczona została w ramach współpracy służb ze Stanów Zjednoczonych, Republiki Czeskiej oraz Europolu. Transport, w którym miały być tylko markowe wina, został załadowany na kontenerowiec w Panamie. Przechwycono go na terenie województwa lubelskiego. Zatrzymano dwóch mieszkańców tego regionu oraz 53-latka z Kujawsko-Pomorskiego.

Syrop "przyjaciel matek". Dzieci spały jak zabite, niektóre nigdy się nie budziły

Syrop dla dzieci na bazie opium i alkoholu? A może preparaty z kokainą lub heroiną na różne dolegliwości? To produkty, które w minionych wiekach były powszechnie stosowane zarówno w uspakajaniu oraz leczeniu dzieci, jak i dorosłych. Dopiero z czasem okazało się, że preparaty te bardziej szkodziły niż pomagały.