Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, tytoń, yerba mate.
ODPOWIEDZ
  • 4807 / 265 / 0
Faktycznie, bardzo ładne historie. Dziwne że nie czytałem jeszcze historii "Piłem kawę i po pół roku piłem metkata". Lub "Od papierosów do cracku - moja opowieść".
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 34 / / 0
Światło pisze:
Faktycznie, bardzo ładne historie. Dziwne że nie czytałem jeszcze historii "Piłem kawę i po pół roku piłem metkata". Lub "Od papierosów do cracku - moja opowieść".
Bo zły dział czytasz :D
  • 64 / 2 / 0
Właśnie skończyła mi się Ozona Orange. Wbrew negatywnym opinią mi smakowała, ale ja wielkim znawcą tytoniu nie jestem. Muszę spróbować sobie innych smaczków, bo zwykła tabaka z samego tytoniu mnie znudziła :)
  • 5 / / 0
Ja z kolei zacząłem od tabaki a skończyłem na snusie. Na szczęście z nikotyną jest tak, że w pewnym momencie zupełnie przestaje działać i nie ma sensu dalej walić.

Ale oczywiście - walę snusa dalej :)
  • 1653 / 298 / 0
@Światło heh, akurat w moim przypadku zainteresowanie tabaką pojawiło się już po poznaniu różnych dragów ;-) Fantastycznie się mieszał Gawith Apricot z pitym metkatem, jak też zapodawany w ciągu dnia jako obudzacz w przerwach między wykładami. Red Bull był dla mnie za mocny w... zapachu? Nie cierpię mocnego mentolu. W ciągu paru miesięcy wykształciło mi się jakby uczulenie na tabakę, za każdym użyciem zatykało mi nos i wysuszało go na wiór. Musiałem przestać się bawić tym i tak od lat już nie mam styczności z nikotyną w żadnej postaci.
Wybaczcie, ale nie odpowiadam na PMy nowych użytkowników w sprawie lekarzy, którzy wystawiają mi recki na IV-P. Ruszcie głową, panowie z komendy. A jak macie mniej niż 18 lat, to wypierdalać do szkoły, a nie bierzecie się za benzo za kasę starych.
  • 1823 / 104 / 20
Kupiłem dzisiaj słynną medicated no.99, faktycznie jest strasznie mocna, red bull to słabeusz przy niej, już malutki naparstek pyłku spowodował że pociekła mi łza, ale nie zatyka nosa i daje kopa jak przy moich początkach z tabaką, no i nie jest mdła jak ostatni mcchrystal którego kupiłem. Mocny mentol z nutką anyżu, albo eukaliptusa(a może to jeszcze coś innego) daje fajne odświeżenie, jednak ten zapach szybko opuszcza nos. Wzięcie jej jest jak momentalne odświeżenie i dość szybkie zapomnienie, wydaje się być fajna do odświeżenia się mentalnie w trakcie dnia.
Na nic dzisiaj nie narzekam, mam w kieszeni klonazepam.
Co się stanie po Dextrometorfanie?
Ona jedyna, wierna dziewczyna - amfetamina buprenorfina
  • 43 / 2 / 0
U mnie wciąganie tabaki dawało przede wszystkim oczyszczenie nocha, "pełniej" się oddychało. Chyba aż sobie kupię z sentymentu.
Co polecacie do wciągania? Rulonik z kartki, jakieś własnoręcznie wykonane rurki? Jakby ktoś miał prosty sposób na to drugie, to poproszę.
  • 2873 / 298 / 0
Czasami niektóre długopisy są rozkręcane i gdy już go tak rozkręcisz to jedna z części to rurka długości jakieś 5cm średnica niecały cm, w sam raz :) Teraz tylko znajdź swój wymarzony długopis! :)
Więc się w miasto wypuszczam
niech Bóg będzie ze mną jak autodestrukcja
masz wyraźny kształt, a świat to iluzja
jakbym te twoje pieniądze miał to bym je puszczał
  • 1889 / 72 / 3
Ja jak już zdarzy mi się mieć tabakę to sypię na wierzch dłoni i po prostu niucham. Po co się pierdolić. :*)
Jeśli możesz przekazać jedną wiadomość ludziom zażywającym narkotyki, powiedz im żeby brali mniejsze dawki.
Muszą zapamiętać słowa starego narkomana - zawsze możesz wziąć więcej, ale nigdy mniej.

~Michael Linnel
Odpisuję tylko na GG i e-mail.
  • 43 / 2 / 0
Tak, zagłębienie na wierzchu dłoni nad kciukiem to najprostszy sposób, ale na niewielkie ilości.
A długopis to spoko opcja, ale trzeba uważać, bo kiedyś sobie rozjebauem ściankę nosa przez zbyt małą uwagę właśnie %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Jak zwiększyć moc i profil sensoryczny kawy z przelewu? Fizycy opisali prosty sposób

Czy jest sposób, by – nie zmieniając ilości kawy w przelewie – zwiększyć jej moc i uwypuklić profil sensoryczny? Otóż jest. I został on opisany na łamach pisma Physics of Fluids wydawanego przez Amerykański Instytut Fizyki (AIP).

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemycają narkotyki w ciałach żywych jałówek. Eksport bydła z Meksyku do USA kwitnie

Meksykańskie kartele wykorzystują żywe bydło do przemycania narkotyków przez granicę USA. Narkotyki zaszywają wewnątrz zwierząt.